- pickipicki - http://www.pickipicki.se -
Vinnaren i matlådefabriken
Posted By tina On 5 mars 2012 @ 19:41 In kyckling,matlådor | 11 Comments
När måndagskvällen kommer och vi lagar matlådor som ska räcka veckan ut är vi nära att få fabriksstämpeln i pannan. När en rätt hamnat på spisen börjar nästa rätt att förberedas. När rätt nr 1 är klar förflyttas den in i vardagsrummet för att förevigas på bild, medan rätt nr 2 hamnar på spisen. Sedan börjar det om, igen och igen. Godast i matlådefabriken ikväll var kycklingen med timjan, oliver och citron. God som i mycket god, en matlådevinnare som vi säger här hemma.
Kyckling med timjan, oliver och citron
800 g kycklingfilé
1 msk rapsolja
1 msk salt
1 krm svartpeppar
2 dl grädde
0,5 kycklingbuljong
1 tsk torkad timjan
skal från 1 citron
1 vitlöksklyfta
1 dl goda oliver
färsk timjan till pynt
ris, eller andra (gulle-)gryn att servera till
Dela kycklingfiléerna i fyra. Bryn i olja på medelhög värme, krydda med salt och peppar. Häll över grädde, smula i buljong och torkad timjan. Låt småputtra under lock i 10 min. Tillsätt pressad vitlöksklyfta, skal från riven citron och oliver. Låt småkoka ytterligare 5 min. Servera med ris och pynta med repad timjan.
Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se
URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/03/vinnaren-i-matladefabriken/
Click here to print.
Copyright © 2008-2009 pickipicki
11 Comments To "Vinnaren i matlådefabriken"
#1 Comment By anna On 5 mars 2012 @ 19:55
Kan man lägga in en beställning?
#2 Comment By tina On 5 mars 2012 @ 20:01
Anna: Du vet ju var det röda köket bor, kom och hämta en låda vetja!
#3 Comment By anna On 5 mars 2012 @ 22:13
Tack för citronkakan!
#4 Comment By Fröken Dill On 6 mars 2012 @ 09:49
Mums, vi , eller rättare sagt J brukar laga något liknande, men med ingredienslistan kompletterad av haricot verts. Supergott är det i vilket fall!
#5 Comment By Ann-Louise On 6 mars 2012 @ 14:20
Jag misstänker att du har de godaste matlådorna i heeela Uppsala. Om de blir några över får du gärna skicka ner ett gäng till Götlaborg.
#6 Comment By tina On 6 mars 2012 @ 21:24
Anna: Varsågod vetja!
Fröken Dill: Haricot verter! Gott!
Ann-Louise: :-D
#7 Comment By den blomstrande trädgården On 6 mars 2012 @ 21:59
Det är inlägg av dessa slag som får mig att träna på min högläsning :D
#8 Comment By tina On 6 mars 2012 @ 22:03
P: Gullo! <3
#9 Comment By Helena On 16 augusti 2012 @ 16:40
Men inte ska det väl vara en hel msk salt, eller? Jag smakar nog av istället….
#10 Comment By tina On 16 augusti 2012 @ 22:22
Helena: 1 msk låter mycket, jag håller med. Möjligt att jag använt flingsalt men glömt skriva det. Tsk låter rimligare, hur mycket använde du?
#11 Comment By Isflingan On 30 april 2013 @ 15:13
Det här var helt gudomligt gott! Jag kommer utan tvekan ha godaste matlådan imorgon :) jag har ioförsig alltid godaste matlådan eftersom australiensarna på sin höjd äter en smörgås till lunch…