- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

En lasagne lite extra allt

Posted By tina On 30 oktober 2012 @ 21:35 In lasagne,Per Morberg | 10 Comments

När jag kom hem ikväll hade Per Morberg [1] och Carl kokat ihop en lasagne som stod och väntade på köksbordet. Den senare var mycket nöjd med sitt middagsverk och jag kan förstå varför. Lite mer ost, lite mer sås, lite mer bacon (!), ja lite mer utav allt. Och visst är resultatet lite godare än standardlasagnen. Nu är jag lite mer mätt än vanligt och glad över traven matlådor i kylskåpet. Hurra för bra matlådemat!

Lasagnen lite extra allt
Köttfärsås:
700 g nötfärs
150 g bacon
10 champinjoner
2 vitlöksklyftor
690 g passerade tomater
100 g tomatpuré
salt och svartpeppar

Bryn köttfärsen. Stek delad bacon separat. Tillsätt stekt bacon, klyftade champinjoner, tomatpuré och skivad vitlök till köttfärsen, fräs en liten stund till. Slå över passerade tomater och låt sjuda i 30 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Bechamelsås:
9 dl mjölk
100 g smör
1 dl vetemjöl
riven muskotnöt
salt och vitpeppar

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjölet under omrörning och bryn lite lätt i smör. Slå därefter över mjölken lite åt taget, rör om under tiden. Låt sjuda under fortsatt omrörning i 5-10 minuter och smaka av med muskotnöt, salt och vitpeppar.

Plocka ihop lasagnen såhär:
150 g god ost
250 g färska lasagneplattor

Varva bechamel, köttfärssås och riven ost med lasagneplattor. Gratinera mitt i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.


10 Comments (Open | Close)

10 Comments To "En lasagne lite extra allt"

#1 Comment By Mårtenssons kök On 30 oktober 2012 @ 22:24

Extra allt låter underbart gott!

#2 Comment By Helena mitt i smeten On 31 oktober 2012 @ 00:03

Lasagne måste vara den ultimata matlådematen. Till och med godare dagen efter!

#3 Comment By Kim On 31 oktober 2012 @ 16:39

More is more! (…is Mor(e)berg…?)

#4 Comment By sofie On 31 oktober 2012 @ 23:40

Extra allt – helt min melodi!

#5 Comment By tina On 3 november 2012 @ 07:53

Mårtenssons: Den var fantiskt och lika god i matlådan dan där på!

Helena: Ja, det var den faktiskt!

Kim: Moreberg, så sant! :-D :-D

Sofie: :-)

#6 Comment By Sanna On 5 november 2012 @ 15:12

Åh, jag är en stor fantast av lasagne. Det låter gott att ha bacon i, det ska jag testa!

#7 Comment By tina On 5 november 2012 @ 19:54

Sanna: Gav oväntat mycket smak, testa vetja!

#8 Comment By Emma On 8 december 2012 @ 10:56

Testade denna i veckan, den var saftig och god :) Nästa gång ska vi dock krydda lite mer.

Tack för ett bra recept!

#9 Comment By tina On 9 december 2012 @ 17:12

Emma: Tacka Morberg! ;-)

#10 Pingback By Did I tell you about today | Fröken Sohl @ Spotlife On 12 maj 2013 @ 17:57

[...] och små söta trädgårdar. Nu lagar vi en lasagne med extra allt, basreceptet vi utgår från är PickiPickis. Idag slängde vi i lite vin också och jag tänker ha persilja i bechamelsåsen. Mums! Och därmed [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/10/en-lasagne-lite-extra-allt/

URLs in this post:

[1] Per Morberg: http://www.pickipicki.se/2012/01/de-dar-twitterkakorna/

Copyright © 2008-2009 pickipicki