- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

På tal om praliner

Posted By tina On 8 april 2012 @ 20:49 In choklad,praliner,Sara Louise,uppsala | 18 Comments

Innan jag for hem från vinterkollot gömde jag ett påskägg fyllt med praliner. Jag gjorde ett riktigt kap när jag köpte finpraliner av Sara, tänk rabarber och ingefära, getmessmör, konjaksmarinerade hjortron och så vidare i all pralinoändlighet. Hur jag kunde resa utomlands med det här ägget i handbagaget utan att tjuväta en endaste kommer att förbli en gåta. Mitt försenade påskägg till er som bor i Uppsala med omnejd är därför ett pralinköpartips. Beställ Saras finpraliner här [1], eller köp dom på Fyristorg lördagar, i fina Karins skafferi [2] eller på Stabby Prästgårds kafé. Sara Louises praliner alltså, kom ihåg var ni hörde det först.


18 Comments (Open | Close)

18 Comments To "På tal om praliner"

#1 Comment By mamman On 9 april 2012 @ 07:25

Sån himla tur att pralinerna blev kvar på kollot, nu har vi smakat av både det ena och det andra. Vi får väl se om det blir något kvar tillbaka till dig! Det är strålande vackert väder på vinterkollot!

#2 Comment By Charlotta On 9 april 2012 @ 08:56

Pga diverse magsjukor och liknande har det tyvärr inte intagits speciellt mycket godis den här påsken, men imorgon tror jag att jag måste smita till Kanolds på lunchen och fira efter-påsk med lite praliner! Hellre praliner än lösgodis any day.

#3 Comment By anna On 9 april 2012 @ 09:52

Å vad mumsigt! Hur man nu kan bli sugen på godis efter den här helgen :)

#4 Comment By Mårtenssons kök On 9 april 2012 @ 13:58

Vilka smaker, låter onekligen som ett fint ägg att gömma!

#5 Comment By Matilda On 9 april 2012 @ 18:15

Pralinerna ser mycket goda ut! :)
Rabarber & ingefära. Låter som en intressant smakkombination! Har du något recept med dessa smaker? T.ex någon dessert eller kaka?

#6 Comment By Kattis On 9 april 2012 @ 18:20

Jag har smakat Saras praliner, dom är underbara!

#7 Comment By Camilla On 9 april 2012 @ 18:37

Åh, tack för tipset! Det där lät ju hur gott och lyxigt som helst. Vi är ju i Uppsala lite då och då, bl a i lördags och kikade på bil. Då rusade jag ivrigt till Sushi-Yama på centralstationen och blev besviken på att de hade stängt! Hoppas att det var tillfälligt över påsken bara. Vet du?
Kram!

#8 Comment By tina On 10 april 2012 @ 08:07

Mamman: :-)

Charlotta: Så sant som det var sagt!

Anna: Som Charlottan sa, det är skillnad på godis och godis.

Mårtenssons kök: :-)

Matilda: Kan tänka mig att det är gott med en rabarberpaj, smulpajsvarianten där smulorna smaksätts med ingefära. Eller såhär: [3] eller kanske såhär: [4] Rabarbermarmelad med ingefära: [5]

Kattis: :-D

#9 Comment By Sara On 10 april 2012 @ 14:03

Åh va roligt att de var till belåtenhet! Och att rabarber/ingerfära är en underbar kan jag lova! Används flitigt här hemma såväl i praliner som i marmeladen till ostbrickan! Min pralin med rabarber/hallon går inte heller av för hackor… :)

#10 Comment By Matilda On 10 april 2012 @ 14:23

Tack för tipsen! Ska testa rabarberpaj med ingefära i smulorna i sommar :)

#11 Comment By tina On 10 april 2012 @ 16:24

Sara: Vi får göra nya affärer vid tillfälle, det är tur att jag har nära till Karins. :-)

Matilda: Nu när du säger det, så undrar jag om jag inte druckit rabarbersaft med smak av ingefära. Toppengott!

#12 Comment By tina On 10 april 2012 @ 16:54

Camilla: Jag skulle gissa att det var över påsk bara, har inte hört att det ska stänga. Bättre sushilycka nästa gång vetja! ;-)

#13 Comment By Camilla On 10 april 2012 @ 20:36

Åh, härligt att höra! :-D

#14 Comment By tina On 11 april 2012 @ 08:53

Camilla: :-)

#15 Comment By Hanna On 11 april 2012 @ 10:18

Oj, vilket viljestyrka du kunde uppbåda. Eller låg de jobbigt till i väskan? ;-)

#16 Comment By Rasmus On 11 april 2012 @ 11:03

Tina och Matilda:recept på rabarberpaj med ingefära finns såklart hos mig. T ex här: [6]
Eller i dess föregångare: [7]

#17 Comment By tina On 11 april 2012 @ 11:05

Hanna: Viljestyrka!

#18 Comment By tina On 11 april 2012 @ 12:36

Rasmus: Tack för receptlänk!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/04/pa-tal-om-praliner/

URLs in this post:

[1] Saras finpraliner här: http://saralouisew.blogspot.se/

[2] Karins skafferi: http://www.karinsskafferi.se/

[3] : http://www.dn.se/mat-dryck/recept/rabarber-med-notter--ingefara

[4] : http://www.hemmetsjournal.se/Mat/recept/?RecipeID=3619

[5] : http://www.tasteline.com/recept/Rabarbermarmelad_med_ingefara

[6] : http://vegologi.blogspot.se/2009/06/knackig-jordgubbs-och-rabarberpaj-med.html

[7] : http://vegologi.blogspot.se/2009/06/rabarberpaj-med-rostade-mandlar.html

Copyright © 2008-2009 pickipicki