- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Här är valborgssillen!

Posted By tina On 30 april 2014 @ 08:16 In sill,valborg | 8 Comments

Igår tjuvstartade vi valborgsfirandet i P4 Uppland med att laga sillunch till frukost. Och här är den, en krämig potatissallad på knäckebröd toppad med matjessill, brynt smör och finklippt gräslök.

Matjeslunch på knäcke
500 g färskpotatis (eller mjölig)
3/4 dl creme fraiche
1 dl gräddfil
1 liten rödlök
1 litet äpple
salt och svartpeppar
2 burkar matjessill
1 knippe gräslök
rädisor
25 g smör
knäckebröd

Koka potatisen i saltat vatten, låt ånga av och svalna. Dela potatisen i mindre bitar och lägg i en bunke tillsammans med gräddfil och creme fraiche, mosa ihop lätt med en gaffel. Rör ner finhackad rödlök samt finhackat äpple. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll av spaden från matjessillen. Bryn smöret i en kastrull. Servera potatissalladen på knäckebröd, toppa med matjessill, tunt skivad rädisa samt finklippt gräslök. Toppa med lite brynt smör över matjessillen vid servering.


8 Comments (Open | Close)

8 Comments To "Här är valborgssillen!"

#1 Comment By Johanna On 1 maj 2014 @ 05:39

Mums. Riktig valborg finns bara i Uppsala!

#2 Comment By Mårtenssons kök On 1 maj 2014 @ 11:09

Klart det ska vara sill till Valborgsfirandet också! :)

#3 Comment By tina On 5 maj 2014 @ 16:26

Johanna: :-)

Mårtenssons: Ja det tycker jag med. Sill är liksom aldrig fel.

#4 Comment By Erik Forsling On 5 maj 2014 @ 23:33

Hejsan!
Tittade in, bara för att se om du fortfarande är aktiv. Det var nämligen ett tag sedan jag vid ett spcifikt tillfälle upptäckte din sida. Och tillbaka till den träffen kommer jag strax att gå – kände igen den från förra året, när jag var ute i samma ärende. Alm och almfrön. Utgår från att du ser att du fått en kommentar där. Tack på förhand. Ja förresten, varför frågar jag där och inte här? Det känns som att min fråga hör ihop med din artikel.

#5 Comment By tina On 6 maj 2014 @ 16:36

Erik: Halvaktiv är väl närmast sanningen, men kommentarer läser och gläds jag alltid åt.

#6 Comment By qurtan On 13 maj 2014 @ 22:47

Tackar för receptet. En lite nu variant på matjessill som jag måste prova.

#7 Trackback By the e-liquid varieties On 16 juni 2014 @ 01:45

the e-liquid varieties…

Här är valborgssillen! | pickipicki…

#8 Comment By tina On 16 juni 2014 @ 10:48

Quartan: Ja gör det vetja!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2014/04/har-ar-valborgssillen/

Copyright © 2008-2009 pickipicki