- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Säg hej till min mango chutney!

Posted By tina On 19 april 2012 @ 06:23 In mango,radiomat | 14 Comments



Alldeles strax kokar vi ihop en mango chutney i P4 Morgon Uppland [1]. Inte för att samla präktighetspoäng, utan för att det är kul att visa att allt som finns att köpa på burk går att göra minst lika bra själv. Det är inte ens i närheten av svårt. Utmaningen här handlar nog om att låta bli att provsmaka slut på mangon innan den hamnar i kastrullen. Det å andra sidan är riktigt svårt.

Mango chutney
2 mogna mango
0,5 röd finhackad röd chili
1 tumme färsk finhackad ingefära
2 tsk vitvinsvinäger
3/4 dl fint råsocker
0,5 tsk gul curry
1 nypa cayenne- eller chilipeppar
1 nypa salt

Skala och tärna mangon. Lägg i en kastrull tillsammans med resterande ingredienser. Låt småputtra och koka ihop i 20 min. Rör om ibland,
tillsätt några matskedar vatten om det behövs. Förvaras i kylskåp.


14 Comments (Open | Close)

14 Comments To "Säg hej till min mango chutney!"

#1 Comment By anna On 19 april 2012 @ 07:15

Den var supergod!

#2 Comment By Martina On 19 april 2012 @ 07:29

Det där verkar ju enkelt! Det svåra är väl att hitta mogna mangos. Jag brukar köpa hem omogna och låta dom mogna hemma.

#3 Comment By tina On 19 april 2012 @ 07:32

Anna: Vilken tur!

Martina: Jag håller! Idag var 1 mango av 2 perfekt mogen, då blir det ingen perfekt chutney.

#4 Comment By Emilia On 19 april 2012 @ 08:13

Det där verkar inte alls fel! Denna i sommarstugan ihop med lite grillat. Mums! Nu vill jag har sommar (synd att det nästan fortfarande är vinter hr i Finland!)!

#5 Comment By Katarina On 19 april 2012 @ 08:39

Hej mango chutney :) Jag gillar sötman från mangon och hettan från chilin!

#6 Comment By Sonja {Dagmars Kitchen} On 19 april 2012 @ 09:07

Åh, vad gott! Nu blev jag sugen på att testa det. Tack för tipset!

#7 Comment By Kim On 19 april 2012 @ 10:30

Är inte alls förtjust i de man kan köpa i vanliga mataffären, men kan absolut tänka mig att göra egen! Tack för uppslaget!

#8 Comment By Chezsofia On 19 april 2012 @ 14:02

Kul med egen mangochutney. Det ska jag definitivt prova!

#9 Comment By Carina Östlund On 20 april 2012 @ 15:40

Låter smarrigt! Behöver man tillsätta natriumb,eller hur håller den i kylskåp?

#10 Comment By tina On 20 april 2012 @ 19:15

Emilia: Idag kom snön här med, nu är det dags för vår tycker jag.

Katarina: Jag med!

Sonja: Varsegod!

Kim: Varsågod!

Sofia: Ja gör det vetja!

Carina: Den håller nog rätt bra utan konserveringsmedel, jag tror den går åt tillräckligt fort! ;-)

#11 Comment By Mårtenssons kök On 21 april 2012 @ 16:44

Hej! We will try you:)

#12 Comment By tina On 22 april 2012 @ 08:45

Mårtenssons kök: Hurra!

#13 Comment By Fröken Dill On 24 april 2012 @ 14:35

Mango chutney är en av mina storfavoriter, men jag har faktiskt aldrig gjort egen. Måste testa!

#14 Comment By tina On 24 april 2012 @ 18:06

Fröken Dill: Ja det måste du!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/04/sag-hej-till-min-mango-chutney/

URLs in this post:

[1] P4 Morgon Uppland: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=323

Copyright © 2008-2009 pickipicki