- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Hannahs pappas kesofrallor!

Posted By tina On 10 februari 2013 @ 19:48 In bröd,keso | 11 Comments

Titta vilken söndagsfrukost det blev! Allt tack vare att gårdagskvällens middagsgäster kom med nybakade kesofrallor. Vi som slarvat med frukosten på sistone ansträngde oss lite extra imorse för att matcha dom fina bröden. Tänk jag hade ju nästan glömt bort att jag är hon som tycker att frukosten är dagens bästa måltid, tur att man kan bli påmind om viktiga saker ibland.

Hannahs pappas kesofrallor
50 g jäst
4 dl vatten
4 msk olja
250 g keso
torkade aprikoser och russin efter behag
4 dl grövre mjöl (t ex graham, rågmjöl)
resten: vetemjöl special
ev brödkrydda

Rör ut jäst i vatten, tillsätt keso, olja, kryddor och hackad frukt. Rör ut det grövre mjölet i degen och arbeta sedan ner vetemjöl tills degen har fått en smidig konsisten (den ska vara något lös). Låt degen vila i 30 min, rulla sedan ut 16 st frallor och jäs ytterligare 30 min. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10-12 min.


11 Comments (Open | Close)

11 Comments To "Hannahs pappas kesofrallor!"

#1 Comment By Nässelblom & choklad On 11 februari 2013 @ 13:51

Frukosten är verkligen en riktig höjdpunkt, bra att bli påmind om det. Bröden ser supergoda ut. Tycker också att det såg snyggt ut med dina nymålade möbler.

#2 Comment By Barbro On 11 februari 2013 @ 17:58

Åh, kesofrallor bakar jag rätt ofta, sonens favorit :-)

#3 Comment By Sara på Vardag.nu On 11 februari 2013 @ 20:28

Keso i bröd är mumma!

#4 Comment By tina On 11 februari 2013 @ 22:57

Nässelblom&choklad: Tack var snällt, det behövdes en färgklick. :-)

Barbro: Bra smak har han!

Sara: Japp!

#5 Comment By Tant Gul On 12 februari 2013 @ 07:29

Jättemysigt! Och extra härligt när det är någon annan sa ordnat det.

#6 Comment By Kim On 12 februari 2013 @ 20:44

Har aldrig testat! Men älskar ju keso (finns de som säger att det är muminkött, men det tror vi ju inte på).

#7 Comment By anna.a On 12 februari 2013 @ 21:15

Mmm…ser supersmarrigt ut

#8 Comment By tina On 12 februari 2013 @ 22:54

Tant Gul: Sant!

Kim: Hehe, vi brukar kalla mozzarella för muminkött. Keso kanske är själva muminfärsen? ;-)

Anna: Det var det!

#9 Comment By Sofie Mumsfillibaba On 13 februari 2013 @ 16:17

Nybakade frallor på helgen är så lyxigt och gott! Ja, närsomhelst är det gott med nybakade frallor faktiskt!:)

#10 Comment By Josefina On 17 februari 2013 @ 00:58

kan tänka mig att det är gott med lite ostig smak i bröddegen (keson)! Russin i bröd är det bästa som finns. Mums.

#11 Comment By tina On 17 februari 2013 @ 19:39

Sofie: Jo, så är det verkligen.

Josefina: Inte så mycket ost som man kanske kan tro. Men saftigt. Håller med, torkad frukt i bröd är gott!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2013/02/hannahs-pappas-frallor/

Copyright © 2008-2009 pickipicki