- pickipicki - http://www.pickipicki.se -
En miljon plommon
Posted By tina On 26 augusti 2013 @ 21:14 In plommon | 17 Comments
Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se
URL to article: http://www.pickipicki.se/2013/08/en-miljon-plommon/
URLs in this post:
[1] : http://www.dn.se/mat-dryck/recept/chokladfyllda-mandelinbakade-plommon/?brs=m
[2] : http://matildas-kafferep.blogspot.fi/2013/08/plommon-och-kolapaj.html
[3] : http://vegologi.blogspot.se/2008/09/plommonkaka.html
[4] : http://vegologi.blogspot.se/2009/10/banankaka-med-balsamicomarinerade.html
[5] : http://tantrussinsbak.blogspot.se/2012/10/kan-sjalv.html
[6] : http://kottegron.blogspot.se/2011/08/chutney-pa-plommon-och-tomat.html
Click here to print.
Copyright © 2008-2009 pickipicki
17 Comments To "En miljon plommon"
#1 Comment By Johanna On 26 augusti 2013 @ 21:17
Love äter upp dom! (Innan han fanns torkade vi dom nån gång, och fick katrinplommon. Det var lite pyssligt men gott. Min pappa brukar göra den godaste marmeladen.)
#2 Comment By Gia-Bokfrossa On 26 augusti 2013 @ 21:20
Marmelad med vanilj och mörk rom är ljuvligt till ostar :)
#3 Comment By Pia On 26 augusti 2013 @ 22:39
Vi har inga plommon i vår trädgård men min barndom var plommonfylld eftersom vi hade minst fem plommonträd i trädgården. Det jag minns som godast var plommonmarmelad som vi åt hela vintern.
#4 Comment By Julia König On 26 augusti 2013 @ 23:43
Plommon i Madeira (gott till glass) :D Plommonpaj eller plommonsylt.
#5 Comment By Helena On 27 augusti 2013 @ 02:15
Den här efterrätten: [1]
#6 Comment By tina On 27 augusti 2013 @ 14:25
Johanna: Åh, hur gör man den godaste?
Gia: Vanilj och rom, låter som en fin kombo i plommonmarmeladen! Tack för tips!
Pia: Fem plommonträd, vilken lycka!
Julia: Funderade på plommon i madeira, det ska nog bli av tror jag. :-)
Helena: Låter ljuvligt!
#7 Comment By Helena On 27 augusti 2013 @ 18:04
Jag skojar inte, fullständigt fantastiskt och ändå enkelt! :-)
#8 Comment By Matilda On 27 augusti 2013 @ 20:18
jag gjorde en god plommon/kolapaj
[2]
#9 Comment By tina On 27 augusti 2013 @ 22:10
Helena: Jag tror dig. :-)
Matilda: Gött, tack för länk!
#10 Comment By Sandra On 28 augusti 2013 @ 11:50
Tydligen tar vi med en hel kasse och bjuder alla gamla dagiskompisar i parken. Himla uppskattat var det. ;)
#11 Comment By Plommonet On 28 augusti 2013 @ 17:43
Det är ingen som blir förvånad om jag skriver ”plommonmarmelad” här, eller hur? ;)
Annars gör jag nog inte så mycket med dem, annat än att äta dem rätt upp- och ner. Jag tänker att jag skulle vilja lägga in dem, precis som man kan göra med päron, eller göra romptof på dem. Tror dessutom de skulle vara ruskigt goda i chutney, eller istället för äpplen i en paj med härligt sötsegt täcke… och vaniljglass till såklart! :)
#12 Comment By Anneli On 29 augusti 2013 @ 05:40
Vaniljinkokta plommon med vispad grädde, mynta och citron. Fantastiskt gott. (Receptet finns i senaste Buffé)
#13 Comment By Rasmus On 29 augusti 2013 @ 12:09
Som sagt, plommonkaka med kardemumma: [3]
Häromdagen bakade jag en banankaka och lade till tärnade plommon i den, vilket passade alldeles utmärkt: [4]
Tärnade plommon är dessutom ett fantastiskt gott och snyggt tillägg i vanlig havregrynsgröt!
#14 Comment By Kim On 31 augusti 2013 @ 10:47
Chutney!
[5]
#15 Comment By tina On 1 september 2013 @ 11:32
Sandra: <3
Plommonet: Haha, jag har bara väntat på din kommentar!
Annelie: Åh vad gott det låter, dags att plasta av den tidningen!
Rasmus: Tack för länkarna! :-D
Kim: Hurra, tack!
#16 Comment By Anni On 7 september 2013 @ 09:42
Plommonsylt och plommonmarmelad är helt klart favoriter! Gjorde den här chutneyn en gång också:
[6]
#17 Comment By tina On 9 september 2013 @ 08:33
ANni: Tack snälla för receptlänk!