- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

En ljummen morotssallad med frön

Posted By tina On 4 april 2013 @ 07:30 In morot,morötter,radiomat,salladsvariant | 18 Comments


Idag sjunger vi morotens lovsång i P4 Morgon Uppland [1]. Hur den låter? Skala och dela ett halvt kilo morötter i mindre klyftor. Lägg på bakplåtspapper i en ugnsform, sprinkla över 1 msk rapsolja, 2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Ugnsrosta i övre delen av ugnen i 225 grader i ca 18 min.

Rosta 1 dl frön (hälften solroskärnor och hälften sesamfrön) på hög värme i en torr stekpanna. Rör om och passa nog tills sesamfröna poppar och börjar få färg.
Rör ihop en vitlöksyoghurt att servera till morotssalladen. Pressa ner 1 vitlöksklyfta i 1 dl tjockyoghurt.

Rör ihop en dressing till morötterna; 1,5 msk rapsolja, 0,5 tsk äppelcidervinäger och rivet skal från 1 citron.

När morötterna är färdiga, blanda med de rostade fröna, finklippt bladpersilja och citrondresingen.


18 Comments (Open | Close)

18 Comments To "En ljummen morotssallad med frön"

#1 Comment By Helena mitt i smeten On 4 april 2013 @ 09:00

Låter mycket smaskigt!

#2 Comment By Christer Erngren (@nukokarjag) On 4 april 2013 @ 09:50

Läckert :)

#3 Comment By Plommonet On 4 april 2013 @ 09:59

Och nu när det börjar dyka upp riktiga morötter med blast igen, tror jag det blir snäppet godare ändå. Vilken härlig explosion av färg och crunch och syrlighet. Välkommen hem igen!:)

#4 Comment By Nässelblom & choklad On 4 april 2013 @ 10:40

Brukar göra en liknande variant, får testa din sallad med citrondressing. Får också testa ugnsrostning i 18 minuter – gissar att det är noga testat av dig:)!!!

#5 Comment By Hanna On 4 april 2013 @ 11:07

Ser jättegott ut, Tina!

#6 Comment By agata On 4 april 2013 @ 15:03

Men, oj så gott det där såg ut! Visst borde det passa utmärkt som tillbehör till ugnsbakad lax?! Jo, jag tror bestämt att jag ska testa det …

#7 Pingback By När lusten vägrar infinna sig | On 5 april 2013 @ 09:36

[...] bjuder er på ljummen morotssallad med citrus och frön. Emmy har fått pippi och ställer till med kalkonkalas just som våren börjat [...]

#8 Comment By Katarina On 5 april 2013 @ 09:41

Ser väldigt gott ut! Ha en fin fredag, kram!

#9 Comment By Sandras Matkrypin On 5 april 2013 @ 15:10

Vilket underbart tillbehör! Låter som väldigt goda smaker tillsammans :)

#10 Comment By Sara på Vardag.nu On 5 april 2013 @ 18:15

Looking good!

#11 Comment By Johanna Bergqvist On 5 april 2013 @ 23:02

Mums! Vilken härlig vårsallad! :) Och återigen vilka fantastiska bilder, älskar tidningen som bakgrund :)

#12 Comment By tina On 6 april 2013 @ 01:52

Helena: Det var det också! :-)

Christer: :-)

Plommonet: Åh vad jag längtar efter att få dra upp morötter ur landet. <3

Nässelblom&choklad: Haha, jo. Fast ugnstider borde ju egentligen vara förbjudet att uttala, det beror ju givetvis på ugn, tjocklek på klyftor etc. :-)

Hanna: Tur! ;-)

Agata: Ja, det tror jag alla gånger!

Katarina: Kram!

Sandra: Gott är det!

Sara: :-)

Johanna: Och praktiskt! ;-)

#13 Comment By Kim On 7 april 2013 @ 09:02

Tjusigt! Rotfrukter överlag och morötter i synnerhet – lovely!

#14 Comment By tina On 7 april 2013 @ 09:21

Kim: Ja, hurra för rotfrukter liksom!

#15 Comment By Jessica On 8 april 2013 @ 16:53

Det här var inte bara väldigt snyggt på tallriken, det var jättegott också! Blir nog en stående favorit hemma hos oss.

#16 Comment By tina On 8 april 2013 @ 19:06

Jessica: Vad roligt och fint att du tittar in och berättar! :-)

#17 Comment By Ella On 14 april 2013 @ 16:32

Åh morötter i ugn i sig är ju rena drömmen .. Och sen det här! Mums!

#18 Comment By tina On 14 april 2013 @ 16:36

Ella: :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2013/04/en-ljummen-morotssallad-med-fron/

URLs in this post:

[1] P4 Morgon Uppland: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=323&grupp=18599

Copyright © 2008-2009 pickipicki