- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Rostad potatis- och rabarbersallad

Posted By tina On 23 maj 2013 @ 07:15 In Miss Meisters mat,porslin,rabarber,radiomat,salladsvariant | 22 Comments

Alldeles strax lagar jag ugnsrostad potatis- och rabarbersallad i P4 Morgon Uppland. Visst låter det tokigt på något vis? Redan för ett år sedan höjde jag på ögonbrynen när Åsa rostade rotatis och rabarber [1] tillsammans. En sådan där grej som egentligen är så galen att man inte kan låta det hela passera förbi utan att åtminstone ha testat. Tro det eller ej, det blir faktiskt riktigt gott med det söta, syrliga och salta tillsammans. Det salta förresten, ja vi smulade över lite fetaost och toppade med finklippt dill och gräslök. Man kan säga att sommaren fortsätter.

Ugnsrostad potatis- och rabarbersallad
med feta, gräslök och dill
1 kg små färskpotatis
1 knippe färsk lök
400 g rabarber
3 msk socker
3-4 msk rapsolja
1,5 msk flingsalt
svartpeppar
1 paket fetaost
färsk gräslök och dill

Tvätta potatisarna och koka under lock i lättsaltat vatten ca 10 min. Häll av kokvattnet och låt potatisen ånga av. Under tiden tvätta (skala vid behov) och dela rabarbern i 0,5-1 centimeters bitar. Blanda rabarbern med socker. Lägg potatisen på plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och toppa med salt och peppar. Skala och dela löken i kvartar, lägg även dessa på plåten tillsammans med rabarbern. Rosta i ugn 225 grader i ca 15 min. Smula över fetaosten och klipp över generöst med gräslök och dill. Servera salladen som den är eller kanske som tillbehör till grillat.


22 Comments (Open | Close)

22 Comments To "Rostad potatis- och rabarbersallad"

#1 Comment By anna On 23 maj 2013 @ 08:09

Oj vad gott!

#2 Comment By frida On 23 maj 2013 @ 08:24

Det där måste jag testa!

#3 Comment By Åsa On 23 maj 2013 @ 09:52

Kul att du ”vågade” ;) Men jag är mest nyfiken på radiokillen som pratade med mat i munnen. Fick aldrig kläm på om han tyckte det var gott eller ej.
Kanske få rabarber i maten renässans nu efter mitt lite mindre spridda försök förra året ;)

#4 Comment By Katarina On 23 maj 2013 @ 09:53

Låter riktigt spännande och jag tror att jag skulle gilla det massor!

#5 Comment By tina On 23 maj 2013 @ 11:46

Anna: Ja, annorlunda men gott!

Frida: Ja gör det vetja!

Åsa: Haha, jag tror faktiskt att han tyckte att det var gott. Han lassade på två tallrikar och tog med sig när han lämnade köket. Kul att du lyssnade och tack för ett kul recept! <3

Katarina: :-)

#6 Comment By Fröken Dill On 23 maj 2013 @ 15:48

Spännande! Jag brukar ha äpple eller nektarin i potatissallad så jag kan tänka mig att det blir gott med sötsyrlig rabarber.

#7 Comment By Ansibecki On 23 maj 2013 @ 20:29

Jaha. Ännu ett måste-testa-recept :) Jag provade ju matjes-röra med rabarber förra året och det här låter minst lika gott.

#8 Comment By Linus On 23 maj 2013 @ 23:08

Låter som en fantastisk kombination, undrar om man skulle kunna få in lite sparris i det där också? Blir att sätta en rosé på kylning och testa. Tack för bra tips, mycket läsvärd blogg och alltid lika inspirerande podcast.

#9 Comment By Nässelblom & choklad On 24 maj 2013 @ 15:34

Jag kommer ihåg att jag blev nyfiken när Åsa lade ut receptet – men har inte testat det. Just nu har jag ett gäng rabarber hemma, så det skulle passa. Men de kan förstås också bli till en paj….Trevlig helg!

#10 Comment By Emmy On 24 maj 2013 @ 20:14

Men hur gott såg inte det ut!
Hoppas det gick bra för er idag!

#11 Comment By sofie mumsfillibaba On 24 maj 2013 @ 21:46

Wow! Låter ju förbaskat gott! Sött, salt, surt och gott på en och samma gång! MÅSTE TESTA!!!

#12 Comment By Sofie On 26 maj 2013 @ 20:32

Vilken spännande kombination! Älskar att få tips på ”nya” och roliga rätter!

#13 Comment By mamman On 26 maj 2013 @ 21:25

Tack , det var gott!

#14 Comment By tina On 27 maj 2013 @ 14:25

Fröken Dill: Gott!

Ansibecki: Matjes och rabarber, oj, hur är det?

Linus: Sparris till låter mycket gott! Tack för fint beröm! :-)

Nässelblom: Ja, rabarberpaj är svårt att motstå.

Emmy: :-) Tack!

Sofie: :-)

Mamman: Ja tack för all god mat igår, toppengott! Önskar jag tagit matlåda! <3

#15 Comment By Sara på Vardag.nu On 27 maj 2013 @ 20:28

Helt galet men som du skriver – man bara måste ju testa en sån sak! :D

#16 Comment By tina On 31 maj 2013 @ 16:58

Sara: Ja!

#17 Comment By Örjan On 9 juni 2013 @ 19:18

Förvånad, fungerar, (även med finstrimlad gammellök.)
Tom mina 90-åriga föräldrar åt godkänd portion av min variant.

#18 Comment By tina On 9 juni 2013 @ 21:15

Örjan: Vad härligt att höra! Och ja, visst blir man förvånad! :-)

#19 Comment By Viktor On 17 juni 2013 @ 22:41

Wow, vilken fin blogg! Riktigt bra bilder tar du också ser jag! Själv försöker jag inrikta mig på vilt bär och svamp på min blogg. Här kommer jag kolla ofta efter inspiration!

#20 Comment By tina On 18 juni 2013 @ 10:55

Viktor: Tack, vilka fina ord! Välkommen tillbaka vetja! :-)

#21 Comment By Anki On 30 juni 2013 @ 10:49

Provade igår. Med tanke på den ovanliga kombinationen så tänkte jag att antingen blir det en flopp eller en hit. Är mycket nöjd över att det blev det sistnämnda! :D
Tror att fetaosten var pricken över i.

#22 Comment By tina On 30 juni 2013 @ 22:17

Anki: Hurra! Kul att ni gillade! Tror precis som du säger, antingen gillar man eller så inte alls.


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2013/05/rostad-potatis-och-rabarbersallad/

URLs in this post:

[1] Åsa rostade rotatis och rabarber: http://missmeistersmat.blogspot.se/2012/06/ugnsrostad-farskpotatis-med-rabarber.html

Copyright © 2008-2009 pickipicki