- pickipicki - http://www.pickipicki.se -
Ett vykort från Gävle
Posted By tina On 3 oktober 2012 @ 19:56 In pickipicki | 11 Comments
Även denna vecka spenderar jag i Gävle. Om förra veckan gick i pastans tecken, så testar jag en ny taktik den här veckan. Men mig i resväskan packade jag 10 matlådor fyllda med luncher och middagar, och nu räknar jag ner dagarna i antal matlådor som är kvar. Inför sista dagen leder älgfärsbiffarna [1] med potatis- och palsternackspuré [2], trattkantarellsås [3] och svartvinbärsgelé [4] stort. Det är ju såhär studentmat ska smaka!
Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se
URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/10/rapport-fran-gavle/
URLs in this post:
[1] älgfärsbiffarna: http://www.recept.nu/per_morberg/varmratter/vilt/algfarsbiffar_med_mandelpotatis/
[2] potatis- och palsternackspuré: http://www.pickipicki.se/2011/02/palsternacka-potatis-sant/
[3] trattkantarellsås: http://www.pickipicki.se/2011/07/skafferifynd-pa-olika-vis/
[4] svartvinbärsgelé: http://www.pickipicki.se/2008/08/svartvinbarsgele/
Click here to print.
Copyright © 2008-2009 pickipicki
11 Comments To "Ett vykort från Gävle"
#1 Comment By Helena On 3 oktober 2012 @ 21:55
Ja men, eller hur. Om man nu bestämmer sig att plugga lite fler år än vad som är brukligt (jag är också sån, men i juni blir det examen och jobb efter drygt tio år med två olika utbildningar, lite jobb, lite föräldraledighet) så kan man ju inte leva på pasta och nudlar i kombo. Helt rätt taktik med matlådorna!
#2 Comment By anna On 3 oktober 2012 @ 22:32
Du måste ju va den enda med sånt lyxigt innehåll i lådan.. Själv hade jag kusinens tonfiskpasta i lådan idag!
#3 Comment By Camilla On 4 oktober 2012 @ 08:24
Åh, så gott! :) Vad gör du här i Gävle? Är du på praktik på sjukhuset eller någon HC? Hoppas att du trivs här. Det är många Uppsalastudenter som gör AT/ST på Gävle sjukhus. Jag ska spana lite extra efter dig då jag är ute och ränner i korridorerna. :)
Ha en fortsatt fin vecka och tack snälla för ditt grattis till min Tjejklassiker. :)
#4 Comment By Hanna On 4 oktober 2012 @ 11:48
Vilken bra taktik! Hoppas veckan går fort så du får komma hem igen!
#5 Comment By anna On 4 oktober 2012 @ 17:57
Skulle ju passa fint med inlägget med rosa kanelbullar dagen till ära.. Jag tänkte baka ikväll kom hit och ät!
#6 Comment By Jessica S On 5 oktober 2012 @ 08:41
De är älgfärsbiffarna ska minsann testas i det sundbergska köket!
#7 Comment By Kim On 5 oktober 2012 @ 13:28
Det var ingen dålig matlåda! Det verkar inte gå någon nöd på dig matmässigt iallafall. Men nu är det ju fredag, så nu får du väl komma hem?
#8 Comment By Josefina On 5 oktober 2012 @ 14:00
mums med färsbiff.
en liten fråga/fundering: när jag gör köttfärsrätter försöker jag alltid köpa riktigt bra köttfärs: ekologisk som ser fin ut. sist köpte jag t o m ngn slags gourmétfärs från något superdjur.
och ändå träffar jag varje gång på en eller fler små hårda eller sega knulor i färsen när jag äter. :(
jag tycker det förtar hela måltiden – vill kunna äta utan att plötsligt få små sega saker i munnen.
är detta ofrånkomligt tro? funderar t om på att själv köpa en fin köttbit och mala ner till köttfärs för att slippa detta!
Du, ha en skön helg + kram.
#9 Comment By tina On 5 oktober 2012 @ 18:05
Helena: Skönt att höra att det finns fler än jag som tar omvägar!
Anna: Det är ju inte fy skam det heller! Jag ska äta tonfiskpastan nästa vecka, nomnomnom!
Camilla: Japp, sjukhuset. Nästa vecka igen, hoppas vi ses i någon korridor! :-)
Hanna: Det gör dom! :-)
Anna: Åh vad gott! Rosa kanelbullarna finns i arkivet, sök på kanelbullar i sökrutan!
Jessica: Vad kul, glöm inte testa palsternackspurén, den är en favorit! <3
Kim: Nej, nöd går det inte alls. Och ja, nu är jag hemma över helgen, hurra!
Josefina: Vad tråkigt, jag har inte samma erfarenheter, tvärtom, är nöjd med den ekofärs vi köper. Carl köpte en köttkvarn på loppis häromsommaren, du kan få låna den! :-D
#10 Comment By Camilla On 5 oktober 2012 @ 23:03
Åh, här ska korridorspanas nästa vecka! :) Hoppas att du trivs! :)))
Kram!
#11 Comment By tina On 6 oktober 2012 @ 08:44
Camilla: :-)