- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Maten på kollot

Posted By tina On 26 juli 2012 @ 15:56 In Ylöjärvi | 7 Comments

Mellan jordgubbar och blåbär äter vi mat ibland. Därmed inte sagt att det är någon särskilt avancerad matlagning. Det finns dock ett krav på den som lagar kollotmaten;  färskpotatis, färsk gul lök, zucchini och kantareller måste ingå i alla rätter. En rätt bra deal för mig som gillar samtliga fyra ingredienser. När jag får slut på inspiration sneglar jag bland alla era zucchinitips [1] och tänker att det kan gå många veckor till innan jag längtar efter stadsmat igen.

Köttbullar i kantarellsås med örtstekta grönsaker
Gör en köttbullssmet enligt det här receptet [2]. Forma och stek köttbullar. Koka kantarellsås (dela 4 dl kantareller och fräs i smör, salt och vitpeppar. När vätskan kokat in, tillsätt 2,5 dl matgrädde och låt småputtra en stund). Dela zucchini, kokt potatis och färsk gul lök. Fräs i lite rapsolja, salta och peppra. När grönsakerna börjar bli färdigstekta, klipp över generöst med dill och persilja. Innan servering, vänd ner köttbullarna i kantarellsåsen.


7 Comments (Open | Close)

7 Comments To "Maten på kollot"

#1 Comment By Marja – Baka Sockerfritt On 26 juli 2012 @ 19:45

Kantarellsås lät ju helt underbart!

#2 Comment By Matilda On 27 juli 2012 @ 15:44

Ska alltså maten VARJE gång innehålla dessa tre ingredienser (vilka iofs är väldigt goda ingredienser!!)?
Det låter vääldigt gott förresten:)

#3 Comment By Plommonet On 27 juli 2012 @ 16:02

Oj, nu slog stora Hemlangtan till har borta i Malaysia – INGENTING kan sla kottbullar och kantareller!<3

#4 Comment By tina On 27 juli 2012 @ 16:03

Marja: Det är det! Ljuvliga kantareller! <3

Matilda: Fyra ingredienser, japp! Fast pappan fuskade när han lagade mat igår kväll och skippade zuchinin. :-)

#5 Comment By tina On 27 juli 2012 @ 16:03

Plommonet: Kom hem då! ;-)

#6 Comment By Plommonet On 27 juli 2012 @ 16:05

Haha, jag SKA! :P Flyger hem nu pa tisdag igen, hej Sverige, jag har saknat dig! :)

#7 Comment By tina On 27 juli 2012 @ 16:12

Plommonet: Välkommen hem! Glöm inte att ta med lite sol och värme tack-så-mycket!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/07/maten-pa-kollot/

URLs in this post:

[1] alla era zucchinitips: http://www.pickipicki.se/2010/07/maten-som-vaxer-som-ogras/

[2] det här receptet: http://www.pickipicki.se/2011/02/ett-sakert-kort/

Copyright © 2008-2009 pickipicki