- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Bakom kulisserna äter vi broccoli

Posted By tina On 23 februari 2012 @ 07:26 In broccoli,radiomat | 17 Comments

Ett samtal i februari:
-Varför har du klätt dig i sommarklänning, det är minusgrader ute?
-Jag har inte klätt mig i klänning, jag har klätt mig i grönt.
-Varför har du klätt dig i en grön sommarklänning, det är minusgrader ute?
-För att vi ska fota broccoli, såklart!

Strax lagar jag två favorittillbehör på tema broccoli i P4 Morgon Uppland [1]. Så godmorgon och starta radion vetja!

Broccolifavorit 1 – marinerad broccoli
Dela 250 g i mindre buketter, koka i max 2,5 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och vänd ner 2 msk oliv- el rapsolja, skal från 1 citron, 2 msk saft från citron. Toppa med flingsalt och svartpeppar.

Broccolifavorit 2 – broccolikräm
Dela 250 g i mindre buketter, koka i max 2,5 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mixa tillsammans med 4-5 msk olivolja. Smaka av med 2-3 msk saft från citron, flingsalt och svartpeppar. God att vända ner i nykokt pasta eller som tillbehör till lite vilken mat som helst.


17 Comments (Open | Close)

17 Comments To "Bakom kulisserna äter vi broccoli"

#1 Comment By Rebecka On 23 februari 2012 @ 10:13

Den där krämen såg inte helt fel ut! Broccoli kan vara en av mina gröna favoriter faktiskt. Mina lillasyster tänker alltid på Kalles klätterträd när hon äter broccoli, det gör väl det hela ännu lite bättre kanske!

#2 Comment By anna On 23 februari 2012 @ 10:53

Smart drag, gott verkade det också! Du måste smaka mina godismuffins!

#3 Comment By mamman On 23 februari 2012 @ 12:37

Så gott det låter, det här ska provas i kväll till kycklinggrytan!
Och hos oss finnes chokladmuffins om Annas godismuffins tar slut!

#4 Comment By tina On 23 februari 2012 @ 12:40

Rebecka: :-)

Anna: Gärna, välkommen att komma och lämna!

Mamman: Ja gör det! Chokladmuffins låter gott!

#5 Comment By anna On 23 februari 2012 @ 21:17

Jag har inte tid, du får hämta!

#6 Comment By Emmy On 23 februari 2012 @ 21:37

Allt med broccoli är gott! Självklart ska det vara en fin grön klänning när broccoli hyllas.

#7 Comment By Moma On 24 februari 2012 @ 14:52

Sicken himla härlig färg det vart på den där broccolikrämen!

#8 Comment By Fröken Dill On 24 februari 2012 @ 15:41

Härlig sommarkänsla i klänningen och tack för de braiga broccolitipsen!

#9 Comment By Me And My Sweets On 24 februari 2012 @ 16:38

Kul med lite broccoli tips, det är ju inte varje dag amn får nyheter kring det! :-)

#10 Comment By Plommonet On 24 februari 2012 @ 21:44

Broccolifavorit nummer 3: Färsk broccoli som fått gotta sig i en dressig med olja, strimlad vitlök, ingefära och chili, lätt ugnsbakad i 15-20 min. Med rostade mandlar. Hittade det på MyNewRoots. Om nom nom! =D

#11 Comment By Rasmus On 24 februari 2012 @ 22:06

Broccoli är underbart gott, nästan lika bra som grönkål! :P
Jag åt det faktiskt senast idag, då i en slags wok med mangold, morot, lök och lite annat.

Dina recept är förstås riktigt fina, men å andra sidan trivs förstås nästan alla grönsaker ihop med citron och olivolja. :)

#12 Comment By Linda On 26 februari 2012 @ 09:51

Broccolikräm måste jag bara testa!

#13 Comment By tina On 26 februari 2012 @ 10:13

Emmy: Eller hur!

Moma: Japp, grön och god, det måste hänga ihop.

Fröken Dill: Varsågod vetja!

Me and my sweets: :-)

PLommonet: Måste testas, tack för finfint tips!

Rasmus: Så sant! Broccoli gör sig nästan allra bäst i en wok, krispig och i fint sällskap!

#14 Comment By tina On 26 februari 2012 @ 20:55

Linda: Ja gör det vetja! :-)

#15 Comment By Ansibecki On 25 mars 2012 @ 15:21

Jag provade dessa idag inför en matlagningskväll jag ska hålla i på jobbet. Båda varianterna blir självklara inslag. Vad gott det var! Sonen älskade ”citronbroccilin” och drack till och med upp det som blev kvar i botten på skålen :) Tack för alla roliga och goda ätbara tips!

#16 Comment By tina On 25 mars 2012 @ 16:09

Ansibecki: Hurra vad kul! Tack för att du tittar in och berättar! :-)

#17 Comment By Ansibecki On 30 mars 2012 @ 11:35

Broccolifavoriterna blev även uppskattade på matlagningskvällen. Märkte du ett uppsving bland besökarna från Nässjötrakten sent i måndags kväll så var det mina kollegor ;)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/02/bakom-kulisserna-ater-vi-broccoli/

URLs in this post:

[1] P4 Morgon Uppland: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=323

Copyright © 2008-2009 pickipicki