- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Kronärtskocksdippen!

Posted By tina On 30 januari 2014 @ 08:39 In kronärtskocka | 18 Comments

Det här är kronärtskocksdippen vi åt i P4 Morgon tidigare idag. God som dipp, god som röra till mat. Uppfattat? 

Kokta kronärtskockor med smör och citron
Skär av stjälkarna och skölj kronärtskockorna ordentligt. Koka i lättsaltat vatten tills bladen lätt lossnar (ca 20-40 min beroende på storlek). Häll av vattnet och låt kronärtskockorna rinna av ordentligt. Ät som plockmat, lossa bladen ett i taget och dippa i en skål med smält smör, lite rivet citronskal och flingsalt.

Kronärtskocksdipp
1 stor burk kronärtskockshjärtan i olja (avrunnen vikt ca 250 g)
drygt 0,5 dl crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
knappt 0,5 tsk citronsaft
flingsalt och cayennepeppar

Häll av oljan. Mixa samtliga ingredienser. Gott t ex till tortillachips (Klipp mjuka tortillabröd i trekanter. Lägg i het stekpanna med olja, stek på bägge sidor tills dom får färg, ta upp, låt rinna av på hushållspapper, strö över flingsalt).


18 Comments (Open | Close)

18 Comments To "Kronärtskocksdippen!"

#1 Comment By Malin On 30 januari 2014 @ 19:49

tack nu var fredagskvällens plockrätt klar :)!
Ser supergott ut!

#2 Comment By Kim On 30 januari 2014 @ 21:20

Ojsan så gott!
Vet du, jag tror aldrig jag ätit kokta kronärtskockor…. (ställer mig i skämshörnan).
Men jag har däremot gjort en dipp av kronärtskockshjärtan och stora vita bönor – DET var gott!

#3 Comment By Fröken Dill On 31 januari 2014 @ 12:22

Kronärtskocka kan aldrig bli fel!
I dagarna planterar jag fröer till säsongens kronärtskocksplantor. Låååång utvecklingstid, men väl värda att vänta på.
Trevlig fredag önskar fröken Dill

#4 Comment By Helena mitt i smeten On 31 januari 2014 @ 22:24

Mmm, ser mycket gott ut!

#5 Comment By anna On 1 februari 2014 @ 07:45

Ska göras när jag kommer hem!

#6 Comment By Sandras Matkrypin On 1 februari 2014 @ 09:52

Åh, va gott! Jag älskar såser och röror och denna får det bli nästa gång :)

#7 Comment By Mattias On 1 februari 2014 @ 19:09

Lät gott!

#8 Comment By Helena / Bara en kaka till On 2 februari 2014 @ 20:00

Vilken härlig bild, underbara färger! Och dipen låter inte dum den heller! :-)

#9 Comment By tina On 2 februari 2014 @ 20:33

Malin: Hoppas den smakade! :-)

Kim: Man behöver aldrig skämmas för vad man inte ätit respektive ätit, tror jag åtminstone. Stora vita bönor i samma röra låter ju inte som en dum idé alls.

Dill: Åh, tänk små frön redan. Då har du något att längta efter, härligt!

Helena: :-)

Anna: Ja gör vetja!

Sandra: Fint!

Mattias: Är gott!

Helena: Jag ahr målat mitt hem i picki-blått! ;-)

#10 Comment By Mille On 3 februari 2014 @ 09:22

Hej,
jag blir så glad varje gång jag går in här hos dig.
Alltid något gott som JAG gillar, tack!!
~Mille

#11 Comment By tina On 3 februari 2014 @ 15:53

Mille: Men tack, och jag blir alltid lika glad över så här fina kommentarer!

#12 Comment By Frida On 4 februari 2014 @ 08:27

Ser dina finska iittala-skålar och måste tipsa om min mugcake-variant av den finska runebergstårtan som vi äter imorgon… Glad Runebergsdag! :)
[1]

#13 Comment By tina On 4 februari 2014 @ 08:48

Frida! Nämen, tjusigt! Vet du, jag åt min livs första runebergstårta för ett år sedan. :-)

#14 Comment By Emmy On 4 februari 2014 @ 13:57

Varför har jag inte testat kronärstkocksdip ännu?! Får bli ändring på det! Jag älskar kronärtskockor i alla former. Äter gärna de inlagna hjärtanen som plockmat.

#15 Comment By Josse On 4 februari 2014 @ 16:29

Kronärtskockor åt vi regelbundet hemma när jag var barn/tonåring. Vi fick varsin och drog sen bort bladen, doppade i smör och skrapade av innehållet med tänderna. Otroligt gott …

#16 Comment By tina On 6 februari 2014 @ 20:24

Emmy: Ja, hjärtan till plock är fina grejer!

Josse: Ja! :-D

#17 Comment By Nässelblom & choklad On 12 februari 2014 @ 15:29

Kokta kronärtskockor är supergoda och dessutom så snygga. Dipp gjort på kronärtskocka har jag däremot aldrig testat. Kanske skulle jag våga mig på det. Ser gott ut på din fina bild!

#18 Comment By tina On 3 mars 2014 @ 17:28

Nässelblom: Tack fina du!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2014/01/kronartskocksdippen/

URLs in this post:

[1] : http://theangelinkitchen.wordpress.com/2014/02/04/mugcake-runeberg-style/

Copyright © 2008-2009 pickipicki