- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Varför är det blommor i plättarna?

Posted By tina On 28 juni 2014 @ 14:31 In fläder,plättar | 4 Comments

I veckan firade jag en fin dag på Skansen tillsammans med en treåring. Eftersom pangkakor och plättar är det bästa hon vet och fläder är det bästa jag vet, så ska det erkännas att det var med tankarna på en tiopoängare jag stekte fläderplättar den där kvällen innan. Blomklasarna doppas i pannkakssmet och därefter raka vägen ner i plättlaggen. Enkelt och visst är det ju riktigt gott, varannan plätt landade i munnen, varannan i matsäckskorgen. Om matsäcken gick hem hos treåringen? Inte det minsta och jag tror aldrig att jag har sett henne så förvånad som när hon plockade ur plätten ur munnen igen och frågade varför det var blommor i maten.

Fläderplättar
5-6 blomklasar
3 dl mjölk
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 msk smält smör

Vispa ner ägg och mjöl i mjölken. Tillsätt salt och smält smör, låt smeten svälla svalt en stund. Skölj klasarna och dela större blomklasar i 3-4 mindre. Tillsätt lite smör i plättlaggen och doppa varje blomklase i smet och lägg en i varje lagg. Stek plättarna på undersidan, klipp under tiden av skaften och vänd därefter och stek lite till.


4 Comments (Open | Close)

4 Comments To "Varför är det blommor i plättarna?"

#1 Comment By Moma On 29 juni 2014 @ 20:55

Hahaha, ungar alltså! Testa på mig nästa gång i stället!

#2 Comment By Lovisa On 30 juni 2014 @ 19:41

ha ha till mig sa hon att hon ätit larver till lunch.

#3 Comment By Hanna On 7 juli 2014 @ 14:50

Ajdå… :) Jag hade iaf gärna ätit dem! :)

#4 Comment By tina On 9 juli 2014 @ 20:39

Moma: I will!

Lovisa: Haha!

Hanna: Jag med! Man kan säga att jag åt blommorna och hon plättarna.


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2014/06/varfor-ar-det-blommor-i-plattarna/

Copyright © 2008-2009 pickipicki