- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

En miljon plommon

Posted By tina On 26 augusti 2013 @ 21:14 In plommon | 17 Comments


Vad gör ni av alla era plommon?


17 Comments (Open | Close)

17 Comments To "En miljon plommon"

#1 Comment By Johanna On 26 augusti 2013 @ 21:17

Love äter upp dom! (Innan han fanns torkade vi dom nån gång, och fick katrinplommon. Det var lite pyssligt men gott. Min pappa brukar göra den godaste marmeladen.)

#2 Comment By Gia-Bokfrossa On 26 augusti 2013 @ 21:20

Marmelad med vanilj och mörk rom är ljuvligt till ostar :)

#3 Comment By Pia On 26 augusti 2013 @ 22:39

Vi har inga plommon i vår trädgård men min barndom var plommonfylld eftersom vi hade minst fem plommonträd i trädgården. Det jag minns som godast var plommonmarmelad som vi åt hela vintern.

#4 Comment By Julia König On 26 augusti 2013 @ 23:43

Plommon i Madeira (gott till glass) :D Plommonpaj eller plommonsylt.

#5 Comment By Helena On 27 augusti 2013 @ 02:15

Den här efterrätten: [1]

#6 Comment By tina On 27 augusti 2013 @ 14:25

Johanna: Åh, hur gör man den godaste?

Gia: Vanilj och rom, låter som en fin kombo i plommonmarmeladen! Tack för tips!

Pia: Fem plommonträd, vilken lycka!

Julia: Funderade på plommon i madeira, det ska nog bli av tror jag. :-)

Helena: Låter ljuvligt!

#7 Comment By Helena On 27 augusti 2013 @ 18:04

Jag skojar inte, fullständigt fantastiskt och ändå enkelt! :-)

#8 Comment By Matilda On 27 augusti 2013 @ 20:18

jag gjorde en god plommon/kolapaj
[2]

#9 Comment By tina On 27 augusti 2013 @ 22:10

Helena: Jag tror dig. :-)

Matilda: Gött, tack för länk!

#10 Comment By Sandra On 28 augusti 2013 @ 11:50

Tydligen tar vi med en hel kasse och bjuder alla gamla dagiskompisar i parken. Himla uppskattat var det. ;)

#11 Comment By Plommonet On 28 augusti 2013 @ 17:43

Det är ingen som blir förvånad om jag skriver ”plommonmarmelad” här, eller hur? ;)

Annars gör jag nog inte så mycket med dem, annat än att äta dem rätt upp- och ner. Jag tänker att jag skulle vilja lägga in dem, precis som man kan göra med päron, eller göra romptof på dem. Tror dessutom de skulle vara ruskigt goda i chutney, eller istället för äpplen i en paj med härligt sötsegt täcke… och vaniljglass till såklart! :)

#12 Comment By Anneli On 29 augusti 2013 @ 05:40

Vaniljinkokta plommon med vispad grädde, mynta och citron. Fantastiskt gott. (Receptet finns i senaste Buffé)

#13 Comment By Rasmus On 29 augusti 2013 @ 12:09

Som sagt, plommonkaka med kardemumma: [3]

Häromdagen bakade jag en banankaka och lade till tärnade plommon i den, vilket passade alldeles utmärkt: [4]

Tärnade plommon är dessutom ett fantastiskt gott och snyggt tillägg i vanlig havregrynsgröt!

#14 Comment By Kim On 31 augusti 2013 @ 10:47

Chutney!
[5]

#15 Comment By tina On 1 september 2013 @ 11:32

Sandra: <3

Plommonet: Haha, jag har bara väntat på din kommentar!

Annelie: Åh vad gott det låter, dags att plasta av den tidningen!

Rasmus: Tack för länkarna! :-D

Kim: Hurra, tack!

#16 Comment By Anni On 7 september 2013 @ 09:42

Plommonsylt och plommonmarmelad är helt klart favoriter! Gjorde den här chutneyn en gång också:
[6]

#17 Comment By tina On 9 september 2013 @ 08:33

ANni: Tack snälla för receptlänk!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2013/08/en-miljon-plommon/

URLs in this post:

[1] : http://www.dn.se/mat-dryck/recept/chokladfyllda-mandelinbakade-plommon/?brs=m

[2] : http://matildas-kafferep.blogspot.fi/2013/08/plommon-och-kolapaj.html

[3] : http://vegologi.blogspot.se/2008/09/plommonkaka.html

[4] : http://vegologi.blogspot.se/2009/10/banankaka-med-balsamicomarinerade.html

[5] : http://tantrussinsbak.blogspot.se/2012/10/kan-sjalv.html

[6] : http://kottegron.blogspot.se/2011/08/chutney-pa-plommon-och-tomat.html

Copyright © 2008-2009 pickipicki