- pickipicki - http://www.pickipicki.se -
En trave asiatiska fiskbiffar
Posted By tina On 28 februari 2012 @ 09:00 In fisk,fiskbiffar | 17 Comments
Det är lite stiltje i matbloggandet, men visst äter vi här bakom kulisserna. Häromdagen fixade Carl fiskbiffen och gott det blev det såklart. Fattas bara annat med hans följeslagare till trumkort: chili, citrongräs och limeblad. Vad jag bidrog med? Tja, jag travade biffarna på hög och åt med god aptit. De ska ju vara någons paradgrenar de också.
Asiatiska fiskbiffar
250 g vit fiskfilé
250 g röd fiskfilé
1 röd chili
1 citrongrässtjälk
3 limeblad
1 tsk sambal oelek
0,5 msk fisksås
0,5 msk soja
olja att steka i
Hacka fisk,chili och citrongräs. Mixa tillsammans med resterande ingredienser. Forma till 8 st biffar och stek i olja på medelvärme, ca 4-5 min på varje sida.
Nudelwok med grönsaker
3 portioner nudlar
1 röd paprika
1 salladslök
1 broccolihuvud
1 rödlök
1 msk soja
1 msk fisksås
1 näve sesamfrön
olja att steka i
Koka nudlarna. Dela paprika, dela broccolin i mindre huvuden, skiva salladslök och dela rödlöken i båtar. Stek 2-3 min i olja på hög värme, tillsätt en näve sesamfrön mot slutet. Vänd ner de kokta nudlarna samt 1 msk fisksås samt 1 msk soja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se
URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/02/en-trave-asiatiska-fiskbiffar/
Click here to print.
Copyright © 2008-2009 pickipicki
17 Comments To "En trave asiatiska fiskbiffar"
#1 Comment By Ann-Louise On 28 februari 2012 @ 11:59
Vilka fina! Jag älskar alla utav receptets smaker förutom paprikan som jag skippar. ;)
#2 Comment By sofie mumsfillibaba On 28 februari 2012 @ 16:48
Vilken smarrig hög! Har länge tänkt att jag ska göra fiskbiffar. Nu är det nära…
#3 Comment By Matilda On 28 februari 2012 @ 18:36
Ser supergott ut! Måste skriva ner det här receptet! :)
När du skrivit vit och röd fiskfilé, kan man då alltså använda t.ex sej och lax?
#4 Comment By Kim On 28 februari 2012 @ 19:51
Det är viktigt att dela på sysslorna! Fiskbiffar dyker upp då och då hemma hos oss, tycker det är väldigt tacksamt att laga, lätt att krydda.
#5 Comment By Anna/Frostrosor On 28 februari 2012 @ 20:21
Icke att förglömma fotandet – för där har du väl också bidragit :-)
#6 Comment By Rebecka On 28 februari 2012 @ 20:43
Mmm! Jag är ju helt galen i tonfiskbiffarna (gårdagens middag, dagens lunch!) så tror helt klart att jag skulle gilla dessa!
#7 Comment By tina On 28 februari 2012 @ 20:49
Ann-Louise: Jag brukar också skippa paprika om jag bestämmer själv, det är något med varm paprika som inte är helt klockrent!
Sofie: Testa testa, det är ju så gott!
Matilda: Det kan man absolut göra, vi hade röding och en vit fisk som måste ha haft en mycket svårt namn, för C kan omöjligt minnas. ;-)
Kim: Ja verkligen!
Anna: Ja det har du ju rätt i, tack för påpekandet! :-)
Rebecka: Tonfiskbiffarna hade jag ju nästan glömt bort, tack för påminnelsen! Kul att du gilla rdom!
#8 Comment By Mårtenssons kök On 28 februari 2012 @ 21:52
Fiskbiffar är så gott, och med smaker som Calles så kan det inte bli så mycket bättre! Smaker i vår smak:)
Ett mycket bra samarbete!
#9 Comment By Moma On 29 februari 2012 @ 17:51
-Kom till mamma, komsikomsikom!!
#10 Comment By Emmy On 29 februari 2012 @ 22:51
Den där Carl har så bra smak! Jag hade gärna staplat så där goda fiskbiffar :-)
#11 Comment By tina On 2 mars 2012 @ 19:43
Mårtenssons kök: Jag är bra på att samarbeta! :-)
Moma: Kom hit så får du!
Emmy: :-)
#12 Comment By Viktoria On 4 mars 2012 @ 18:58
Nu har jag skrivit ut ditt recept, det låter verkligen gott!
#13 Comment By Viktoria On 4 mars 2012 @ 18:59
Carls recept, förlåt!
#14 Comment By tina On 4 mars 2012 @ 21:40
Viktoria: Nu är det ditt recept! :-)
#15 Comment By KarinW On 12 mars 2012 @ 19:06
Fiskfärsbiffar var inte igår…..tänk om jag ska tigga lite abborre av svärisarna?
Tack för tipset , får se hur det blir med tiggeriet!
#16 Comment By tina On 13 mars 2012 @ 11:51
Karin: Åh, lyllos dig som kan tigga abborre!
#17 Pingback By Planering vecka 26 – Jeanikee On 24 juni 2018 @ 22:03
[...] 3: Fiskbiffar med nudelsallad/grönsallad, [...]