- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Hej lilla pavlova!

Posted By tina On 12 mars 2013 @ 19:19 In efterrätt,pavlova | 13 Comments

Efterrättern vi  bjöd middagsgästerna på i helgen var en söt liten sak. Minipavlovas med lime- och passionsfruktcurd, vispad grädde och mango, physalis och stjärnfrukt på toppen. Lika söt, som fin, som gul. Kanske något att duka fram i påsk? Själv längtar jag ännu mer till juni. När rabarbern växer som ogräs  och vi får koka rosa rabarbercurd igen. Då blir det ännu fler minipavlovas, det känner jag på mig.

Recepten
Sigrids minipavlovas med lime- och passionsfruktscurd [1]
Pavlova med rabarbercurd, vispad grädde och sommarbär [2]


13 Comments (Open | Close)

13 Comments To "Hej lilla pavlova!"

#1 Comment By Tant Gul On 12 mars 2013 @ 19:26

Mm…vilken liten fining. Frisk och fräsch. Gott!

#2 Comment By mamman On 12 mars 2013 @ 20:15

Ser ut som en påskefterrätt, får man en sådan sen?

#3 Comment By Mårtenssons kök On 12 mars 2013 @ 21:52

Absolut en passande påskgodsak, speciellt med den där syrligt goda curden på!

#4 Comment By Plommonet On 13 mars 2013 @ 09:56

En GLAD pavlova! Vad fint! ^__^
Rabarbercurd alltså? Nu får jag sätta en lapp på en kastrull också, och inte bara en ha en lapp om fiskbiffar i frysen! :P

#5 Comment By tina On 13 mars 2013 @ 17:57

Tant Gul: Japp, gott men sött, sött men gott!

Mamman: Ja, det kanske man får! :-)

Mårtenssons: :-)

Plommonet: Haha, förstod först inte vad du menade, men nu ser jag inget annat än en glad gubbe när jag tittar! :-D

#6 Comment By Josefina On 13 mars 2013 @ 18:08

Mmmm, maräng, grädde och frukt – det är himmelriket det.

#7 Comment By tina On 13 mars 2013 @ 18:08

Josefina: Haha, ja du har en poäng. :-)

#8 Comment By Tina N On 13 mars 2013 @ 19:59

Oj, så gott! :)

Jag plockade fram en burk rabarbersylt ur frysen häromdagen. Gott till fil. Sommarkänsla! :)

#9 Comment By Ann-Louise On 13 mars 2013 @ 20:23

Vilken sötis! Jag såg när de lagade dessa på Mästerkocken och du hade helt klart kammat hem segern.

#10 Comment By Amy’s piece of cake On 13 mars 2013 @ 21:43

Pavlova är verkligen en superfavorit hos oss… ajabaja som visar sådana här godsaker innan läggdags! ;)

#11 Comment By tina On 13 mars 2013 @ 22:06

Tina: Åh, den som ändå hade rabarbersylt i frysen! Det är sådana skatter som kan rädda en under vinterhalvåret.

Ann-Louise: Haha, men vi hade inte hunnit klart i tid. Halvvägs in i pavlovabaket upptäckte vi att det saknades ägg. Det var lördagens stund av kris. ;-)

Amy: Haha!

#12 Comment By milla On 17 mars 2013 @ 14:25

Men vad gott vill ha nu :)

#13 Comment By tina On 17 mars 2013 @ 20:27

Milla: :-D


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2013/03/hej-lilla-pavlova/

URLs in this post:

[1] Sigrids minipavlovas med lime- och passionsfruktscurd: http://www.dn.se/mat-dryck/recept/paskpavlova-med-lime--och-passionscurd

[2] Pavlova med rabarbercurd, vispad grädde och sommarbär: http://www.pickipicki.se/2012/05/en-pavlova-med-smak-av-rabarber/

Copyright © 2008-2009 pickipicki