- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Kvällens middag

Posted By tina On 20 november 2012 @ 19:47 In flankstek,sötpotatis | 9 Comments

Det här är vad vi åt till middag ikväll, flankstek med sötpotatispuré, edamamebönor och smetana smaksatt med rivet citronskal. Bilden är knäppt sekunden innan han som lagat maten dukade fram sin favoritbarbequesås smaksatt med chipotle. Just den flaskan är nog hans förstahandsval bland färdiga såser i skafferiet. Så mycket favorit att jag ibland misstänker att han lagar mat utifrån vad som skulle passa allra bäst till. Idag blev det en match made in heaven och jag funderar att auktionera ut den tredje matlådan med mycket goda middagsrester till högstbjudande på stan. 100 kronor i utropspris!

Flankstek med sötpotatispuré och smetana
800 g flankstek
salt och svartpeppar
2 msk smör

Krydda köttet med salt och peppar på bägge sidor. Stek i smör i het panna, ung 1-2 min per sida. Stek färdigt i ugn i 100 grader till en innertemperatur på 55 grader. Ta ut köttet och låt vila i folie.

Sötpotatispuré:
4 st medelstora sötpotatis
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 krm cayennepeppar
lite pressad citronsaft
Skala och dela sötpotatisarna i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten. När de är genomkokta, häll av vattnet och stöt potatisen slät. Rör ner mjölk, grädde och smaka av med salt, peppar, cayennepeppar och lite pressad citron.

Smetana:
Blanda 1 dl smetana med rivet skal från 1 citron samt en nypa flingsalt och lite svartpeppar.


9 Comments (Open | Close)

9 Comments To "Kvällens middag"

#1 Comment By Christer Erngren (@nukokarjag) On 20 november 2012 @ 19:53

Oj vad gott det ser ut. Och snyggt så klart :)

#2 Comment By eastcoastmom, Madrid On 20 november 2012 @ 20:39

Flanksteak är just vad vi oftast grillade i USA. Visste inte att det finns i Sverige? Maten ser fantastiskt god ut.
Hälsningar från Madrid

#3 Comment By sofie mumsfillibaba On 20 november 2012 @ 21:19

Flankstek är ju verkligen hur grymt som helst. Och sötpotatispuré. Är nära att lägga ett bud, faktiskt!

#4 Comment By Pytte On 21 november 2012 @ 11:24

Den dära vahettere flanksteken har ännu inte hittat min spis men nu är jag mer inspirerad än någonsin. Och smetana är ju the shit! Varför är det så mycket godare än crème fraiche?!

#5 Comment By tina On 21 november 2012 @ 17:58

Christier: Gott han sa, gott det var!

Eastcoastmom: Jodå, sen något år tillbaka finns det flankstek att köpa i var och varannan butik. Gott att grilla! Hälsa Madrid! :-)

Sofie: Too late, den gick redan igår kväll. ;-)

Pytte: Fetare! ;-) Flanken är finfin du, testa!

#6 Comment By Paulina On 22 november 2012 @ 09:21

bönorna är jag lite tveksam till, men det andra såg jättegott ut!

#7 Comment By tina On 22 november 2012 @ 09:24

Paulina: Åh, edamamebönor/sojabönor är en av mina bönfavoriter. Fräsch grön färg och med mer tuggmotstånd än andra bönor som lätt kan få en lite mjölig konsistens. Goda i sallad! Testa vetja om får tillfälle, finns t ex i frysdisken.

#8 Comment By Lotte On 28 november 2012 @ 10:38

Du tar så vackra bilder!!

#9 Comment By tina On 28 november 2012 @ 11:26

Lotte: Tack snälla du!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/11/kvallens-middag/

Copyright © 2008-2009 pickipicki