- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Musslor med sidfläsk, äpple och calvados

Posted By tina On 25 november 2012 @ 14:57 In calvados,musslor | 13 Comments

Än en gång har jag tittat in i Annas fina skånska skafferi [1] och hittat ett nytt favoritrecept att hålla hårt i. Carl trodde att jag bluffade när jag sa att det både skulle äpplen och rökt sidfläsk ner i grytan. Vi är musselkonservativa [2] i vanliga fall, så jag är glad att jag stod på mig den här gången. Den smakrika, lite söta buljongen är så god att jag hade kunnat skåla i den om det bara hade ansetts som socialt accepterat. Fantastiska, fantastiska musslor! Och visst är det värt att sägas igen, musslor är utom tävlan den bästa fredagsmaten.

Musslor på Annas vis med äpplen,
calvados och rökt sidfläsk
1 nät musslor
100 g rökt sidfläsk
1 svenskt äpple
20 g smör
1 dl äppelmust
1 dl grädde
1 msk calvados
färsk persilja

Rensa musslorna och kasta de som inte sluter sig när de knackas i bänken. Finhacka lök, hacka äpple och tärna fläsket. Fräs lök och sidfläsk i smör tills löken är mjuk. Tillsätt calvados, äppelmust och grädde. Låt koka upp, lägg ner äppelbitarna samt musslorna. Koka på maxvärme ungefär 6 minuter tills musslorna öppnat sig. Vänd runt musslorna några gånger under koket. Klipp över persilja och servera med färskt bröd.
Det här är ett recept för två. Vissa mått är lite justerade och någon svamp fanns inte att tillgå, Annas originalrecept återfinns här [3].


13 Comments (Open | Close)

13 Comments To "Musslor med sidfläsk, äpple och calvados"

#1 Comment By Nicole On 25 november 2012 @ 18:19

Detta lät väldigt gott!

#2 Comment By Tant Gul On 25 november 2012 @ 18:31

Ja det var en ovanlig kombo. Men det låter också väldigt gott.

#3 Comment By Mårtenssons kök On 25 november 2012 @ 19:26

Tjoho, nu när vi äntligen har hittat musslor som vi tycker är fina i affären så kan vi också njuta av detta receptet! Härligt!

#4 Comment By Saralito On 25 november 2012 @ 20:24

Åhherregudvadgottdetserut! Jag älskar musslor, min sambo är tyvärr inte det minsta förtjust. Får skicka receptet till mamma och be henne laga till det när jag reser norrut nästa gång.

#5 Comment By Emmy On 25 november 2012 @ 21:10

Åh oh ah… Låter både spännande och mycket gott! Det här receptet blir det nästa gång.

#6 Comment By Josefina On 25 november 2012 @ 23:33

Ojoj, en sån där grej jag inte skulle ge mig på att göra. Jag blir livrädd bara jag läser titeln. *kryper tillbaka till mina tonfiskmackor* ;)

#7 Comment By tina On 26 november 2012 @ 17:08

Nicole: Det var det, fantastiskt!

Tant Gul: Testa vetja!

Mårtenssons: Kul!

Saralito: Ja, och börja skola in sambon på musselbanan. :-)

Emmy: Vad roligt!

Josefina: För att du inte gillar att äta musslor, eller inte gillar att tillaga?

#8 Comment By Annika Johnson On 28 november 2012 @ 16:45

Der ser så gott ut, skulle vilja bli bjuden på!

#9 Comment By tina On 28 november 2012 @ 16:46

Annika: Ni har väl en eller två julklappsmiddagar att lösa in om jag inte missminner mig. Det kanske börjar bli dags? :-)

#10 Comment By Emmy On 14 januari 2013 @ 21:39

Vi testade detta recept i lördags. Jisses så gott! Gjorde lite mer ”sås” bara.

#11 Comment By tina On 15 januari 2013 @ 17:15

Emmy: Åh, dom här har jag varit sugen på länge. Kul att ni gillade! :-)

#12 Comment By Plommonet On 18 oktober 2013 @ 13:42

Den här lagade jag och mitt kap igår och hade torsdagslyx (minus calvados, som ingen orkade fixa). Fint som snus var det minsann! :)

#13 Comment By tina On 19 oktober 2013 @ 14:01

Plommonet: Härligt att höra! Hoppas allt är fint med dig, kram!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/11/musslor-med-sidflask-apple-och-calvados/

URLs in this post:

[1] skånska skafferi: http://skafferiet.taffel.se/

[2] musselkonservativa: http://www.pickipicki.se/2010/05/fredagsmusslor-och-hembakade-baugetter/

[3] Annas originalrecept återfinns här: http://skafferiet.taffel.se/2012/11/22/moules-normandes-blamusslor-med-novembersmaker/

Copyright © 2008-2009 pickipicki