- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Indisk vego i köket

Posted By tina On 23 november 2014 @ 20:34 In blomkål,indiskt,sötpotatis,vegetariskt | 6 Comments

Det är roligt att laga indisk mat. Det är då jag letar mig längst bak i kryddskåpet efter dom där färgglada påsarna utan namn. Somliga påsar har landat i brevlådan och andra har följt med snälla indienresenärer hem. En gryta här, en daal där, några röror och så kryddorna som smakar Indien fast jag egentligen inte vet vilka dom är. Man känner sig lite som en matuppfinnare, allt är tillåtet och det mesta blir gott. Jo, Indien står fortfarande på min att-resa-lista.

Indisk korma med blomkål
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
en tumme färsk ingefära
2 dl sötmandel
2 msk olja
1 tsk salt
2 tsk kardemummakärnor
1,5 tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin
1 burk kokosmjölk
en näve russin

Mixa lök, vitlök och ingefära och rör ner i  en kastrull med 2 msk olja och kryddor. Fräs löken mjuk på låg värme. Häll över kokosmjölk och koka ihop. Mixa mandlar och rör ner i grytan. Dela ett blomkålshuvud i buketter och lägg ner dom i grytan. Låt småputtra under lock tills blomkålen är kokt men med spänst kvar. Smaka av med salt och rör ner russin.

Ugnsrostad sötpotatis med tandoori
Skala två sötpotatisar och dela i bitar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Toppa med tandoori, svartpeppar och generöst med flingsalt. Rosta mitt i ugnen i 225 grader tills potatisen är mjuk.


6 Comments (Open | Close)

6 Comments To "Indisk vego i köket"

#1 Comment By Moma On 24 november 2014 @ 16:35

Hallå, du tappade ett ”Väst”!!

#2 Comment By Martina On 25 november 2014 @ 10:58

Mmm, vilka härliga kryddor. Måste testa att smaksätta min sötpotatis, det lät gott! :-)

#3 Comment By tina On 26 november 2014 @ 23:23

Moma: Haha!

Martina: Ja, gott med kryddstarkt tillsammans med den söta potatisen.

#4 Comment By Hanna On 1 december 2014 @ 11:56

Härligt!

#5 Comment By tina On 6 december 2014 @ 08:38

Hanna: Ja, indiskt ÄR härligt!

#6 Pingback By Mat, mat och mera mat | Tales of an Army Wife On 21 april 2015 @ 18:47

[...] har ätit fattigmans bouillabaisse (med räkor i, och mer tomatkross), indisk korma med blomkål, och batatfranskisar med auraostdipp. Försökte sälja de sistnämnda som orange franskisar för [...]


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2014/11/indisk-vego-i-koket/

Copyright © 2008-2009 pickipicki