- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Abborre stavas med två ben

Posted By tina On 7 juni 2013 @ 10:15 In farmor,fisk | 9 Comments

Jo, några fiskar blev det. Ett litet gäng hamnade i röken och ett annat gäng i farmorns stekpanna tillsammans med grädde och dill i massor. Fisk på nyfångat sommarvis med färskpotatis och kvällssol är utan tvekan med på topplistan över favoritmat alla kategorier. Det var bara premiärdoppet som saknades förra helgen, det där första doppet som skulle ha varit pricken över i:et. Det har jag istället sparat till idag och jag tror att fegstartar med ett sjödopp i år. Havet finns kvar, tack och lov för det.

Stekt abborre på farmorns vis
Rensa och filéa abborrarna. Salta och vitpeppra filéerna och vänd i rågmjöl. Stek fisken i smör, några minuter på varje sida eller tills de är klara. Häll över vispgrädde, smaka av med lite salt och peppar och klipp över dill i massor. Servera med färskpotatis.


Abborre, abborre i pannan där.


9 Comments (Open | Close)

9 Comments To "Abborre stavas med två ben"

#1 Comment By Anna B On 7 juni 2013 @ 10:41

Å vad gott! Den middagen hade jag gärna huggit in på!

#2 Comment By Eva-Len On 7 juni 2013 @ 10:56

Vill du variera så lägg dessutom i en skvätt vitt vin och rosépeppar. Det blir väldigt vackert också. Gott att äta kallt på macka dagen efter :)

#3 Comment By Marie On 7 juni 2013 @ 20:06

Åh, som min mormor lagade abborre! Det kommer alltid att vara det godaste jag någonsin ätit.

#4 Comment By Emmy On 7 juni 2013 @ 20:47

Åh, abborre eller gös brukar vi äta så här. Enkelt och så gott! Abborre är dessutom otroligt gott att röka. Det är sommarminnen från min barndom det när vi fiskade en massa med pappa.

#5 Comment By Mårtenssons kök On 8 juni 2013 @ 15:59

Oh lord, här snackar vi ju lyxigt värre! Nyfiskad abborre på faten, allt lite avundsjuka känner vi här:)

#6 Comment By Sanna On 9 juni 2013 @ 16:32

Och vill man lyxa en lördag är färska räkor såklart grejen. Eller lite rom på toppen. Sommar i en panna!

#7 Comment By tina On 9 juni 2013 @ 21:19

Anna: Ja, det här säger man inte nej till.

Eva-Len: Jag tror dig. Rosépeppar använder vi alldeles för sällan, måste plocka fram det lite oftare, gillar smaken.

Marie: :-D

Emmy: Maten som smakar barndmsminnen är ofta den bästa.

Mårtenssons: :-)

Sanna: Ja verkligen sommar! Och nu blev jag sugen på räkor i massor, mmm!

#8 Comment By Mille On 14 juni 2013 @ 08:51

Hej,
Så fick man sig en dos av allt igen. Doft, smak och form – och lika glad blir jag för det.
Kännner hur det vattnas i munnen och vill att det ska vara lunch nu.
Nu ska jag botanisera lite till och jag är alldeles säker på att jag kommer att hitta massa godingar till midsommar.
Tack!

#9 Comment By tina On 14 juni 2013 @ 09:53

Mille: :-) Hoppas att du hittar något midsommarkompatibelt!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2013/06/abborre-stavas-med-tva-ben/

Copyright © 2008-2009 pickipicki