- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

I min brevlåda!

Posted By tina On 25 juni 2012 @ 18:08 In pickipicki | 12 Comments

Jag är hon som klämmer på julklapparna och som leker gissa-ingredienserna-i-maten när någon annan lagat. Föreställ er tankegångarna i mitt huvud när jag kom hem till ett oranget kuvert med poststämpel Indien, okänd handstil, okänd avsändare och kvalicficerade kläm som helt klart talade för att kuvertet innehöll flertalet påsar med pulver i. Det visade sig att finaste Maja och Erik farit till Indien och postat några kryddor efter vägen; malda senapsfrön, koriander, chili och en påse det enbart står spicy på. Kryddlycka! Men dom glömde visst receptet! Så, vad ska jag laga? Ge mig ditt bästa recept som smakar Indien, tack så mycket.


12 Comments (Open | Close)

12 Comments To "I min brevlåda!"

#1 Comment By Martina On 25 juni 2012 @ 18:46

Åh, ett sådant kuvert vill jag också ha!! Indiskt recept? Hmm, låt mig tänka och så kanske jag återkommer ;-)

#2 Comment By Sara på Vardag.nu On 25 juni 2012 @ 19:18

Det var nunan post än räkningarna som dimper ner i mitt postnedkast ;) Indisk mat har jag alldeles förliste erfarenhet av för att kunna tipsa om ett eget recept, men Amy på Amy’s Piece of cake får du ju titta in hos!

#3 Comment By Amy’s piece of cake On 25 juni 2012 @ 20:08

Trevligt med indiska kryddor ;)
Instämmer med Sara, kika gärna in hos mig. Under kategorin indiskt hittar du en hel del och undrar du över något så tveka ej att höra av dig!

#4 Comment By Helena On 25 juni 2012 @ 20:49

Härligt! Den här [1] är en favorit här, liksom din kikärtscurry – som ju går att variera i all oändlighet med tillgång på kryddor! Härligt!

#5 Comment By Mårtenssons kök On 25 juni 2012 @ 21:00

Skulle just tipsa dej om Amy, där hittar man allt indiskt mellan himmel och jord!
Vi har också provat lite indisk inspirerade recept (mycket tack vara vår vän Amy) och här har du några av favoriterna:

[2]

[3]

[4]

Ska bli spännande att se vad du svänger ihop för gott! Lycka till.

#6 Comment By Katarina On 26 juni 2012 @ 02:40

Vilken rolig överraskning! Jag tänkte också genast på Amys fina blogg :)

#7 Comment By Fridolin On 26 juni 2012 @ 07:35

Dal är enkelt och gott och jag älskar parathas men de är lite pilliga att göra.

[5]

#8 Comment By tina On 26 juni 2012 @ 09:20

Martina: Välkommen tillbaka! ;-)

Sara: Ibland har man alldeles särskild tur! Jag ska helt klart titta in hos Amy!

Amy: Det ska jag definitivt göra, tack så mycket!

Helena: Daal, mmm!

Mårtenssons kök: Hurra för receptlänkar, tack fina!

Katarina: :-)

Fridolin: Bokmärkt, tack!

#9 Comment By Plommonet On 26 juni 2012 @ 13:11

Åh, det bästa indiska receptet jag vet är en rätt ur Jamie’s Matrevolution på jalfrezi. Eller korma. Eller någon av de andra recepten han har där… åh, jag kan inte bestämma mig! Jag mailar dig min favorit i veckan! :)

#10 Comment By tina On 26 juni 2012 @ 20:53

Plommonet: Åh tack, det får du toppengärna göra! <3

#11 Comment By matologi On 29 juni 2012 @ 10:41

Äta indiskt gör jag mer än gärna, men har ännu inte kommit mig för att provlaga, tyvärr. Men under min 3 månaders-resa i Asien fick man med sig himla fina kryddor hem, bland annat balinesisk saffran och torkad chili från Thailand. Blir himla mycket roligare att laga med dem än Santa Maria.

#12 Comment By tina On 29 juni 2012 @ 22:11

Matologi: Jag håller med. Du får göra en ny långresa och ta med dig lite recept hem också. :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/06/i-min-brevlada/

URLs in this post:

[1] : http://www.ica.se/Recept/kramig-daal-647302/

[2] : http://martenssonskok.blogspot.se/2012/06/hemmagjord-korv-med-indiska-kryddor.html

[3] : http://martenssonskok.blogspot.se/2012/05/var-forsta-utsvavning-i-det-indiska.html

[4] : http://martenssonskok.blogspot.se/2012/04/matprogramsmissbruk.html

[5] : http://fridolinfixar.blogspot.se/2007/10/dal-och-grnsaksfyllda-parathas.html

Copyright © 2008-2009 pickipicki