- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Dille på dill?

Posted By tina On 24 april 2012 @ 11:36 In pickipicki | 15 Comments

Ätbara presenter är ju som bekant de bästa. Förra veckan fick jag två paket färsk pasta av fina fastern. Ena sorten var smaksatt med dill och den andra med trattkantareller från värmlandsskogarna. Pastan var riktigt god och svampvarianten väckte en och annan längtan tillbaka till den där 12-rätters middagen [1] på Högbo bruk häromåret. Efter lite research tror jag mig veta att pastan tillverkas/säljs [2] i Karlstad, så jag får väl helt enkelt börja fundera på hur jag ska muta mina Karlstadsplacerade klasskamrater att köpa med sig pasta hem vid veckosluten.

Pastasås med kräftstjärtar
Låt en burk kräftstjärtar rinna av. Fräs en finskuren purjolök och en finhackad vitlöksklyfta i lite olja. Tillsätt 2 dl grädde och smaka av med rivet skal från en citron, salt och svartpeppar. Vänd ner kräftstjärtarna, halverade körsbärstomater och kokt pasta. Toppa med finklippt dill.


15 Comments (Open | Close)

15 Comments To "Dille på dill?"

#1 Comment By anna On 24 april 2012 @ 13:41

Spännande!

#2 Comment By Agnetha Möller Carlsson On 24 april 2012 @ 20:21

Härligt att du gillade pastan!! Det är vi som tillverkar den i Karlstad. Mer info finns på [3]

Välkommen att höra av dig om du har vägarna förbi Karlstad.

#3 Comment By milla On 24 april 2012 @ 20:34

Vad spännande.

#4 Comment By Kim On 24 april 2012 @ 21:06

Dill och persilja, två saker jag hatade som liten. Fattade aldrig grejen med att dutta på de där kvistarna på mackorna/maten osv. Idag: Älskar både färsk dill och persilja – en masse!

#5 Comment By Ansibecki On 25 april 2012 @ 09:03

Så enkelt och så gott det verkar! Så skulle man bara få tag på den där pastan med… :)

#6 Comment By Hanna On 25 april 2012 @ 10:47

Tufft med dill i pastan, kanske ska testa det med min nya pastamaskin…?

#7 Comment By AnnelieiGeneve On 25 april 2012 @ 10:50

Åh så spännande! I brist på dillpasta får jag nog göra din härliga kräftsås med en massa dill i såsen och vanlig pasta någon dag.

#8 Comment By Plommonet On 25 april 2012 @ 11:54

Åh dill och kräftor… då hamnar jag i augusti på Sommarstället när det är kräftfiske och kräftskiva! Ganska långt ifrån pasta där. ^^

#9 Comment By tina On 25 april 2012 @ 19:33

Anna: Ja, svamppastan var verkligen toppengod!

Agnetha: Det ska jag göra. :-)

Milla: Japp, särskilt svampvarianten, men bägge var goda.

Kim: Vilken tur att du kom på bättre tankar! ;-)

Ansibecki: Önska, önska runt i ring, man kanske kan be sin matbutik ta in pastan?

Hanna: Det tycker jag helt klart! Kul med pastamaskin!

Annelie: Ja gör det vetja!

Plommonet: :-D

#10 Comment By Catta On 25 april 2012 @ 20:04

Jag bor i Karlstad..!

#11 Comment By tina On 25 april 2012 @ 20:06

Catta: Lyllos dig, då kan du äta finpasta när du vill! :-)

#12 Comment By Agnetha Möller Carlsson On 25 april 2012 @ 20:47

Till er som bor i Karlstad! Vi har levererat pasta till ICA Supermarket Spara på Ramgatan idag. Där finns den att köpa :))

#13 Comment By tina On 26 april 2012 @ 16:38

Agnetha: :-)

#14 Comment By Diana On 26 april 2012 @ 20:04

va irriterad jag blev…
jag kom 10 minuter för sent dit igår… :-(
åkte akut upp till värmland igår men hann inte in till grön ko…

#15 Comment By tina On 26 april 2012 @ 20:06

Diana: Åh nej, vad synd! Som det låter på Agnetha här ovan så finns den även på ICA Spara på Ramgatan.


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/04/dille-pa-dill/

URLs in this post:

[1] 12-rätters middagen: http://www.pickipicki.se/2010/11/en-skordefest-att-bevara-i-minnet/

[2] tillverkas/säljs: http://svenskpasta.se/

[3] : http://www.svenskpasta.se

Copyright © 2008-2009 pickipicki