- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Blodapelsinernas tid är nu

Posted By tina On 16 januari 2014 @ 07:27 In blodapelsin,P4 Morgon Uppland | 14 Comments

Blodapelsinsorbet med olivolja och havssalt, svarade stilige Carl [1] på min fråga vad jag skulle göra med dom 6 kilo blodapelsiner jag handlade tidigare i veckan. Så himla bra svarat! Det här är en vinterdessert som klev rakt in på topplistan. En söt och frisk sorbet, några droppar finoljivolja [2] över och lite, lite havssalt. Flera prickar över samma i om ni förstår vad jag menar. 1,5 kg blodapelsiner går det åt till denna sorbet, vad vi hittar på av resterande 4,5 kilo hör den som startar ‘P4 Uppland [3] om en liten, liten stund.

Blodapelsinsorbet med olivolja och havssalt
Koka sockerlag på 2,5 dl vatten och 1,5 dl socker. Låt svalna. Pressa ca 1,5 kg blodapelsiner genom en finmaskig sil (blir knappt 5 dl blodapelsinsaft) samt 1 st citron. Blanda sockerlag med saft och kör i glassmaskin. Ställ in i frys. Vid servering: skopa upp små portioner, droppa över en god olivolja och lite havssalt.


Apelsinsallad toppad med rostade valnötter och kryddig lönnsirap (låt sirapen sjuda tillsammans med riven färsk ingefära och finhackad chili).


14 Comments (Open | Close)

14 Comments To "Blodapelsinernas tid är nu"

#1 Comment By Katarina On 16 januari 2014 @ 09:32

Låter mycket gott och fräscht!

#2 Comment By Fröken Dill On 16 januari 2014 @ 11:00

Min favvofrukt!

#3 Comment By tina On 16 januari 2014 @ 13:00

Katarina: Det är dom, bägge två!

Fröken DIll: Tvåa här, efter äpple. :-)

#4 Comment By Hanna On 16 januari 2014 @ 14:58

Åh, så läckert!

#5 Comment By sara On 16 januari 2014 @ 18:57

Äpple och apelsin? Sharon då!! :) himla söt kopp!!

[4]

#6 Comment By Sara på Vardag.nu On 16 januari 2014 @ 21:52

6 kilo bapelsiner, vilken skatt!

#7 Comment By Tina N On 17 januari 2014 @ 10:32

Vilka härliga färger. Behövs i ruskvädret! :)

#8 Comment By Josefina Classy and fab On 18 januari 2014 @ 13:11

Jahopp, nu blir det apelsiner vid nästa handling! Ser otroligt gott och fint ut … Kram.

#9 Comment By tina On 19 januari 2014 @ 11:06

Hanna: :-)

Sara: Sharon, den är inte ens med på topp tio här! :-D

Sara: Haha, ja det har du rätt i!

Tina: Ja, sannerligen!

Josefina: Kram!

#10 Comment By Mårtenssons kök On 20 januari 2014 @ 18:57

Sparat! Vilket häftigt sätt att servera en sorbet på, klart det måste testas i köket.

#11 Comment By Nässelblom & choklad On 20 januari 2014 @ 19:22

Vad gott det låter med sorbet. Otroligt fin kopp du serverar den i också. Skivade apelsiner är annars en enkel favorit som vi åt senast idag, går att variera och passar när man vill ha något efter maten en vardag.

#12 Comment By tina On 20 januari 2014 @ 19:28

Mårtenssons: Ja, det måste ni! :-)

Nässelblom&choklad: Ja, koppen är fin, så fin, men tyvärr inte min. Jag lånar den.

#13 Comment By Isabelle On 21 januari 2014 @ 12:37

Herregud vad gott det ser ut! Det här bara måste jag testa.

#14 Comment By tina On 22 januari 2014 @ 18:13

Isabelle: Ja gör det vetja!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2014/01/blodapelsinernas-tid-ar-nu/

URLs in this post:

[1] stilige Carl: http://stiligmat.se/

[2] finoljivolja: http://handla.foglia.se/product.html/ariazzae-olivolja-fran-sicilien?category_id=5

[3] P4 Uppland: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=323

[4] : http://saralouisespluggkrubb.blogspot.se/

Copyright © 2008-2009 pickipicki