- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Nu tjuvstartar vi!

Posted By tina On 21 juni 2012 @ 06:59 In potatis,radiomat | 16 Comments

Godmorgon! Idag klär jag mig i midsommarklänning, krans i håret och cyklar till radion med (inte helt otippat) färskpotatis, matjessill och jordgubbar i cykelkorgen. Vi tjuvstartar helt enkelt midsommarfirandet med potatis- och matjespicki samt svenska jordgubbar med fläderkräm. Lyssna här [1], vetja!

Potatis- och matjessnittar
Koka lika stora men små färskpotatisar, låt kallna. Skär av en liten bit av botten på varje potatis. Toppa potatisen med en bit matjessill, en liten klick sås (creme fraiche smaksatt med rivet citronskal, lite citronsaft, en nypa finriven färsk pepparrot, lite salt och svartpeppar) och finklippt gräslök och finhackad rödlök. Stick igenom en tandpetare i varje så att de håller ihop/är lätta att äta.

Svenska sommarbär med fläderkräm
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl creme fraiche
3/4 dl koncentrerad flädersaft

Vispa grädden (ej hårdvispad, hellre lösvispad). Vispa för hand ner först creme fraiche, smaksätt därefter med flädersaften. Låt stå kallt till servering. Servera krämen till färska sommarbär.

Mer midsommar, tack!
Receptinspiration här [2]


Potatis- och matjespicki, minsann!


16 Comments (Open | Close)

16 Comments To "Nu tjuvstartar vi!"

#1 Comment By mamman On 21 juni 2012 @ 07:08

Så gott , skulle passa fint nu , efter årets längsta natt, till frukost!

#2 Comment By Sara On 21 juni 2012 @ 07:57

Mums… Svensk midsommarmat! Saknar!

#3 Comment By Rebecka On 21 juni 2012 @ 09:27

Fläderkrämen kanske borde testas nu när jag kokat ihop min första omgång flädersaft! Jag litar på att det blir tipptopp eftersom receptet är ditt! Hoppas ni får en fantastisk midsommar :) kram!

#4 Comment By matologi On 21 juni 2012 @ 11:03

Riktigt enkelt och gått, har själv varit på jakt efter en bra midsommarsnitt till morgondagen. Hittat en röra på färskpotatis, ägg, sill, majonnäs etc. som läggs på små bitar knäckebröd, men detta var ju snäppet enklare!

#5 Comment By Sonja {Dagmars Kitchen} On 21 juni 2012 @ 11:35

Åh, vad gott det låter (och ser ut!!). Måste prova den där fläderkrämen nu!

#6 Comment By Mårtenssons kök On 21 juni 2012 @ 18:30

Fläderkrämen ska vi minsann ta och testa när vår saft är klar, låter verkligen so men sommardessert om nåt!

Glad midsommar till dej från oss!

#7 Comment By Sofie On 21 juni 2012 @ 19:20

Den fläderkrämen ska jag verkligen testa. snart.

#8 Comment By Hanna On 22 juni 2012 @ 15:32

Åh, mums! Så vill jag också fira. Glad midsommar, Tina!

#9 Comment By Jennie @ jennialiskt.se On 22 juni 2012 @ 21:13

Ååh vad gott allt låter! Jag har gjort klassisk jordgubbstårta men ser även fram emot jordgubbar med vaniljglass och grädde.. Enkelt är ofta oerhört bra!

Glad midsommar till dig! :)

#10 Comment By tina On 23 juni 2012 @ 13:30

Mamman: Det gjorde det!

Sara: Sill och färskpotatis skulle jag också sakna, mer än mycket annat.

Rebecka: Det var snällt sagt! Hoppas din midsommar var finfin!

Matlogi: Enkelt är min melodi! ;-)

Sonja: Ja gör det vetja, hoppas du gillart!

Mårtenssons kök: Och glad midsommarhelg till er! :-)

Sofie: Hurra!

Hanna: Glad midsommar Hanna!

Jennie: Hoppas midsommarafton var fin och att tårtan smakade!

#11 Comment By Hanna – Bakfnatt On 25 juni 2012 @ 20:33

Vilket kul och snyggt sätt att servera sill och potatis på! Det ska jag lägga på minnet =) Sommarbären med fläderkräm ser verkligen hur goda ut som helst!

#12 Comment By tina On 26 juni 2012 @ 08:58

Hanna: Ja, det blev riktigt bra. Du får testa vid tillfälle!

#13 Comment By Lisa – Kreativ bakning ♥ On 28 juni 2012 @ 14:25

Vad gott det låter med fläderkräm!

#14 Comment By tina On 29 juni 2012 @ 08:48

Lisa: Det är det också, jag lovar. :-)

#15 Pingback By Fläderstatus 2 juni 2013 | pickipicki On 2 juni 2013 @ 14:33

[...] jag statusen på fläderbusken hemma på min gata i stan. Nu är det sju dagar kvar, sen blir det flädersafari med efterföljande fläderfest. Jag tänker kräm, bubbel, pannkaka och saft! Publicerad i [...]

#16 Pingback By Nu tjuvstartar vi midsommaren! | pickipicki On 20 juni 2013 @ 06:55

[...] mer midsommar Potatis- och matjessnittar Sommarbär med fläderkräm Inlägget med ett gäng samlade [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/06/nu-tjuvstartar-vi/

URLs in this post:

[1] Lyssna här: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=323

[2] Receptinspiration här: http://www.pickipicki.se/2011/06/nar-det-vankas-midsommar/

Copyright © 2008-2009 pickipicki