- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Någon slags omväg

Posted By tina On 3 mars 2013 @ 16:24 In kyckling,thailändskt | 9 Comments

Skulle det finnas dom som tjuvlyssnade på våra vad-ska-vi-äta-till-middag-resonemang trötta vardagskvällar vore det nog många som skulle dra på smilbanden. Vi är överens om att orken att laga mat saknas, bestämmer oss för att hämtthai är kvällens räddning och är mycket nöjda fram tills vi ska enas om vems tur det är att cykla ner på stan för att hämta maten. Det är dom kvällarna det slutar med att vi lagar hämtmaten hemma, dukar med pinnar i soffan och fnissar över att dom lyckats bra i köket just den här dagen.

Kaang Ped
400 ml kokosmjölk
50 g röd currypasta
400 g kycklinglårfilé
4 dl vatten
4 cm ingefära
1 lime
1 röd chili
2 morötter
1 kruka koriander
salt och peppar

Dela kycklingen och fräs i stekpanna tillsammans med currypasta och riven ingefära. Tillsätt kokosmjölken och låt småkoka cirka 10 min eller tills kycklingen är färdig. Smaka av med limesaft, hackad chili, salt, peppar och fint strimlade morötter. Sjud tills morötterna är mjuka och hacka ner koriander. Servera med nudlar eller ris.


9 Comments (Open | Close)

9 Comments To "Någon slags omväg"

#1 Comment By Karin – trattoria On 3 mars 2013 @ 17:24

haha! sådär hade vi det när vi bodde på heltid i Malmö, där var det så lätt och billigt att köpa hämtmat, nu när vi bor på landet måste man ju (tyvärr) planera lite bättre…

#2 Comment By Moma On 3 mars 2013 @ 18:56

Sötnosar, annars är ju Sten, sax och påse standard hos er :-)Förresten, jag känner att jag måste komma snart, så vida ni inte har stockholmssug?

#3 Comment By tina On 3 mars 2013 @ 19:07

Karin: Åh Malmö, hämtmatens stad, vilken dröm!

Moma: Haha, men ibland törs man inte chansa med sten, sax, påse! Ja, du måste komma hit snart. Jag skulle vilja gå på Fotografiska någon helg, men helst när det är lite, lite varmare så att man kan strosa utomhus och känna solen värma kinderna.

#4 Comment By Mille On 4 mars 2013 @ 19:25

Enkelt och gott – fantastiskt gott. Tack :)

#5 Comment By tina On 5 mars 2013 @ 08:41

Mille: :-)

#6 Comment By sofie mumsfillibaba On 6 mars 2013 @ 22:23

Gud, så gott!! Gillar gillar!!

#7 Comment By tina On 7 mars 2013 @ 08:31

Sofie: Vilken tur! :-)

#8 Comment By Isflingan On 27 mars 2013 @ 14:39

tror jag börjar bli ditt största pickipicki-fan för jag verkar inte göra nåt annat än laga picki-recept. Detta var kvällens middag. Godaste hämt-maten jag smakat :)

#9 Comment By tina On 27 mars 2013 @ 14:41

Isflingan: Du kan inte gissa hur nöjd C är över det faktum att vi i början skojade om att du skulle laga dig igenom picki – och nu faktiskt gör det! Vårt bästa picki-fan! <3


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2013/03/nagon-slags-omvag/

Copyright © 2008-2009 pickipicki