- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Hallon är också efterrätt!

Posted By tina On 12 augusti 2012 @ 09:02 In hallon,tårta | 11 Comments

Det här är fasterns finfina födelsedagstårta, fast i bakelsevariant. Tårtan är lätt att tillverka och smakar både sommar såväl som gott! Trots detta visade den sig inte vara optimal att bjuda fredagens middagsgäster på. När jag stod och plockade ihop efterrätten fick jag en vag känsla av att mandelmassa inte är så poppis hos H. Mycket riktigt. Och hur kunde jag glömma att hon inte heller äter grädde? Det var en riktigt miss. Men, att hon inte heller gillar lemoncurd, det kunde jag faktiskt inte vetat om innan. Nåväl, vad är en tårta på slottet? Hallon är också efterrätt!

Fasterns födelsedagstårta
1 ägg
2 äggvitor
300 g mandelmassa
lemoncurd [1]
vispgrädde
färska bär

Smula eller riv ner mandelmassan i en bunke, tillsätt äggen och arbeta ihop till en slät smet. Bred ut smeten i smord och bröad form med löstagbara kanter. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 min. Låt svalna. Bred över ett lager lemoncurd och därefter ett lager grädde. Toppa med ett berg sommarbär.


11 Comments (Open | Close)

11 Comments To "Hallon är också efterrätt!"

#1 Comment By Emma On 12 augusti 2012 @ 14:30

Men du, den här hade passat mig ypperligt. Jag tycker verkligen om mandelmassa i bakverk!

Men, som du skriver, hallon är också gott =)
Sparar det här receptet iaf. Verkar ju lätta att göra dessutom!
Ha det gott
/Emma

#2 Comment By Ansibecki On 12 augusti 2012 @ 17:12

Vad fint att göra den i bakelseform!

#3 Comment By Mårtenssons kök On 12 augusti 2012 @ 17:48

Hallon är en väldigt god efterrätt dessutom, tycker nästan att det är lite godare med hallon än med jordgubbar, kanske för att man äter så fantastiskt mycket jordgubbar… Men nä, det är nog bara godare, helt enkelt!

#4 Comment By Catta On 12 augusti 2012 @ 21:19

Men HUR kan man inte gilla mandelmassa? Eller lemoncurd? Och grädde som jag nästan tycker är godast nyvispad, med stor sked direkt ur bunken… Hallon är ju iofs inte tokigt, men…

#5 Comment By Plommonet On 13 augusti 2012 @ 13:25

Haha, OJ, det var verkligen triss i oflyt! Tur att det är så ruskigt gott med hallon! :)

#6 Comment By Sanna On 13 augusti 2012 @ 15:10

Vilka fina små bakelser! Jag som är så förtjust i mandelmassa.

#7 Comment By tina On 14 augusti 2012 @ 11:01

Emma. Lätt att göra, absolut! Testa vetja!

Ansibecki: Ja, dom blev rätt söta dom små. :-)

Mårtenssons: :-D

Catta: Haha, jag förstår hur du tänker!

Plommonet: Japp!

Sanna: Ja, mandelmassa är verkligen ljuvligt!

#8 Comment By Josefina On 14 augusti 2012 @ 16:39

Å, lemon curd … och hallon … i ett litet kakskal … ljuvligt.

#9 Comment By tina On 14 augusti 2012 @ 20:26

Josefina: Så sant som det var sagt!

#10 Comment By johanna On 29 augusti 2012 @ 15:09

mmm gott! ska testa till ett födesedagsbarn imorrn! ungefär hur många småformar räcker mandelmassan till? /nybörjaren :-)

#11 Comment By tina On 29 augusti 2012 @ 17:51

Johanna: Det beror nog på hur stora formar du har! Jag hade sådana engångsformar i aluminium som var lätta att vända ut och in för att få ut botten, tror att det blev kanske runt 10. Skulle jag göra om det skulle jag inte trycka upp mer än en liten kant tror jag. :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/08/hallon-ar-ocksa-efterratt/

URLs in this post:

[1] lemoncurd: http://www.pickipicki.se/2011/07/lemon-curd-som-i-fina-sommartartor/

Copyright © 2008-2009 pickipicki