- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Säg äntligen!

Posted By tina On 4 september 2014 @ 06:19 In äpple,äpplen,P4 Morgon Uppland | 2 Comments

Igår öppnade jag ena vindsfönstret och körde ett höstskrik av ren lycka över det faktum att fallfrukts- och råsaftscentrifugsäsongen är i gång. Det må kännas vemodigt att sommaren är över, men höst rimmar på tröst och det finns mycket att finna tröst i. Ni vet den snälla septembersolen, svampen och så äpplena såklart. Apropå rim förresten, fallfrukt rimmar på pallfrukt och passande nog har vi alldeles strax fallfruktstema i P4 Morgon Uppland [1]. Vi tillverkar äppelmust som smakar både morot och ingefära, och så äter vi bircher müsli till frukost.

Fallfruktsmust
Kör 10 äpplen i en råsaftscentrifug tillsammans med 3-4 cm skalad färsk ingefära samt 4-5 morötter. Pressa i lite saft från en citron.

En variant av Bircher müsli
I en glasburk med lock eller liknande: blanda 2 dl havregryn med 1,25 dl äppelmust och 1,25 dl mjölk. Låt stå ett par timmar till över natt i kylskåp. Vid servering, rör ner en skvätt naturell yoghurt samt 1 grovrivet äpple. Toppa med grovhackade sötmandlar eller nötter.


Vi kallar den ett plus två plus tjugotvå äpplen


2 Comments (Open | Close)

2 Comments To "Säg äntligen!"

#1 Trackback By  Procellix On 10 september 2014 @ 23:06

 Procellix…

Säg äntligen! | pickipicki…

#2 Pingback By Veckans Matkoma v41 – Matkoma On 6 oktober 2014 @ 20:35

[...] vi tänk laga eller göra: Birchermüsli, Hemgjord vaniljglass med äppelpajsmul i, varm äppeldryck med kanel och grädde, Detta inlägg [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2014/09/sag-antligen/

URLs in this post:

[1] P4 Morgon Uppland: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=323

Copyright © 2008-2009 pickipicki