- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Snabba blomkålsrätten

Posted By tina On 1 oktober 2012 @ 15:30 In blomkål,snabbt | 30 Comments

Här kommer ännu ett recept till samlingen världens enklaste. Det här är också det recept som mamman har fört på tal ett otal gånger de senaste veckorna när jag nämnt att jag inte hunnit laga mat. Och det har hon ju rätt i, 10 minuter och 3 ingredienser, då finns inga bortförklaringar längre.

Snabba blomkålsrätten
Ansa 2 st blomkålshuvud och dela i mindre bitar. Koka upp i lättsaltat vatten, låt koka 6-7 min (blomkålen ska gå att mosa med gaffel/potatisstöt, men fortfarande halite  tuggmotstånd kvar). Häll av vattnet. Rör ner 200 g färskost och mosa grovt. Smaka av med lite flingsalt. Dela bacon eller en bit rökt sidfläsk och stek knaprigt, låt rinna av på hushållspapper. Toppa blomkålsmoset med bacon, färsk (citron-)timjan, citronzest och svartpeppar.


30 Comments (Open | Close)

30 Comments To "Snabba blomkålsrätten"

#1 Comment By mamman On 1 oktober 2012 @ 15:51

Receptet kommer faktiskt från din syster ursprungligen, som jag har modifierat lite.

#2 Comment By nathalie On 1 oktober 2012 @ 16:39

ååå tack för detta, älskar blomkål och just nu ligger inte matlagningen på högprio!! men detta ska jag definitivt göra redan imorgon!!

#3 Comment By eastcoastmom, Madrid On 1 oktober 2012 @ 17:39

Det här vill jag testa, men jag undrar vad färskost är för något? Är det som ricotta eller philadelphia eller något annat? Funderar vad jag ska använda här i Spanien.
Tack.

#4 Comment By tina On 1 oktober 2012 @ 17:48

Mamman: Hon har inte promotat den lika hårt som du! :-)

Nathalie: Hurra, hoppas du gillart!

Eastcoastmom: Philadelphia är färskost, liksom ricotta. :-)

#5 Comment By Viktoria On 1 oktober 2012 @ 21:28

Tina, du får hälsa mamman (och systern) att det ser ut som en toppenrätt! Och vacker dessutom.

#6 Comment By Christine On 1 oktober 2012 @ 21:33

Mm det där ser gott ut!

Christine
[1]

#7 Comment By Josefina On 2 oktober 2012 @ 07:52

Ser jättegott å fräscht ut! Älskar kål i alla former!

#8 Comment By Hanna On 2 oktober 2012 @ 13:28

Vilket bra recept att ta till när man är i todsnöd. Tacka mamman från mig!

#9 Comment By NinaS. On 2 oktober 2012 @ 14:17

Så spännande! Verkar ju riktigt lyxigt också. Nu äter ju inte jag bacon eller fläsk men tror säkert att det går att göra en vegetarisk variant!

#10 Comment By Mårtenssons kök On 2 oktober 2012 @ 19:03

Nej, frågan är väl om det kan bli enklare, möjligtvis att koka ett ägg då… fast inte lika gott!

#11 Comment By Jessica phdieten On 2 oktober 2012 @ 19:41

Älskar bra snabbmat! Tack :-)

#12 Comment By Emmy On 2 oktober 2012 @ 21:20

Oj! Låter himelsk gott för en blomkålstok. När det dessutom är så här enkelt finns det inga ursäkter att inte testa, eller hur?!

#13 Comment By tina On 2 oktober 2012 @ 21:31

Viktoria: Det ska jag göra! :-)

Christine: Tur, för det är det!

Josefina: Jag med, hurra för kål!

Hanna: Det ska jag göra! :-)

Nina: Det tror jag med. Om du kommer på/testar något som passar fint till så berätta vetja!

Mårtenssons kök: :-)

Jessica: Varsågod vetja!

Emmy: Sant, så sant!

#14 Comment By Sanna On 3 oktober 2012 @ 08:52

Det är så roligt när man ser att det går att använda vissa råvaror, som tex blomkål, till så mycket mer än vad tänkt. Bra inspiration!

#15 Comment By tina On 3 oktober 2012 @ 15:13

Sanna: Blomkål är toppen på många vis! Även gott att byta ut potatismos till blomkålspuré.

#16 Comment By Sara On 3 oktober 2012 @ 21:48

Oh hjälp så gott! Desta ska testas mycket snart! Blomkål och bacon är ju bästa kombinationen, EVER!

#17 Comment By tina On 5 oktober 2012 @ 18:05

Sara: Hoppas du gillart! :-)

#18 Comment By Isflingan On 10 oktober 2012 @ 06:47

D här kommer nog bli min mammas nya favorit. Hon älskar blomkål…o ffa älskar hon lätta recept :) o att jag sen intygar hur gott d var efter min middagslagning denna vecka är hon nog definitivt fast :)

#19 Comment By tina On 11 oktober 2012 @ 21:33

Isflingan: Åh, vad kul att du gillade! Hoppas mamman din gör likaså! :-)

#20 Pingback By Ceasars wrap | pickipicki On 15 november 2012 @ 07:50

[...] och snabb mat. Idag lagar vi supersnabb mat i P4 Morgon Uppland! På mindre än 10 min kommer den här finfina blomkålsrätten att stå på bordet. Något annat gott som enkelt trollas fram är caesarsallad i wrapformat, som [...]

#21 Pingback By En veckomatsedel första dan i ditt nya liv? | pickipicki On 7 januari 2013 @ 09:27

[...] - kycklinggryta med chilimarinerade vitlöksklyftor Tisdagssnabbis - snabba blomkålsrätten med bacon, timjan och citron Onsdagsfisk – lax i ugn med fänkålssås Torsdagssoppa [...]

#22 Comment By Mille On 10 januari 2013 @ 16:01

Men så gott!

Om man har en dotter i huset som är vegetarian. Vad skulle du föreslå att man lägger dit istället för bacon då?
Hackade tomater och basilika kanske, men helst något mer proteinrikt jag har tänkt mig?

Toppen bra och trevlig blogg föresten :D

#23 Comment By tina On 10 januari 2013 @ 22:25

Mille: Tack så mycket! Jag har klurat på vegoalternativ utan superlösning, tyvärr. Det är säkert gott med hackade tomater och basilika. Vill man ha proteiner kan man ju göra en bönsallad att strössla över, kanske med blandade bönor, hackade tomar, rödlök, persilja och god vinägerdressing med lite senap. Men det är ju det där sälta och lite tuggmotstånd man helst vill ha. Kan också tänka mig att det är gott att rosta nötter av något slag att toppa med, men proterinerna som sagt… Du får hojta till om du kommer på något kul baconsubstitut.

#24 Comment By Mille On 22 januari 2013 @ 11:32

Älskart!!

#25 Comment By tina On 22 januari 2013 @ 16:05

Mille: Härligt!

#26 Pingback By Det blir mat den här veckan också | pickipicki On 3 november 2013 @ 20:14

[...] Pasta med tonfiskssås Tis Snabba blomkålsrätten Ons Lammfärsbiffar med feta och timjan, rostad sötpotatis Tor Tomat- och kokosmjölkssoppa med [...]

#27 Comment By Eva On 9 december 2013 @ 20:54

Tjoho! Och tack för lösningen till kvällens matkris som slutligen blev superb tack vare detta recept! Er kan man alltid lita på.

#28 Comment By tina On 9 december 2013 @ 21:06

Eva: Vad kul, och tack för att du tittar in och berättar!

#29 Comment By Camilla On 3 februari 2014 @ 09:53

Passar på att tipsa om ett vegetariskt substitut till baconet, ett år efter att det frågades om det här bland kommentarerna ;) Vi har gjort denna rätten med stekta halloumitärningar istället för bacon, det blir supergott! Då får man det där salta och lite knapriga som baconet bidrar med. Vill man även ha den rökta smaken kan jag tänka mig att man kan pudra över lite rökt paprikapulver.

Tack för ett jättegott och jättesnabbt recept förresten!

#30 Comment By tina On 3 februari 2014 @ 15:52

Camilla: Smart, och med rökt paprikapulver därtill! Tack för tipset, jag måste testa. :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/10/snabba-blomkalsratten/

URLs in this post:

[1] : http://www.matikvadrat.se

Copyright © 2008-2009 pickipicki