- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Vykort från vinterland

Posted By tina On 28 december 2012 @ 20:23 In utflykt | 12 Comments

Idag lämnade vi till slut hemmets varma vrå och begav oss ut i vinterkylan. Här kommer vykortet från en alldeles särskilt fin skogsutflykt. Både elden och den varma chokladen värmde, jag täljde grillpinnar med min nya morakniv, pulkabacken var brant, korven var god liksom pinnbröden. Och hör och häpna, det dröjde nästan två timmar innan större delen av sällskapet frös och längtade hem. Utflykt – tevesoffan 1-0.

Pinnbröd
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en knapp tsk salt
2 dl vatten
ev pynt: sesamfrön

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt vatten. Arbeta ihop till en deg, om den känns kladdig, tillsätt lite mer mjöl. Lägg i en påse och ta me dpå utflykten. När det är grilldags, rulla till långa smala ormar och vira runt pinnar. Grillas över glöd.

Pinnbrödstips
Bonustips 1: Vira degen runt korven som ska grillas.
Bonustips 2: Rulla pinnbröden i sesamfrön innan grillning.


Pinnbrödsinlindad chorizo!


12 Comments (Open | Close)

12 Comments To "Vykort från vinterland"

#1 Comment By Katarina On 29 december 2012 @ 04:26

Mysigt med skogsutflykt i det vackra vädret! Kram

#2 Comment By Sanna On 29 december 2012 @ 14:37

Ser väldigt mysigt ut! Korvgrillning är underskattat. Doften av brasan och sprakandet och knäpppandet. Ah!

#3 Comment By Plommonet On 29 december 2012 @ 16:27

Till min skam (och sorg) måste jag faktiskt erkänna att jag aldrig i mitt 25-åriga liv har vare sig gjort eller grillat pinnbröd. Känns lite som ett nederlag faktiskt!

#4 Comment By Charlotta On 29 december 2012 @ 16:58

Det ser alldeles underbart ut! Här är det mest isande vindar blandat med tillfälliga slaskskurar. Sådär mysigt, kan jag lova.

#5 Comment By Matilda On 29 december 2012 @ 18:13

Det ser så mysigt ut… :D
Ett annat ”pinnbrödstips” är att pensla på smält smör efter att pinnbrödet är klart och sedan doppa pinnbrödet i kanel & socker. Lite som kanelbullar :)

#6 Comment By beata On 29 december 2012 @ 19:50

jag kan inte förstå hur pinnbröd kan vara så gott. det innehåller ju liksom inte så mycket. men gott är det.

#7 Comment By V.madness – inspirerande & förbannad vegan On 29 december 2012 @ 20:59

Har du någon gång funderat på den fruktansvärda historian som finns bakom äggen du äter eller mjölken du dricker? Face the reality och bli vegan.

#8 Comment By Sandras Matkrypin On 29 december 2012 @ 21:38

Åh, vilken nostalgi med pinnbröd!

#9 Comment By Mårtenssons kök On 29 december 2012 @ 23:54

Det är egentligen inte så mycket som slår en ordentligt grillad korv utomhus! Men det ska vara mycket senap och väldigt gärna egengjord korv:)

#10 Comment By tina On 31 december 2012 @ 18:00

Katarina: Ja det var det. Kram!

Sanna: Ja, särskily knäppandet! :-)

Plommonet: Nyårslöfte?

Charlotta: Jo, regnet hittade hit sen. Trist! Snö och kallt är liksom roligare utflyktsväder!

Matilda: Åh, låter ljuvligt, det måste jag testa!

Beata: :-) Fast just mitt pinnbröd rymde en körv!

Sandra: :-)

Mårtenssons: Åh, har en bit kvar till egentillverkad korv i matsäcksorven. Fast den här var riktigt god ändå, tack och lov. ;-)

#11 Comment By Gunilla On 3 januari 2013 @ 00:51

Tack för påminnelsen om hur gott pinnbröd är… Enligt tradition tog vi en skogsutflykt med grillning på årets första dag. I år passade det med gott pinnbröd. Blandade vetemjölet med lite grahamsmjöl, inte alls dumt!!! Tack för trevlig läsning!

#12 Comment By tina On 3 januari 2013 @ 17:16

Gunilla: Vilken fin tradition! :-D


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2012/12/vykort-fran-vinterland/

Copyright © 2008-2009 pickipicki