- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Mitt pickiblåa hem!

Posted By tina On 3 februari 2013 @ 11:39 In fisk,Momas Kitchen,nudlar,semla,vietnam | 19 Comments

I veckan tog jag fram den där färgburken som det står pickiblå på och började måla om vårt möblemang. Min syster säger att jag har fått vansinne, men själv tycker att det blev rätt tjusigt ändå. Igår firade vi in våra nya möbler tillsammans med Veronica [1]. Veronica hon stekte fiskkakor, jag fyllde och rullade ihop vietnamesiska vårrullar och av ingredienserna som blev över trollades en nudelsallad ihop. Sen tömde vi det röda kökets reservförråd när vi gjorde dippsåser och dressing av alla citroner, lime, chilifrukter och koriander som stod att finna. Och vill ni veta en hemlis? Till efterrätt struntade vi blankt i allt vad semmelpoliser heter och fyllde de söta små minibullar Carl bakat på karibiskt vis. Rom och riven choklad i mandelmassan, det kan ha varit den godaste semlan jag ätit i hela mitt liv. Otippat med sant.

Recepten
Vietnamesiska vårrullar [2]
Thailändska fiskkakor [3]
Minisemlor [4]


Veronicas stekte fiskkakor till en hel armé. Men var var dom egentligen [5]?

Glasnudlar i salladssällskap med sockerärtor, salladslök, koriander, chili etc.

Bildbeviset på semmelsyndandet.


19 Comments (Open | Close)

19 Comments To "Mitt pickiblåa hem!"

#1 Comment By Tissi On 3 februari 2013 @ 14:37

Så fint!

#2 Comment By anna On 3 februari 2013 @ 15:33

Har det röda köket blivit blått?

#3 Comment By Martina On 3 februari 2013 @ 15:34

Jag gillar inte semlor i vanliga fall men dom där skulle till och med jag kunna tänka mig ;-)

#4 Comment By tina On 3 februari 2013 @ 15:38

Tissi: Tack!

Anna: Nej, där går gränsen. Det röda köket är fortfarande rött.

Martina: :-D

#5 Comment By Bland bakverk och kastruller On 3 februari 2013 @ 15:46

Jag har aldrig ätit vietnamesiska vårrullar eller thailänska fiskkakor, men det verkar så gott!!!

#6 Comment By tina On 3 februari 2013 @ 15:59

Bland bakverk och kastruller: Testa, testa!

#7 Comment By jenny On 3 februari 2013 @ 18:03

vilken fin pickipickiblå stol ;)

#8 Comment By Plommonet On 3 februari 2013 @ 18:54

Det ser lika fantastiskt ut som jag vet att det var! Jag har drömt om karibiska semlor sen jag fångade upp det på Twitter – och så traditionalist som jag är så kommer jag absolut att prova dem det här semmelåret. Receptet?! Varken du eller Moman har ju skrivit ut det!? =O

#9 Comment By Johanna On 3 februari 2013 @ 20:09

Ahh! Så gott! Min mage kurrar. Kan inte pickiduon komma över någon fredag och svinga trollspöt över vår frukt- och grönsakslåda? Snäll, snälla, snälla. Och ni skulle bli förvånade över hur förhållandevis välfyllt både skafferi och kyl kan vara här nuförtiden.

#10 Comment By Mårtenssons kök On 3 februari 2013 @ 20:31

Härligt med ommålning och uppfräschning, det skadar aldrig.
Thailändska fiskkakor hade vi i veckan, mmmmums var det. Men dom där rullarna har vi haft i tankarna länge nu, kanske blev det några över till leverans? :)

#11 Comment By tina On 3 februari 2013 @ 21:54

Jenny: :-) Tack!

Plommonet: Tänkte lägga ut receptet senare i veckan, men det var inte svårare än så här: per 70 g mandelmassa, blanda ner 20 g riven mörk choklad och 10 ml rom. Blanda fyllningen med urgröpt bullbotten och 1 msk ovispad grädde. Fyllningen räcker då till 4 minisemlor, typ så. OK? :-)

Johanna: Ja, säg till när ni är friska så kommer vi med tåget och tar trollspöet med oss!

Mårtenssons: Nix! Men inte svåra att plocka ihop. Skriv upp på att-laga-listan vetja, tror inte att ni kommer att ångra er!

#12 Comment By Moma On 3 februari 2013 @ 21:55

Jag trodde först att det stod att vi tömde champagneförrådet :-)

#13 Comment By tina On 3 februari 2013 @ 22:04

Moma: Det kunde säkert den tro som följde ditt ocensurerade Instagramande, men det fanns fler flaskor som aldrig kom ut ur garderoben.

#14 Comment By Ansibecki On 4 februari 2013 @ 21:36

De där semlorna måste jag testa! Låter jättegott :)

#15 Comment By tina On 5 februari 2013 @ 16:34

Ansibecki: Goda var dom, ska bjussa på receptet på torsdag!

#16 Comment By Jennie On 7 februari 2013 @ 07:55

Men ÅNEJ vilken bra idé med stolarna, och vad fint det blev! Nu rycker det i pysselarmen igen, helgen närmar sig och jag har färg i garderoben ;)

#17 Comment By tina On 7 februari 2013 @ 14:42

Jennie: Mer färg åt folket! :-D

#18 Comment By Isabelle On 4 mars 2014 @ 20:11

Det här var den bästa semlan jag ätit! Framförallt rom-krämen som man gärna hade fått påfyllning av.

#19 Comment By tina On 5 mars 2014 @ 19:39

Isabelle: Vad roligt att höra! :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2013/02/mitt-pickiblaa-hem/

URLs in this post:

[1] Veronica: http://momaskitchen.se/

[2] Vietnamesiska vårrullar: http://www.pickipicki.se/2010/10/nagonstans-mellan-thailand-och-vietnam/

[3] Thailändska fiskkakor: http://www.tasteline.com/recept/Thai_fishcakes_-_thailandska_fiskkakor

[4] Minisemlor: http://www.pickipicki.se/2010/02/vi-bjuder-pa-ljuvliga-sma-semlor-i-miniformat/

[5] Men var var dom egentligen: http://www.youtube.com/watch?v=Lkh_gKL4Vn0&feature=youtube_gdata_player

Copyright © 2008-2009 pickipicki