Receptet som tog båten över sjön

den 28 juni 2013, kl 17:43

Här är den, avokadopastan som under våren cirkulerat på så gott som alla finska och finlandsvenska bloggar jag följer. Och det är ett gäng. För varje gång den dök upp igen och igen och igen, bestämde jag mig för att detta måste lagas snart. Snart var idag och visst är det här någonting jag tänker äta igen. Snabblagat, lättlagat, vegetariskt och gott. Ja det är helt enkelt mat som passar finfint att laga en sommarkväll som denna. Nu hjälps vi år att sprida det här receptet i Sverige, visst?

Den finska avokadopastan
2-3 portioner tagliatelle
1 vitlöksklyfta
0,5 röd chili
1 lime
2-3 mogna avokado
salt och svartpeppar
0,5 dl olivolja
en näve basilika
en näve bladpersilja
60 g riven parmesanost

Koka pastan al dente. Blanda under tiden i en skål: finhackad chili, finhackad vitlök, limesaft, olivolja, persilja, basilika och avokado skuren i bitar. Smaka av med salt och peppar. Rör ner riven ost och 1 dl kokvatten. När pastan är klar blanda vänd ner den i avokadobladningen. Servera direkt.

Skriv ut inlägg

17 kommentarer till “Receptet som tog båten över sjön”

  1. Isflingan kl 19:42, den 28 juni 2013

    detta måste lagas bums! :)

  2. Katarina kl 20:06, den 28 juni 2013

    Jag har hört om denna, men inte testat själv. Jag har en version på avokadopasta http://hovkonditorn.blogspot.nl/2012/06/avocado-pesto-pasta.html

  3. Tant Gul kl 09:27, den 29 juni 2013

    Ser verkligen jättegott ut!!

  4. Sara på Vardag.nu kl 11:09, den 29 juni 2013

    Enkelt, gott och vego. Klart jag ska testa!

  5. Hanna kl 15:46, den 29 juni 2013

    Jag är övertalad!

  6. Sebastian kl 19:50, den 29 juni 2013

    Ser riktigt gott ut!

  7. Kim kl 17:11, den 30 juni 2013

    Ja jäklar vilken grym rätt, det behöver man ju inte ens laga och äta för att fatta! Jag tror minsann den kommer spridas fortare än ett illvilligt rykte om kungahuset….;)

  8. tina kl 22:14, den 30 juni 2013

    Isflingan: Ja, det måste du! Tack för receptet i mailen! <3

    Katarina: Tack, vilket fint byte. Din avokadopasta måste också testas såklart!

    Tant Gul: Vilken tur, för det var det!

    Sara: Hurra!

    Hanna: :-)

    Sebastian: Finfint, tack!

    Kim: Hehe!

  9. Nässelblom & choklad kl 14:12, den 4 juli 2013

    För mig känns avokad inte alls som en smak jag vill ha ihop med pasta, men nu måste jag väl tänka om. Om så många är övertygade om att det är ett recept att sprida måste det helt enkelt vara en bra kombo. Så det blir väl till att testa!

  10. Isflingan kl 19:15, den 6 juli 2013

    Lagat…*mums*

  11. Anna B kl 08:55, den 7 juli 2013

    Där var den ju igen! Lisa FW skrev om den i våras i Sydsvenskan och jag tänkte då att det där säkert kommer att bli poppis här hemma!

  12. tina kl 10:21, den 8 juli 2013

    Nässelblom och choklad: Åh, man måste ju inte tycka om allt andra gillar. Men gott var det! ;-)

    Isflingan: :-D

    Anna B: Haha, är det sant? Vad kul!

  13. Veckans Matkoma Vecka 34 - Matkoma kl 09:51, den 23 augusti 2013

    [...] Avokadopasta Veg! (Recept från Pickipicki) [...]

  14. Avocado-Lime Pasta | thebrookcook kl 12:25, den 25 augusti 2013

    [...] love. So simple, fresh, and different. A Scandinavian pasta dish inspired by a Swedish blog named Pickipicki. This dish could be made year-round but it is a perfect summer meal because it requires so little [...]

  15. Kärlek & pasta: Avokadospaghetti med basilika, parmesan och rostade pinjenötter — Skånska skafferiet på Taffel.se kl 20:44, den 30 september 2013

    [...] en enormt populär finsk avokadobloggpasta som Lisa FW hade skrivit om i Sydsvenskan och som även Pickipicki-Tina lagade i somras. Efter lite sökningar fick jag fram upphovet till boomen: Safka – bättre [...]

  16. Krämig avocadopasta | Det gröna skafferiet kl 09:33, den 8 januari 2014

    [...] och vidare över sjön till Sverige. Varianter på det här receptet har jag sett bland annat hos Pickipicki och Skånska skafferiet och till slut kunde jag inte stå emot utan kokade en stor bytta ljuvlig [...]

  17. Finsk avokadopasta | Familjens recept kl 20:28, den 22 juni 2014

    [...] Pickipicki Detta inlägg postades i Huvudrätt och märktes avocado, pasta, vegetariskt den 22 juni, 2014 av [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen