- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Picipasta med vegetarisk ragu

Posted By tina On 13 april 2013 @ 15:33 In italienskt,pasta,vegetariskt | 6 Comments

Vet ni hur glad man blir när man upptäcker att det finns pickipasta? Man kan ju tro att en sådan pasta skulle vara formad som små (turkosa) fåglar, men det är den inte. Istället ser den ut som spaghetti, fast med en flera gånger större diameter. I somras fick vi en pastakavel just för ändamålet att tillverka pickipasta och det är märkligt att premiären dröjt så länge. Men igår blev den av och då försökte vi återskapa den vegetariska ragu jag serverades på Castelgiocondo, ett slott utanför Mantalcino under matresan i Italien 2011. Enkel men ack så god mat. Det var lite så det var då, vi åt god och tjusig mat dagarna långa, men den mat jag minns än idag är den traditionella och opretentiösa mat slottsfruarna lagade. En av många fina saker med det är att man kan komma rätt nära här hemma i sitt eget picki-slott.

Picipasta
500 g vetemjöl
2 ägg
2,5 dl vatten
1 tsk salt

Blanda mjöl, ägg, vatten och salt. Knåda i 15 minuter. Låt degen vila minst 30 minuter intäkt. Forma till pasta, koka i saltat vatten tills de flyter upp och låt de sedan koka ytterligare 1 minut.

Vegetarisk ragu
0,5 gul lök
2-3 squash
1 röd paprika
1 gul paprika
1 dl små gröna ärtor
salt
svartpeppar
olja

Finhacka löken och fräs mjuk i olja. Skär bort 0,5-1 cm av squashens skal med kött, resten används inte. Dela squash och paprika i jämnstora bitar och låt puttra ihop tillsammans med löken på medelhög värme under lock, rör om då och då. När röran har kokat ihop, tillsätt ärtorna och smaka av med salt och peppar.


6 Comments (Open | Close)

6 Comments To "Picipasta med vegetarisk ragu"

#1 Comment By Katarina On 13 april 2013 @ 16:11

Så fräscht och gott det låter!

#2 Comment By Fanny On 13 april 2013 @ 19:09

Hej! jag gillar din podd väldigt mycket och ser fram emot den varje vecka, så jag undrar när kommer nästa? Har svår abstinens nu ju!!! ;)

din blogg är verkligen jättefin och detta verkar otroligt gott, speciellt ragun. jag blir alltid så glad när jag kikar in här och får inspiration att laga mat till mig och inte bara leva på mackor och fil vilket är lätt hänt när man bor själv…

Ha en fin dag! :D

#3 Comment By Ansibecki On 13 april 2013 @ 20:15

Nu har jag massa att ta igen här märker jag. Det här ser till exempel mycket gott ut. Men är det inte svårt att göra egen pasta?

#4 Comment By Lottzys Mat On 14 april 2013 @ 08:44

Picipasta! Det är ju nästan så du måste börja sälja = )
Hur lång tid skulle du säga att det tar att göra pastan allt som allt?
//Lottzy

#5 Comment By tina On 14 april 2013 @ 16:41

Katarina: :-)

Fanny: Tack för fina fina ord. <3 Poden ja, den har hamnat lite i kläm när Johan och jag inte fått ihop våra tider riktigt, får se om det blir ändring på den saken snart.

Ansibecki: Nä inte om man har eller får låna någons pastamaskin, då kan man kavla tillräckligt tunt om man vill göra fylld pasta, lasagneplattor eller tagliatelle. Picki-pastan kan man antingen göra med särskilt kavel, eller rulla ut långa ormar för hand. Lite pilligt, men funkar :-)

Lottzy: Pastan kanske tar en dryg timme totalt, inkl 30 min vila. Såsen kan puttra ihop under tiden.

#6 Pingback By Det som var året 2013 | pickipicki On 31 december 2013 @ 13:02

[...] köpa nya bruna ostar flera gånger om. April var månaden vi kom hem från Toscana med våren och Italien i bagaget… …och så kom vi på att vi ville vara ute i god tid i år och satte [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2013/04/picipasta-med-vegetarisk-ragu/

Copyright © 2008-2009 pickipicki