- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Chili sin carne och blomkålscouscous

Posted By tina On 5 november 2012 @ 19:24 In vegetariskt | 8 Comments

Så gick just startskottet för den här veckans middagar. Någon undrade förresten vart våra veckomatsedlar tog vägen, och tänkt det undrar faktiskt jag med. Trots oordning i ordningen så säkrade kvällens middag tack och lov veckans uppsättning matlådor. Ett jättekok chili sin carne i vår fina, stora gjutjärnsgryta, som för övrigt var sommarens bästa loppisfynd. Till er som saknar veckomatsedlarna, ni vet väl att alla dryga 50 tidigare veckomenyer med tillhörande recept finns arkiverade här nere till höger? Det tröstar åtminstone mig ibland.

Chili sin carne
1 gul lök
1 msk smör el rapsolja
3 morötter
2 röda chilifrukter
690 g passerade tomater
400 g hela skalade tomater
400 g kidneybönor
400 g edamamebönor
400 g borlottibönor
1-2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk vinäger
1 tsk socker
1 msk torkad timjan
1 msk egen tacokrydda [1]

Dela löken i båtar och fräs mjuk i en stor gryta, tillsätt hackad chili och morotsstavar och fräs en stund till. Tillsätt tomater och smaka av med salt, svartpeppar, vinäger, socker, timjan och tacokrydda. Låt småputtra på låg värme i 30-50 minuter. Tillsätt väl sköljda bönor och låt som bli varma.

Blomkålscouscous
Ansa ett blomkålshuvud och skär bort roten. Mixa blomkålen (600-700 g) till couscouskonsistens. Häll över i en skål och tillsätt 1 msk olivolja, lite pressad citronsaft och ett par nypor flingsalt. Rör med en gaffel tills couscousen blir fluffig.


8 Comments (Open | Close)

8 Comments To "Chili sin carne och blomkålscouscous"

#1 Comment By Katarina On 6 november 2012 @ 02:28

En god och värmande chilirätt! Kram

#2 Comment By mamman On 6 november 2012 @ 11:39

Där ser man vad man gick miste om, så gott ser ut!
Undrar om det är en potatis eller en fralla somligger bredvid vattenglaset?

#3 Comment By tina On 6 november 2012 @ 17:06

Katarina: Ja, precis så. Kram

Mamman: Jag fick ett potatishjärta av C! :-D

#4 Comment By sofie mumsfillibaba On 6 november 2012 @ 21:30

Sån där blomkålscouscous är ett förträffligt tillbehör. Till o med min sambo äter det som inte gillar blomkål:)

#5 Comment By Hilda On 7 november 2012 @ 11:22

Gott! Ska prövas snarast!

#6 Comment By Sara på Vardag.nu On 7 november 2012 @ 20:09

Blomkålscouscous! :D Du är så klurig! :)

#7 Comment By Rasmus On 8 november 2012 @ 18:32

Förutom att säga att det verkar riktigt gott vill korrekturläsaren i mig påpeka att du har stavat två av tre bönsorter fel… :P

#8 Comment By tina On 8 november 2012 @ 18:36

Sofie: Hurra för det! Blomkål är ju gott!

Hilda: Ja gör det vetja!

Sara: :-)

Rasmus: Jag önskar att det vore jag och inte C/kocken/Mr Berlotti som kunde ta åt sig äran! ;-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/11/chili-sin-carne-och-blomkalscouscous/

URLs in this post:

[1] egen tacokrydda: http://www.pickipicki.se/2011/12/tacospolisen-ar-i-stan/

Copyright © 2008-2009 pickipicki