- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Saffransglass med granatäppelsirap och pistage!

Posted By tina On 20 mars 2013 @ 19:36 In glass,persiskt,persiskt nyår,saffran | 20 Comments

Alla anledningar är anledning nog att fira! Idag hyllar vi det nya år 1392 på persiskt vis. Eller tja, nu är ju inte den här glassen någon traditionsenlig klassiker utan en efterrätt som uppfanns i det röda köket igår kväll. Man kan säga att jag gjorde glass av några av dom ingredienser som jag förknippar med det persiska köket; saffran, rosenvatten, granatäpplesirap och pistagenötter. Det här är alltså mitt tack tillbaka för alla finfina persiska recept jag fått testa genom åren. En god glass av det mäktigare slaget. Med andra ord inte en glass man serverar som kula, på kula, på kula i en strut, men som en liten efterrätt i en nätt kopp kanske? Gott nytt år vetja!

Saffransglass med granatäppelsirap
och pistagenötter
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 kuvert saffran
1 msk rosenvatten
granatäppelsirap
pistagenötter

Vispa grädden, rör därefter ner den kondenserade mjölken. Mortla saffran tillsammans med rosenvatten, blanda ner detta i grädden. Häll ut glassmeten i en fryslåda (1 liter). Rippla över granatäppelsirap. Sätt på lock och ställ in i frysen minst 5 timmar. Ta fram en halvtimme innan servering. Servera med rostade pistagenötter som grovhackats.


20 Comments (Open | Close)

20 Comments To "Saffransglass med granatäppelsirap och pistage!"

#1 Comment By mamman On 20 mars 2013 @ 19:43

oj, vad gott. Hade just hunnit beundra räkmackan , så dyker det upp nya godsaker.

#2 Comment By tina On 20 mars 2013 @ 19:44

Mamma: Här går det undan i svängarna. Kom hit så får du smaka!

#3 Comment By Kim On 20 mars 2013 @ 19:47

Oj jäklarns! Ser grymt ut!

#4 Comment By tina On 20 mars 2013 @ 19:49

Kim: Det var det! Som en lussebullsdeg i glassformat som någon sa. Det är lite svårt att komma ifrån lussebullskänslan när man lagar söta saker.

#5 Comment By Åsa On 20 mars 2013 @ 19:52

Ingredienser – check! Bara grädde och kondenserad mjölk som fattas. Hjälp så god den där glassen verkar vara!

#6 Comment By tina On 20 mars 2013 @ 20:01

Åsa: God men mäktig, mäktig men god. :-)

#7 Comment By Ann-Louise On 20 mars 2013 @ 20:52

Jag som precis bestämde mig för bara några timmar sen att jag på söndag ska bjuda familjen på en saffransyoghurttårta med tydliga persiska inslag. Great minds think alike!

#8 Comment By tina On 20 mars 2013 @ 21:34

Ann-Louise: :-) Saffransyoghurttårta låter förtrollande gott, ser fram emot att få tjuvkika på resultatet sen!

#9 Comment By Nina On 20 mars 2013 @ 22:24

Gott! Jag älskar både saffran och pistage så det här känns som ett vinnande koncept!

#10 Comment By Isflingan On 21 mars 2013 @ 01:39

oh jag vill komma hem till dig o plugga o ata hemmagjord glass igen :)

#11 Comment By Sandras Matkrypin On 21 mars 2013 @ 08:12

Ser alldeles fantastiskt ut! Goda smaker i kombination i en liten kopp, kan det bli bättre?

#12 Comment By Hanna On 21 mars 2013 @ 12:25

Så gott och så fint!!

#13 Comment By tina On 21 mars 2013 @ 17:21

Nina: Hurra, testa vetja!

Isflingan: Ja, välkommen när du är hemma igen! :-)

Sandra: Jag vet inte, kan det? :-)

Hanna: Finglass i finporslin.

#14 Comment By Matilda On 21 mars 2013 @ 18:30

Oo vad det ser gott ut! Var kan man hitta granatäppelsirap, låter ju riktigt spännande?

#15 Comment By Ana On 21 mars 2013 @ 18:57

Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
1 till 10.

Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

Hälsningar

[1]

#16 Comment By tina On 21 mars 2013 @ 19:24

Matilda: Finns i välsorterade mataffärer, brukar stå på utrikeshyllorna. Gott till mycket, i vinbladsdolmar tex. :-)

#17 Comment By Johanna Bergqvist On 22 mars 2013 @ 04:20

Åhh det ser smaskens ut! Älskar färgerna i bilden, supersnyggt!

#18 Comment By Beata On 22 mars 2013 @ 07:48

Du inspirerade mig till att göra glass igår, tack!

#19 Comment By Eleonore- Kokboksutmaningen On 22 mars 2013 @ 09:37

ÅH så gott det lät! Perfekta tillbehör ju :D Måste prova granatäppelsirap någon gång!

#20 Comment By tina On 22 mars 2013 @ 15:46

Johanna: Tack, det var snällt sagt!

Beata: Hurra!

Eleonore: Ja, sirapen är kul och god!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2013/03/saffransglass-med-granatappelsirap-och-pistage/

URLs in this post:

[1] : http://www.Fooduel.com

Copyright © 2008-2009 pickipicki