Varför fisken är grön?

den 8 maj 2014, kl 06:28

Starta radion efter halvnyheterna så får ni ugnsbakad torsk toppad med ramslöksolja, mandelpotatis och färsk sparris till frukost. Okej? Jag lovar att ni kommer att bli mätta.

Torsk med ramslöksolja
600 g torskfilé
olja, salt och vitpeppar

Bena ur fisken och dela i portionsbitar. Olja en ugnsform, salta och peppra fisken och lägg i. Sätt in mitt i ugnen i 200 grader ca 13 min.
50 g färsk ramslök
1 knapp dl rapsolja
en nypa flingsalt

Mixa slät med stavmixer, smaka av med lite flingsalt. Servera fisken toppad med ramslöksolja, tillsammans med kokt mandelpotatis, sparris, en klick crème fraîche och rivet citronskal.

Skriv ut inlägg

8 kommentarer till “Varför fisken är grön?”

  1. Ann-Louise kl 15:03, den 8 maj 2014

    Vackert och vårigt! Nu behöver jag bara hitta en liten skogsdunge där det växer ramslök. :)

  2. Johanna kl 21:16, den 8 maj 2014

    Åh! Ramslök är så gudomligt gott och i det här sällskapet tror jag den gör sig finfint!

  3. anna kl 23:01, den 8 maj 2014

    Åh såg gott ut !

  4. mamman kl 08:15, den 9 maj 2014

    Låter ju väldigt gott!

  5. Kim kl 21:14, den 9 maj 2014

    Och jag som precis fick en leverans av ramslök!

  6. Lättrimmad torskrygg med stuvad färskpotatis, sötsalta valnötskärnor och ramslöksolja | Nu kokar jag kl 13:07, den 10 maj 2014

    [...] efter en tid tanken på en ren ramslöksolja. Tanken föll bort men när jag såg att pickipicki lagat torsk med ramslöksolja vågade jag lita på min hjärna. Det var bara att ta sväng till [...]

  7. Moma kl 18:40, den 10 maj 2014

    Jag visste det, det är inte bara jag som gillar firre till frukost!! (Tänk, jag tror aldrig jag har ätit ramslök, så omodern är jag!)
    Bamsekram

  8. tina kl 10:49, den 16 juni 2014

    Ann-Louise: Hoppas du hittade!

    Johanna: :-)

    Anna: Och gott var det!

    Mamman: Japp!

    Kim: Hurra och lyllos dig!

    Moma: Kram!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen