- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Vart jag tog vägen?

Posted By tina On 19 februari 2014 @ 21:27 In lax | 11 Comments

[1]

Man kan tro att jag valde att gå i ide den där torsdagen för två veckor sedan när jag gräddade blinier så till den grad att brandlarmet gick, brandbilarna kom och sändningen fick brytas. Men så är det inte, jag har bara haft mycket att göra. Jag har också skämts klart över incidenten och kan numera fnissa åt det märkvärdiga faktum att larmet gick samtidigt som låten Burning down the house spelades [1]. Imorgon lagar vi radiomat igen, laxcarpaccio med snabbpickipicklade rödbetor. Ni vet en sådan där fin förrätt man vill duka fram nu när solen säger att våren snart är här igen (och så är det noll procents risk för stekos, jag lovar).

Laxcarpaccio med snabbpicklade
rödbetor

2 rödbetor
0,5 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
0,5 msk olivolja
1 msk saft från citron
en nypa flingsalt
200 g salmalax
några små ruccolablad
0,5 msk kapris
svartpeppar
citronzest

Skala rödbetorna och strimla tunt med en mandolin. Rör ihop en 1-2-3-lag av ättika, socker och vatten tills sockret lösts upp. Häll lagen över rödbetorna och låt stå i 10 min. Blanda ihop dressing av olivolja, pressad citron och lite flingsalt. Skiva laxen i tunna skivor och lägg upp på en fat. Häll av lagen från rödbetorna och låt rinna av. Toppa laxen med en del av dom picklade rödbetorna, ringla över dressing, och pynta med några ruccolablad, lite kapris, citronzest och svartpeppar. Servera direkt, kanske som en förrätt för två.


Hej laxcarpaccio, vad fin du är idag!


11 Comments (Open | Close)

11 Comments To "Vart jag tog vägen?"

#1 Comment By anna On 19 februari 2014 @ 22:16

Å så gott!

#2 Comment By tina On 19 februari 2014 @ 23:05

Anna: Ja, och tiotusen gånger godare än v-båt.

#3 Comment By Fröken Dill On 20 februari 2014 @ 10:57

Vilken dramatik med branden!
Salmalax är väl ändå en gudagåva till människorna, när man nu kan få tag på den. Perfekt att piffla till och himla god bara med soja och wasabi.

#4 Comment By tina On 20 februari 2014 @ 11:00

Fröken Dill: Ja, halleluja för salmalax! Och vet du vad, det brann aldrig (tack och lov), det plättosade lite bara.

#5 Comment By Sara på Vardag.nu On 20 februari 2014 @ 15:15

Haha, förlåt men lite kul är det med brandlarmet ändå ;) Jag minns när hela gymnasiet fick utrymmas och brandkåren kom med stegbil och hela köret för att specialskolan stekte pannkakor… :)

#6 Comment By Sofia On 21 februari 2014 @ 08:06

Haha men gud vilken tajming att det löstes av just då!

#7 Comment By Kim On 22 februari 2014 @ 09:40

HAHAHA – livet älskar att spela spratt med en.

#8 Comment By Anders Eriksson On 26 februari 2014 @ 22:53

Ser intressant och ut! Väldigt spännande med lax och kapris!

#9 Comment By tina On 3 mars 2014 @ 17:24

Sara: :-D

Sofia: Märkligt och märkvärdigt på samma gång. :-)

Kim: :-)

Anders: Och gott!

#10 Comment By Ulrica {Från sött till salt} On 3 april 2014 @ 13:01

Haha! Jag skrattar ihjäl mig över brandlarmet. :D

/Ulrica

#11 Comment By tina On 30 april 2014 @ 08:21

Ulrica: :-)


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2014/02/vart-jag-tog-vagen/

URLs in this post:

[1] Image: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=5777357

Copyright © 2008-2009 pickipicki