- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Rårakor till frukost!

Posted By tina On 13 september 2012 @ 07:12 In potatis,radiomat,rårakor | 13 Comments

Om en kvart äter vi rårakor till frukost i P4 Morgon Uppland [1], lyssna vetja! Jag vet att jag vid ett flertal tillfällen beskrivit recept som världens enklaste, men den här gången så kan det inte vara annat än riktigt nära sanningen. Riven potatis smaksatt med salt och peppar som steks krispigt tunna i lite smör. Här toppade med rökt sidfläsk, rödlök och äpple som stekts tillsammans. Och så några lingon som pricken över i. För dom är här nu, lingonen. Bara det är ju värt att fira med rårakor till, ja, frukost, middag eller kanske förrätt?

Rårakor
1 kg potatis
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skala potatisen och riv grovt på rivjärn. Rör ner salt och peppar. Forma ca 12 rårakor och stek 4 min på varje sida i smör eller olja.

Serveringsförslag:
Tärna rökt sidfläsk, äpple och rödlök. Stek fläsk och lök, tillsätt äpple mot slutet. Toppa rårakorna med detta och några frysta lingon.


13 Comments (Open | Close)

13 Comments To "Rårakor till frukost!"

#1 Comment By Mårtenssons kök On 13 september 2012 @ 16:42

Frunch, kanske? Enkelt och riktigt gott och för oss förevigt förknippat med Turkiet av alla ställen:) Gjordes ett antal till lunch när vi var där för flera år sedan. Med i packningen fanns det kalles kaviar och det passade så fint till…

#2 Comment By sofie mumsfillibaba On 13 september 2012 @ 22:10

Gott, med föredrar nog till brunch på sin höjd!

#3 Comment By tina On 13 september 2012 @ 22:45

Mårtenssons: Turkiet av alla ställen! :-)

Sofie: Sant, brunch inte så dumt!

#4 Comment By Emma On 15 september 2012 @ 10:42

Åh vad gott med rårakor! Hoppas du får en fin helg /Emma

#5 Comment By Josefina On 15 september 2012 @ 13:34

Mums vad gott. Frasiga och gyllene …

#6 Comment By tina On 15 september 2012 @ 14:46

Emma: Tack detsamma!

Josefina: :-D

#7 Comment By Katarina On 16 september 2012 @ 10:36

Hej! Tack för din fina blogg! Jag har följt den länge och fått många härliga recettips! Jag ska om några veckor ha fest och tänkte bjuda på en god middag med höstligt tema, undrar om du kunde ge tips hur man gör en billig gryta eller långpannemat med höstsmak. Ska bjuda ca 20pers och har en students ekonomi. tack!

#8 Comment By tina On 16 september 2012 @ 19:41

Katarina: Tack för fint beröm! Mat för 20 med en students ekonomi säger du. Då tänker jag ett rejält (lång-)kok chili på högrev, kanske något åt det hr hållet: [2] Eller kanske höstpizzor: kantareller och västerbottensost respektive tunt skivad rödbeta med getost. Eller kanske trattkantarellsoppa och hembakat bröd. Låter det som något?

#9 Comment By Isflingan On 17 september 2012 @ 06:04

O tänk jag gjorde rårakor till middag i tors innan jag sett ditt inlägg här. Great minds think alike :)

#10 Comment By Katarina On 17 september 2012 @ 13:23

Tack för tipset med långkoket, det låter jättegott! Hur många skulle du beräkna att ditt recept skulle räcka till? Tänker nog servera tillsammans med ris. Undrar också om det där med öl i grytan, vad ska man ha för sort? Och varför öl i gryta? Spännande med choklad i också!

#11 Comment By tina On 17 september 2012 @ 15:42

Isflingan: <3

Katarina: Hos oss räckte det till 8, men då serverade vi enbart bröd till. Oftast beror det ju på hur hungrigt folk man bjudit! ;-) Ölen bidrar till en mustig gryta. Jag köpte öl på ICA, ett ljust öl från Slottskällan som heter Uppsala. Men vilket sort är knappast noga.

#12 Comment By Katarina On 17 september 2012 @ 22:13

Okej, jag testar detta då :) Tack för tipset igen!

#13 Comment By tina On 17 september 2012 @ 22:18

Katarina: :-) Ingen orsak, hoppas att ni får en finfin kväll!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/09/rarakor-till-frukost/

URLs in this post:

[1] P4 Morgon Uppland: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=323

[2] : http://www.pickipicki.se/2012/09/kom-och-at/

Copyright © 2008-2009 pickipicki