- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Snälla broccoli- och parmesanplättar

Posted By tina On 17 oktober 2012 @ 21:02 In broccoli,copy-paste,parmesan | 15 Comments

Inne hos fina Hanna på Matarkivet [1] ramlar jag över ett recept på broccoli- och parmesanplättar som jag snor ungefär rakt av. Det här är maten som lägger armen runt ens axlar och håller om, som smakar snällt och lent i både mun och mage. Ni vet sådan där mat man kan behöva om hösten när det stormar runt omkring.

Broccoli- och parmesanplättar
2 broccolihuvuden
1 ägg
40 g parmesan
1 dl vetemjöl
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
olja

Ansa broccolin och dela i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten i ung 4 min. Häll av vattnet och mixa broccolin. Blanda med uppvispat ägg, finriven parmesan, mjöl, pressad vitlök, salt och peppar. Stek i olja 7-10 minuter på medelvärme. Servera med den kalla såsen.

Kall sås
1 dl creme fraiche
skal från en halv citron
1 msk finriven parmesan
salt, svartpeppar

Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.


15 Comments (Open | Close)

15 Comments To "Snälla broccoli- och parmesanplättar"

#1 Comment By Anki On 17 oktober 2012 @ 21:56

Åh! Det här låter som något som jag vill äta jämt! Måste provas, helst igår!

#2 Comment By Amy’s piece of cake On 17 oktober 2012 @ 22:41

Har också spanat in det receptet hos Hanna men ej hunnit testa det.

#3 Comment By Katarina On 18 oktober 2012 @ 03:10

Jag såg dessa också hos Matarkivet och tänkte att de är säkert goda! Roligt att du testat :)

#4 Comment By Sonja {Dagmars Kitchen} On 18 oktober 2012 @ 08:55

Mums vad gott det ser ut!! Precis sån mat man vill ha nu. På pricken! Tack för tipset!

#5 Comment By Håkan / Recepten.nu On 18 oktober 2012 @ 14:57

Ser riktigt trevlig ut. Tack för tipset!

#6 Comment By Sara på Vardag.nu On 18 oktober 2012 @ 19:48

Såg också receptet hos Hanna men du hann före mig med att testa. Nu bara måste jag ju testa!

#7 Comment By EbbaPåLandet On 18 oktober 2012 @ 20:44

Vilket super recept. Jag taggar!
Då jag inte äter gluten och spannmål provar jag att byta ut mot madelmjöl istället.
Borde funka!

Hej svej

#8 Comment By tina On 18 oktober 2012 @ 20:50

Anki: :-)

Katarina: Nu är det din tur att testa!

Sonja: Precis, på pricken!

Håkan: Tacka Hanna vetja!

Sara: Ja, det måste du faktiskt!

Ebba: Gör så, hoppas det blir gott!

#9 Comment By isabell On 19 oktober 2012 @ 08:04

jättegott! såsen va grymt god till!

#10 Comment By Hanna On 19 oktober 2012 @ 16:05

Så vackert skrivet! :)

#11 Comment By Stina On 20 oktober 2012 @ 14:31

Väldigt goda! Jag panerade med panko. Det blir en återkommande rätt hos oss!

#12 Comment By Ansibecki On 20 oktober 2012 @ 23:24

Tack för tipset! Detta måste provas. Snäll mat behövs till den här magen just nu ;)

#13 Comment By tina On 22 oktober 2012 @ 19:02

Isabell: Vad kul att du också gillade!

Hanna: Tack för ett toppenrecept!!

Stina: Vad kul!

Ansibecki: Ta hand om magen!

#14 Comment By Lin On 27 november 2013 @ 09:44

Men vad gör jag för fel? Det blir bara en oformlig smet som inte håller ihop och bara blir en gröt som aldrig ”stannar”.

#15 Comment By tina On 29 november 2013 @ 14:31

Lin: Vad tråkigt! Oformlig smet som i lös smet? Visst häller du av broccolivattnet ordentligt?


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/10/snalla-broccoli-och-parmesanplattar/

URLs in this post:

[1] Matarkivet: http://matarkivet.wordpress.com/

Copyright © 2008-2009 pickipicki