- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

En kycklingpanna med curry

Posted By tina On 18 december 2012 @ 19:05 In brysselkål | 2 Comments

Man kan tro att vi drunknar i choklad, men mellan varven smyger det sig in mat i det röda köket. Än så länge skymtas ingen direkt julmat, istället firar jag december med rödkål, grönkål och brysselkål. Just brysselkålen står nog allra högst i kurs och jag tror inte att jag kan förklara det på något annat vis än att utseendet är oemotståndligt. Tänk att man kan fylla näven med ett helt gäng små kålhuvuden, lite som dockmat på något vis. Får jag bara tillfälle ska jag dessutom härma Johan och ge bort en brysselkålsbukett [1] till någon. Inslagen i papper och med rött sidenband, toppa den buketten om du kan.

Kycklingpanna med brysselkål och curry
Kycklingbullar:
400 g kycklingfärs
en tumme riven färsk ingefära
1 msk karibisk pepparsås (röd och gul
scotch bonnet chili, papaya, senap)
0,5 lime
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

2 msk rapsolja
1 gul lök
1 morot
15 st brysselkål
1 burk kokosmjölk
1 msk gul curry
salt och svartpeppar
nudlar

Blanda kycklingfärssmeten och forma brysselkålsstora bollar. Stek i lite olja på medelvärme tills de är genomstekta. Under tiden i en annan panna eller gryta: fräs curry tillsammans med olja. Tillsätt lök i båtar och stek den mjuk på låg värme. Tillsätt morotsstavar och fräsa lite till. Häll över en burk kokosmjölk och låt småputtra tillsammans med brysselkålen. Koka nudlarna. När morötterna börjar bli genomkokta, tillsätt kycklingbullarna och cocktailtomater. Låt koka ihop och smaka av. Vänd ner nudlarna vid servering.


2 Comments (Open | Close)

2 Comments To "En kycklingpanna med curry"

#1 Comment By Johanna On 18 december 2012 @ 20:49

Härligt med kål! Detta ska jag prova. Kom apropå kål på att grönkål funkar utmärkt vintertid i alla recept som man på våren har nässlor i och under sommaren har spenat i. Åt grönkålspaj idag, med chévre och valnötter (bytte ut nässlorna i nässelpajen från Sju årstider i Majas kök).

#2 Comment By tina On 18 december 2012 @ 22:11

Tack Johanna för fint tips! Jag har jättemycket grönkål kvar och ska prova!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/12/en-kycklingpanna-med-curry/

URLs in this post:

[1] brysselkålsbukett: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=393079974102879&set=a.320557901355087.72164.303762423034635&type=1&theater

Copyright © 2008-2009 pickipicki