- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

När maten är lite för god

Posted By tina On 18 mars 2012 @ 13:43 In Helena,kött,långkok | 20 Comments

Igår långlagade vi pulled pork och serverade på Fridas vis, tillsammans med pitabröd, surkål, mangosalsa, guacamole och aioli. Herremingud vad gott, jag kan omöjligt beskriva maten på annat vis än så. Nu är det ju långt ifrån något att skryta om, men faktum är att jag åt och åt och åt tills jag fick lämna middagssällskapet och inta horisontalläge i soffan, vimmelkantig av den stora mättnaden som slog till. Nästa gång kommer jag få lov att behöva texta h-e-j-d-a-m-i-g i pannan. Hursomhelst, kvällens snyggaste var Mariekexen som Helena och Johannes hade med sig. Om jag säger så här, det finns Mariekex och så finns det Mariekex. De senare hade Helena piffat upp en liten aning.

Pulled pork serverad på Fridas vis
ung 1,3 kg fläskarré
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 dl ketchup
2 msk chipotlepasta
0,5 dl vatten
1 tsk koriander
1 msk spiskummin
1 msk whiskey

Skala och skiva lök och vitlök. Blanda ketchup, chipotlepasta, whiskey och kryddor till en sås, rör ner lök. Lägg köttet i en gryta och bred över såsen. Sätt på lock och stoppa in i ugnen i 125 grader i ca 4,5 h. Titta till ibland, späd med vatten om det skulle behövas. Köttet är färdigt när det går att dra i sär med en gaffel. Dra i sär köttet i mindre bitar, blanda med såsen och smaka av med mer chipotlepasta och kryddor om det behövs. Om köttet tillagas i förväg. Värm vid servering. Servera med surkål, mangosalsa, guacamole och aioli. Receptet på pulled pork är med en mycket stor skopa inspiration från världens bästa Lisa [1].

Fler recept
Mangosalsa [2]
Guacamole [3]


Mariekex, tro det eller ej


20 Comments (Open | Close)

20 Comments To "När maten är lite för god"

#1 Comment By Mårtenssons kök On 18 mars 2012 @ 15:33

Pulled pork är fantastiskt gott, vi hade det på vara tallrikar förra helgen och därmed fick det också vara bästa matlådan på måndagen!

Vilka Mariekex, hur lyckas man med ett sådant konststycke! Så vackra.

#2 Comment By Lottzy On 18 mars 2012 @ 16:56

Verkar galet gott! Köpte du surkålen eller gjorde ni själva?
//Lottzy

#3 Comment By Matilda On 18 mars 2012 @ 17:32

Ser väldigt mumsigt ut! :)
Vilka superfina kex! Hur har ni gjort dem? Målat med karamellfärg eller?

#4 Comment By Kim On 18 mars 2012 @ 18:44

Pulled pork står högt på min to-do-list. Surkål är ju för jäkla gott, kan tänka mig att det passar ihop.

#5 Comment By Moma On 18 mars 2012 @ 19:16

Ho ho, jag känner igen soffläget, framstupa sidoläge vart det för mig, jag åt så mycket första gången jag gjorde pulled pork att jag faktiskt inte kommit mig för att laga det igen :-)

#6 Comment By Isflingan On 18 mars 2012 @ 21:06

hihi vilken tur jag hade att d ändå fanns massa gott över till nästa dag så jag oxå fick smaka :)

#7 Comment By anna On 18 mars 2012 @ 21:38

Tack för lunchen, den var välbehövlig!

#8 Comment By frida On 19 mars 2012 @ 13:10

Mums! Tur att det fastnade på bild den här gången ;-)

#9 Comment By Fröken Dill On 19 mars 2012 @ 15:18

Spännande tillbehör till pulled pork och vilka konstverk till kex!

#10 Comment By tina On 19 mars 2012 @ 18:50

Mårtenssons: Onekligen prima även som matlådema. :-)

Lottzy: Surkålen var köpevariant. Så gott!

Matilda: Helena är en mästare på bakpyssel. Det är sockerpasta på kexen, som hon målat på. Hushållsfärg kanske, men vet inte så noga. Fint!

Kim: Du MÅSTE testa!

Moma: Joho! Förresten har jag (och Plommonet) planerat att du ska komma och hälsa på i det röda köket på lördag. Deal?

Isflingan: :-D

Anna: Mat är bra, du vet!

Frida: Ja! Tack för ett prima recept fina du!

Fröken Dill: Konstkex!

#11 Comment By Hanna On 20 mars 2012 @ 12:13

Måste testa pulled pork med aioli och pita till! Galet gott ju!

Och gudars vilka fina mariekex!!

#12 Comment By iiiden On 20 mars 2012 @ 18:57

Gud såg riktigt mumsiga ut!:)

#13 Comment By tina On 20 mars 2012 @ 19:40

Hanna: Glöm inte surkålen!!! :-D

Iiiden: Det är det, lovar!

#14 Pingback By Tjejmiddag med pulled pork | Matarkivet On 14 april 2012 @ 09:29

[...] det doftade riktigt gott när vi kom hem. Sedan hjälpte tjejerna mig med maten. Efter ett tips på Picki blev det aioli och pitabröd till, liksom sallad och den stående slawn. Vi gjorde dessutom en stor [...]

#15 Pingback By Har ni hört om surkålspajen? | pickipicki On 28 januari 2013 @ 22:14

[...] picki Pita fyllda med stekt och tunt skrivad entrecote, mangosalsa, guaccamole, surkål och aioli Pulled pork på Fridas vis Korv med bröd med surkål Publicerad i paj, surkål | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]

#16 Comment By Hanna On 9 april 2013 @ 13:48

Grytan står nu i ugnen och puttrar! Kan knappt vänta :)

#17 Comment By tina On 9 april 2013 @ 13:54

Hanna: Hurra!

#18 Comment By Isflingan On 18 januari 2014 @ 23:20

Nu har jag äntligen lagat min första egna pulled pork och jag kan inget annat än hålla med: ibland är maten bara lite för god… :)

#19 Comment By tina On 19 januari 2014 @ 11:05

Isflingan: Åh vad kul, ja pulled pork är finfin helgmat!

#20 Pingback By När du inte orkar laga mat: pulled pork » Tre tjejer i köket On 29 april 2014 @ 20:24

[...] men jag tror också att chipotlepastan gjorde sitt i den senaste omgången. Jag sneglade på Fridas recept hos pickipicki och gjorde en mer barnvänlig kryddning. Se kryddningen som en skiss utgå från -  och smaka av [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/03/nar-maten-ar-lite-for-god/

URLs in this post:

[1] världens bästa Lisa: http://taffel.se/recept/pulled-pork-langstekt-karre-som-i-amerikanska-sodern

[2] Mangosalsa: http://www.pickipicki.se/2011/05/idag-dansar-vi-mangosalsa/

[3] Guacamole: http://www.pickipicki.se/2010/05/vi-gjorde-om-och-vi-gjorde-ratt/

Copyright © 2008-2009 pickipicki