- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

En buffelmozzarella på min tallrik!

Posted By tina On 21 april 2013 @ 21:36 In Ängsholmens gårdsmejeri,buffelmozzarella,förrätt,tomater,vattenbufflar | 9 Comments

Som det den senaste tiden har pratats om dom där vattenbufflarna några mil norr om Uppsala. Eller ja, jag vet inte om det har sagts lika mycket om själva bufflarna som om buffelmozzarellan och buffelsmöret. Förstå då vinstlotten när fina Frida [1] gjort mozzarellaaffärer och ringer på vår dörr och lämnar över en buffelmozzarella i present. Man får säga att hon hade tajming. I fredags vann mejeriet [2] pris för årets nyskapande [3]. Hurra och grattis, är inte där här att tänka nytt så vet jag inte vad. Och vadå kosläpp förresten, i år ska jag styra utflyktsbilen mot buffelsläpp. Jag har hört att det finns buffelglass, är den hälften så god som mozzarellan så tror jag bestämt att jag gillar bufflarna ännu lite mer.

Ugnsbakade småtomater
Skär ett litet snitt i varje tomat och lägg tomaterna i en ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och toppa med flingsalt och svartpeppar. Baka tomaterna i ugnen i 200 grader i ca 30 min. Servera som förrätt tillsammans med några skivor mozzarellaost, eller som tillbehör till maten.


9 Comments (Open | Close)

9 Comments To "En buffelmozzarella på min tallrik!"

#1 Comment By frida On 22 april 2013 @ 07:43

Yey!

#2 Comment By Hanna On 22 april 2013 @ 12:15

Kul med svensk buffelmozzarella! Och gott såklart… :)

#3 Comment By Kim On 23 april 2013 @ 20:31

Cool! Hoppas den sprider sig tvärs över landet!

#4 Comment By tina On 23 april 2013 @ 21:27

Frida: Hurra! Tack!

Hanna: Ja! :-)

Kim: Det tror jag nog.

#5 Comment By Josefina On 26 april 2013 @ 00:59

Älskar verkligen mozarella – fantstisk mjölkig smak. Och konsistensen är underbar!

#6 Comment By tina On 26 april 2013 @ 19:37

Josefina: Ja, mozzarella är toppen!

#7 Comment By Åsa On 29 april 2013 @ 18:54

Åh, så spännande! Och lyllos som till och med fick den levererad till dörren :)
Äter sällan mozzarella men när jag frångår ostprincipen är det buffalomozzarella som gäller. Från Hugo Ericssons ost i Saluhallen men vet tyvärr inte varifrån de i sin tur köper den. Vet bara att den finns under en kort begränsad tid.

#8 Comment By tina On 30 april 2013 @ 08:04

Åsa: Åh, önskar Uppsala hade lika fin saluhall som Göteborg!

#9 Comment By jens nilsson On 5 januari 2015 @ 10:00

Gå in på vår hemsida : [4] Där kan ni beställa färsk mozzarella direkt till er dörr.
Vänligen
/Jens Nilsson


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2013/04/en-buffelmozzarella-pa-min-tallrik/

URLs in this post:

[1] fina Frida: http://fraidi.blogspot.se/

[2] mejeriet: http://www.angsholm.se/

[3] årets nyskapande: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/menigo/pressrelease/view/menigo-har-korat-vinnaren-av-nyskaparstipendiet-2013-aengsholmens-gaardsmejeri-857693

[4] : http://www.mozzarellaexpressen.se

Copyright © 2008-2009 pickipicki