- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

En portion davosgröt till frukost?

Posted By tina On 16 februari 2012 @ 07:30 In gröt | 11 Comments

Idag äter vi davosgröt i studion och blandar ihop egen sportdryck. Varför då undrar du? Därför att morgonens tema är vintersport av stora mått. Nu är ju inte maten hela svaret på frågan hur man orkar milvis på skidor eller skridskor, men definitivt inget man tar sig i mål utan. Davosgröten är en kall frukost- och mellisgröt som sägs härstamma från skidlandslaget. En riktig skidåkargröt med andra ord. Tänk om det är just den här gröten som får mig att plocka fram längskidorna för första gången den här vintern? Jag tror och hoppas det.

Davosgröt
3/4 dl havregryn
1/4 dl rågflingor
2 dl naturell yoghurt

Blanda och låt stå i kylskåp över natten. Serveringsförslag: 1) kanel, skivad banan och äpple eller 2) bär och en näve nötter och frön.


11 Comments (Open | Close)

11 Comments To "En portion davosgröt till frukost?"

#1 Comment By Ann-Louise On 16 februari 2012 @ 08:29

Davosgröt är verkligen överraskande gott. Jag brukar även ha i russin som hinner bli riktigt saftiga över natten.

#2 Comment By anna On 16 februari 2012 @ 21:43

Spännande!

#3 Comment By Emmy On 16 februari 2012 @ 21:51

Davosgröt har jag aldrig hört talas som, än mindre smakat. Får lov att testas!

#4 Comment By Lottzy On 17 februari 2012 @ 14:52

Det här låter som något för mig. Kul med lite variation även till fruksot. Jag gillar ju birchermûsli, kolla gärna in på [1]

hälsningar Lottzy

#5 Comment By marine On 17 februari 2012 @ 18:46

man kan även låta den svälla med bär, t.ex hallon, så blir det mycket mer smak. Supergott :)

#6 Comment By Marikka On 17 februari 2012 @ 18:52

Låter lite mysko, mn kanske vore det något för mig som är så morgontrött. Spännande, måste testas!

#7 Comment By Josefina On 17 februari 2012 @ 19:10

Saknar dina besök och dina kommentarer. Ha en skön helg + kram.

#8 Comment By NinaS. On 18 februari 2012 @ 16:26

Intressant! Det där har jag ätit i många varianter under flera år utan att veta att det hette Davosgröt :) Vill man lyxa ordentligt kan jag rekommendera lite ringlad lönnsirap på toppen!

#9 Comment By Lotta On 18 februari 2012 @ 21:44

Det där måste jag ju testa! Passa bra inför morgondagens pass på längdskidorna.

#10 Comment By Kristina On 20 februari 2012 @ 11:53

Det var jättegott!

#11 Comment By tina On 20 februari 2012 @ 19:16

Ann-Louise: Smart! Nästa gång ska jag fylla gröten med bär, det borde väl bli gott?

Anna: Testa!

Emmy: Japp, gör det vetja!

Lottzy: Tack för länk, får testa den nästa gång!

Marine: Det kan jag tänka mig! Tack för tips, frysen är full av hallon så det blir ju toppen!

Marikka: Eller hur, alla tidssparare är välkomna!

Josefina: Kram

NinaS: Lönnsirap, det får bli en helgfrukost tror jag, gott!

Lotta: Lycka till i spåren!

Kristina: Vad fint! :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/02/en-portion-davosgrot-till-frukost/

URLs in this post:

[1] : http://matlottzy.blogspot.com/2011/09/god-morgon-med-bircher-musli.html

Copyright © 2008-2009 pickipicki