- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Kanelbullar med äppelfyllnng

Posted By tina On 23 september 2012 @ 18:40 In äpple,äpplen,baka,bakat,bullar,Roy Fares | 19 Comments

Vi har haft en sådan där söndag som man kan behöva ibland. Sovit ikapp, andats höstluft och lagat tvåsiffrigt antal matlådor. Men ska helgen summeras så var det nog bullbaket som var dagens bästa. Recept på kanelbullarna med äppel- och mandelmassefyllning är Roy Fares. Ni vet Roy, den prisbelönte konditorn som bland annat syns i Godkväll på lördagar. Gullig är han, ljuvliga är bullarna och fin var söndagen. Ungefär så kommer det stå i helgprotokollet den här veckan.

Roys kanelbullar med äppelfyllning
Bulldeg:
9 dl vetemjöl
2,5 dl mjölk
25 g jäst
0,5 tsk salt
1,5 msk grovstötta kardemummakärnor
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker

Äppelfyllning:
3 svenska äpplen
20 g smör
0,5 dl socker
0,5 msk stött kardemumma

Kanelfyllning:
100 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
2 msk strösocker
2 msk kanel

Skala och tärna äpplena i små kuber. Stek några minuter i smör tillsammans med socker och kardemumma. Låt svalna. Blanda hälften av mjölet tillsammans med mjölk och jäst först, arbeta med maskin till en slät deg. Tillsätt resterande ingredienser och låt gå på medelhastighet i matberedare i 10 min. Jäs under duk i 10 min. Blanda under tiden ihop mandelmassa med smör, socker och kanel till en slät smet. Kavla ut degen till en stor rektangel och bred ut kanelfyllningen. Toppa med äppelfyllning och rulla ihop till en rulle. Dela i ca 2 cm tjocka skivor och lägg i bullformar på plåt. Jäs i 1,5 h. Pensla med uppvispat ägg och toppa med pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 220 grader i 8-10 min.


19 Comments (Open | Close)

19 Comments To "Kanelbullar med äppelfyllnng"

#1 Comment By Emma On 23 september 2012 @ 19:09

Åh, en sådan helg har jag också haft. Fick till och med sovmorgon två dagar i rad och det var längesedan! Bak och matlagning i lugn och ro…det är bra för själen tror jag. Speciellt när det regnar ute!
/Emma

#2 Comment By sofie mumsfillibaba On 23 september 2012 @ 19:19

Måste testa dem!

#3 Comment By Sara på Vardag.nu On 23 september 2012 @ 20:26

Stort mmm på bullarna! Och såna söndagar behöver vi alla ibland :)

#4 Comment By Sara W On 23 september 2012 @ 21:21

Låter som en helg i min smak. Och ungefär en sådan som vi haft. Fick dock spontanbesök till middagen idag och de tänkta matlådorna uteblev. Men sällskapet var jättetrevligt och det väger upp för den sjukhusmatsalsmat som jag nu måste äta i morgon.
Bullarna låter också som något i min smak. Det får helt enkelt bli bak snart. Mycket snart!

Ha en fortsatt trevlig helg!

/Sara

#5 Comment By anna On 23 september 2012 @ 23:09

Jag hade gärna smakat en sån bulle..

#6 Comment By Katarina On 24 september 2012 @ 02:18

Bullarna låter så goda!

#7 Pingback By Här är listan! | pickipicki On 24 september 2012 @ 12:14

[...] middagen på bordet när jag kommer hem så får du en guldstjärna. 8) Ät helst inte upp alla äppelbullar  Publicerad i pickipicki | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]

#8 Comment By Hanna On 24 september 2012 @ 14:08

Vilken finfin helg! Jag fick också tid till att ta det lugnt, men inte bullbak :)

#9 Comment By Håkan / Recepten.nu On 24 september 2012 @ 17:54

Här bakades det också bullar i söndags. Det var min fru som gjorde de godaste kanelbullar jag smakat. Att vara i köket är verkligen fridfullt och en favoritsysselsättning på helgen. Och alla andra dagar. :)

#10 Comment By simone On 24 september 2012 @ 20:18

ja såg oxå när han gjorde dessa,kan lova att man blev sugen då och samma sak när ja ser dina,mums så gott

#11 Comment By tina On 24 september 2012 @ 21:24

Emma: Det tror jag med.

Sofie: Japp!

Sara: Ja, tror jag ska införa en sådan söndag varje vecka! ;-)

Sara W: Sjukhusmatsalsmat och äppelbullar, det är ytterligheterna det! ;-)

Anna: Finns i det röda köket!

Katarina: Det var dom verkligen, lyxbullar!

Hanna: Det lugna är prio ett!

Håkan: Härligt med godaste bullarna! :-)

Simone: :-)

#12 Comment By Christine On 24 september 2012 @ 22:43

Vilka proffsiga bullar!

Christine
[1]

#13 Comment By Emmy On 25 september 2012 @ 09:49

Jag förstår helt om Carl kommer ha svårt för just sista punkten på din lista…

#14 Comment By Roy Fares On 25 september 2012 @ 17:34

Såg bilden på Google och såg att det var mitt recept du bakat efter, kunde inte låta bli att inte kommentera! JÄTTE FINA KANELBULLAR! hoppas dom smakade!

#15 Comment By tina On 25 september 2012 @ 21:00

Christine: Receptmakaren är ett proffs: [2]

Emmy: :-) Jag med, det är därför jag oroar mig litegrann!

Roy: :-) Bullarna var fantastiska, tack för ett toppenrecept!

#16 Comment By Isflingan On 16 augusti 2013 @ 20:21

Hur kan jag ha glömt att kommentera dessa bullar?! Jag har ju bakat dem flera gånger o jag o alla jag bjudit fullkomligt älskar dem :D

#17 Comment By tina On 16 augusti 2013 @ 20:42

Isflingan: Haha!

#18 Pingback By Den skånska äppelkakan! | pickipicki On 7 september 2013 @ 21:19

[...] med äpple och timjan 10 timmars långbakta äpplen Fuskglögg med äpple och calvados Roys kanelbullar med äppelfyllning Johans franska äppelgömma Publicerad i äppelkaka, äpplen, Skåne | Inga kommentarer [...]

#19 Trackback By how to make a paper person On 26 juli 2021 @ 23:59

how to make a paper person…

Kanelbullar med äppelfyllnng | pickipicki…


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/09/kanelbullar-med-appelfyllnng/

URLs in this post:

[1] : http://www.matikvadrat.se

[2] : http://www.byroyfares.se/

Copyright © 2008-2009 pickipicki