- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Finfina fredagsmaten!

Posted By tina On 5 januari 2013 @ 13:24 In fredag,kött | 8 Comments

I mataffären igår kväll kunde jag bara tänka på pulled pork. Men något som tar fyra timmar i ugnen är ju en rätt dålig idé när hungern såväl som klockan redan passerat middagstid. Då kan man lura sig själv lite grann genom att duka fram alla goda tillbehör vi brukar äta till pulled pork, i sanningens namn är det ju egentligen dom man helst vill åt. Den bästa mangosalsan, len guaccamole, vitlöksstinn aioli, generöst med surkål och så pitabröd att servera maten i. Och jo, det blev faktiskt kött också. Entrecôte som fick vända sig i lite chipotlemarinad, sedan stekt och tunt skivad. Närmare fläskkött än såhär har nog entreôote aldrig varit, åtminstone inte i det röda köket. Men det bästa av allt var egentligen inte att det gick snabbt, utan att det blev förtrollande fredagsgott!

Pitabröd fyllda med stekt och tunt skivad entrecote,
mangosalsa, guaccamole, surkål och aioli
2 skivor entrecôte
1 msk chipotlepasta
2 msk rapsolja
1 tsk flingsalt

Blanda chiptlepasta med olja och flingsalt. Gnugga in i köttet och låt dra medan tillbehören hackas ihop. Stek i olja på medelhög värme, ungefär 3 knappa minuter per sida. När köttet är färdigstekt, låt det vila en liten stund och skiva därefter i tunna skivor.

Tillbehören
Mangosalsa [1]
Guacamole [2]
Aioli [3] (hoppa över örterna i receptet)
Hembakade pitabröd [4]


8 Comments (Open | Close)

8 Comments To "Finfina fredagsmaten!"

#1 Comment By Sara på Vardag.nu On 6 januari 2013 @ 16:45

Looking good!

#2 Comment By Mårtenssons kök On 6 januari 2013 @ 20:00

Det måste ju vara det som kallas goda och smarta genvägar, eller hur? Visst är det oftast de goda tillbehören man blir sugen på, lite som söndagsstekarna.

#3 Comment By anna On 7 januari 2013 @ 06:50

Det vill jag också äta!

#4 Comment By tina On 7 januari 2013 @ 08:23

Sara: :-)

Mårtenssons: Ja, svartvinbärsgelé!!

Anna: Du får laga det till fredags- eller kanske måndagsmiddag?

#5 Comment By Tissi On 9 januari 2013 @ 02:56

Den där mangosalsan är verkligen fantastisk :)

#6 Comment By tina On 10 januari 2013 @ 22:17

Tissi: Ja, hurra för mangosalsa!

#7 Comment By Hanna On 5 mars 2013 @ 18:18

Låter som en snabb-kusin till pulled pork smakmässigt! Mums!

#8 Comment By tina On 5 mars 2013 @ 20:13

Hanna: Ja, det här är snabbvarianten. Det är tur att det finns bra substitut! :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2013/01/finfina-fredagsmaten/

URLs in this post:

[1] Mangosalsa: http://www.pickipicki.se/2011/05/idag-dansar-vi-mangosalsa/

[2] Guacamole: http://www.pickipicki.se/2010/05/vi-gjorde-om-och-vi-gjorde-ratt/

[3] Aioli: http://www.pickipicki.se/2012/07/ortaioli-och-kall-pepparrotssas/

[4] Hembakade pitabröd: http://www.pickipicki.se/2012/12/nu-borjar-restfesten/

Copyright © 2008-2009 pickipicki