En långväga kusin till räksmörgåsen

den 16 april 2012, kl 19:01

Inget ont om en klassisk räksmörgås, men det här är en räksmörgås så långt från originalet man bara kan komma. En grillad ciabatta med krämig avokado i botten, en fräsch mangosalsa med chili och koriander som lager två och givetvis toppas anrättningen med ett rejält lass fina räkor. Faktum är att det här var så snabblagat, enkelt och gott att jag tror att jag och ciabattan ses redan på fredag igen.

Grillad ciabatta för två, med räkor,
avokado och mangosalsa

2 ciabatta
2 msk rapsolja
1 mogen mango
0,5 rödlök
1 tomat
0,5 lime
1 näve färsk koriander
0,5 röd chili
500 g räkor med skal
2 mogna avokado

Dela mango och tomat i centimeterstora kuber. Finhacka chili, rödlök och koriander. Blanda i en skål tillsammans med limesaft. Låt stå. Skala räkorna.  Dela ciabattan och ringla olja över snittytorna. Stek på medelhög värme tills bröden får en rostad yta med fin färg. Mosa avokado med en gaffel på respektive underdel av bröden. Skeda över mangosalsan och toppa med räkor.

Skriv ut inlägg

18 kommentarer till “En långväga kusin till räksmörgåsen”

  1. Emmy kl 19:27, den 16 april 2012

    En upphottad räkmacka helt i min smak!

  2. Ann-Louise kl 19:27, den 16 april 2012

    Jag gillar idén med räkmackor men jag och majonnäs kommer inte riktigt överens. Men DIN macka tror jag kommer att få hela min kropp + lille rackaren i magen att tokdansa av glädje.

  3. NinaS. kl 19:59, den 16 april 2012

    Helt klart en av de vackraste räkmackor jag skådat! Den versionen tänker jag då verkligen stämma träff med :)

  4. sofie mumsfillibaba kl 20:59, den 16 april 2012

    Där är den juh!! Den skulle jag lätt kunna tänka mig på fredag!

  5. anna kl 21:49, den 16 april 2012

    Då kommer jag och äter på fredag också!

  6. Zarah kl 08:03, den 17 april 2012

    Åh du… Det där såg ju helt GALET gott ut!! Ska nog försöka sno ihop dessa till vår bröllopsdag på onsdag – för då FÅR man mitt-i-veckan-lyxa med gomacka och vin! :D

  7. Emilia kl 08:24, den 17 april 2012

    Jag som inte är något stort fan av den klassiska räkmackan blev väldigt sugen på denna! Detta receptet får stanna!

  8. Moma kl 09:51, den 17 april 2012

    Fy jäklars vad gott!!

  9. Kim kl 10:55, den 17 april 2012

    Gah! I die! ge mig den!

  10. tina kl 15:22, den 17 april 2012

    Emmy: Vilken tur, då är fredagsmiddagen klar? ;-)

    Ann-Louise: Hurra för tokdansande! Kom hit så bjuder jag och räkmackan upp till dans!

    Nina S: Hoppas att ni kommer att fatta tycke för varann!

    Sofie: Slå till vetja!

    Anna: Det tvivlar jag inte på!

    Zarah: Det får man verkligen! Hurra och grattis i förskott! <3 Kom ihåg att mangon och avokadon måste vara mogna, är det kriterierna uppfyllda så kommer ingen att bli besviken.

    Emilia: Fint!

    Moma: Japp!

    Kim: Kom hit så bjuder jag!

  11. Matilda kl 18:07, den 17 april 2012

    Det där ser vrålgott ut! Älskar klassisk räksmörgås, avokado, mango, ja, allt som finns i smörgåsen! Måste testas :) (som med allt annat som du också gör, allt ser ju alltid såå gott ut!)

  12. tina kl 20:52, den 18 april 2012

    Matilda: Vilken tur att det inte är tvärtom! ;-)

  13. Zarah kl 22:09, den 18 april 2012

    Tack för recept! Blev kräftor istället för räkor – men väldans gott! :D

  14. Hanna kl 09:26, den 20 april 2012

    Detta måste jag testa, så fräscht med mangosalsan!

  15. tina kl 19:19, den 20 april 2012

    Zarah: Hurra, vad kul! Tack för att du tittar in och berättar!

    Hanna: Ja, testa!

  16. A different kind of prawn sandwich « Scandelights kl 16:11, den 7 juni 2012

    [...] when I saw this different prawn sandwich at the fab Swedish blog Pickipicki, I knew I had to try it. Doesn’t it sound amazing with [...]

  17. Den efterlängtade räkmackan! | pickipicki kl 21:12, den 19 mars 2013

    [...] En citronmajonnäs En grillad räkciabatta med avokado och mangosalsa Publicerad i räkor, smörgåsvariant | Kommentarer (3) Skriv ut [...]

  18. Sweden Admission Consultancy kl 12:25, den 22 augusti 2020

    Sweden Admission Consultancy…

    En långväga kusin till räksmörgåsen | pickipicki…

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen