- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Ratatouille är pizzasås är ratatouille

Posted By tina On 11 juli 2012 @ 14:41 In pizza | 13 Comments

Kommer ni ihåg pizzasåstricket vi pratat om tidigare? Att byta ut tomatsåsen mot ratatouille. Själv har jag sedan dess både hunnit glömma bort och återupptäcka det smarta knepet. Har ni ännu inte testat så ta tillfället i akt nästa gång det vankas pizzabak vetja.

Ratatouille
1 gul lök
1 röd lök
4 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
3 tomater
1 liten aubergine
0,5 zucchini
0,5-1 tsk salt
färsk timjan
2 krm svartpeppar
ev torkad timjan/oregano
ev ett uns cayennepeppar
1 burk krossade tomater

Skala löken och dela i båtar. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt tunt skivad vitlök, tärnad paprika, skalad och tärnad aubergine, zucchini och tomater. Krydda med salt och peppar, låt fräsa tills auberginen blir mjuk. Häll över burken med krossade tomater och finhackad färsk timjan. Låt småputtra och smaka av med mer kryddor.

Ratatouille på pizza 
Mixa slät med en mixer. Bred ratatouillen över pizzabotten och toppa med exempelvis mozzarella, tunt skivad zucchini, skinka och oliver. Grädda. Pynta med ruccola och färsk basilika.


13 Comments (Open | Close)

13 Comments To "Ratatouille är pizzasås är ratatouille"

#1 Comment By Kim On 11 juli 2012 @ 16:10

Det är en höjdare att rosta ratatouille-grönsakerna i ugnen! Blir en fin och djup smak. Smart att göra sås av den!

#2 Comment By tina On 11 juli 2012 @ 16:11

Kim: Det kan jag tänka mig, rostade grönsaker är ju toppengott på alla vis. <3 Tack för tips!

#3 Comment By Matilda On 11 juli 2012 @ 20:05

Ha, vilket bra tips! :) Då är ju grönsakerna i princip färdigt i pizzasåsen…

#4 Comment By Sara på Vardag.nu On 11 juli 2012 @ 20:33

Vilket smart tips! Låter kanongott.

#5 Comment By Helena On 11 juli 2012 @ 22:02

Jag kan intyga att det var smaskens. Tack för maten!

#6 Comment By Katrin On 11 juli 2012 @ 23:47

Smart! Jag har nyss skrutit om ratatouille till lammfärsspett eller bara för att göra köpesköttbullarna lite mer hemlagade, så detta får bli nästa höjdare:)

#7 Comment By tina On 12 juli 2012 @ 00:14

Matilda: Ja det också!

Sara: Ja, testa vetja!

Helena: :-)

Katrin: Vad kul! :-)

#8 Comment By Josefina On 12 juli 2012 @ 00:19

Mums. Massssssor av smaker. :)

#9 Comment By Lottzy On 12 juli 2012 @ 16:51

Mycket bra idé måste jag säga!

#10 Pingback By Skogen är gul! | pickipicki On 12 juli 2012 @ 21:26

[...] med kantareller och västerbottensost (16 minipizzor eller 4 stora) Koka ratatoullie enligt det här receptet. Låt puttra medan degen jäser. Gör pizzadegen enligt Leilas recept, jäs minst 30 min. Rensa [...]

#11 Comment By tina On 12 juli 2012 @ 21:39

Josefina: Ja! :-)

Lottzy: Ja eller hur, tror bestämt att det var Emmy på Remsans Bistro som tipsade för länge sen. :-)

#12 Comment By Isflingan On 29 september 2013 @ 21:29

Pizzasåstricket var perfekt! Så smakrik och fräsch med massor av goda grönsaker i, att jag aldrig tänkt på det förut :)

#13 Comment By tina On 29 september 2013 @ 21:30

Isflingan: :-D


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/07/ratatouille-ar-pizzasas-ar-ratatouille/

Copyright © 2008-2009 pickipicki