- pickipicki - http://www.pickipicki.se -
Fisktipsen!
Posted By tina On 29 oktober 2012 @ 19:46 In pickipicki | 7 Comments
I förmiddags kastade jag ut en fråga om middagstips på twitter. Lättlagat och gärna fisk var önskemålen, och tänk jag fick så många finfina tips i retur att det kan tänkas bli fisk resten av veckan. Kvällens fisk blev den Sara [1] inspirerade till. En god kolja under ett grönt täcke. Det kanske vore en sådan man skulle varit idag. Tänk att få lägga sig under täcket i en varm ugn, sannolikt det enda som skulle kunna väga upp cykelturen hem i storm och spöregn.
Fisk under grönt täcke
1 kg koljafilé (eller annan smart vit fisk [2])
1 kruka basilika
ett litet hörn parmesanost
1,5 dl soltorkade körsbärstomater
1 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Mixa basilika, tomater och ost till en kräm. Rör ner creme fraiche och smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. Skär fiskfiléerna i 15 cm långa bitar, vit dubbel. Lägg fiskpaketen i en ugnsform och bred över basilikaröra. Baka mitt i ugn i 150 grader till 57 grader. Servera med ris och gröna bönor.
Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se
URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/10/fisktipsen/
URLs in this post:
[1] Sara: http://www.cookiecrumble.se/
[2] smart vit fisk: http://www.wwf.se/source.php/1319379/Fiskguiden%202010_mini.pdf
[3] : http://mamalivet.blogspot.se/2012/11/fiskgryta-fran-himlen-eller-har-fran.html
Click here to print.
Copyright © 2008-2009 pickipicki
7 Comments To "Fisktipsen!"
#1 Comment By anna On 29 oktober 2012 @ 19:49
Det lät ju gott !
#2 Comment By Sara på Vardag.nu On 29 oktober 2012 @ 20:09
Ja, hujadamej, jag har frusit hela dagen! Att krypa in med täcket i ugnen låter näsan som en bra idé ;)
#3 Comment By sofie mumsfillibaba On 29 oktober 2012 @ 20:09
Vad gott det lät. Längesen jag lagade fisk. Den spar jag!
#4 Comment By Emmy On 29 oktober 2012 @ 20:23
Låter som en toppenrätt! Perfekt med snabblagad god mat på vardagarna.
#5 Comment By tina On 30 oktober 2012 @ 19:19
Anna: Det var det också!
Sara: Ja! :-)
Sofie: Gör det, fisk är fina grejer. Jag tänker på fisksoppa ungefär varje dag.
Emmy: Japp!
#6 Comment By C On 1 november 2012 @ 09:18
Från blåbärsgröt till gudalik fiskgryta, laga och njut!
[3]
#7 Comment By tina On 3 november 2012 @ 07:51
C: Tack för tips!