- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Rösti på två fina vis

Posted By tina On 30 mars 2015 @ 19:52 In potatis | 4 Comments

Tänk att man kan riva ett gäng potatisar, steka i smör och av detta lilla ha något så fint som en rösti på sin tallrik. Ibland är det synd att snabbmat är ett ord med dåligt rykte, för rösti är ju snabb mat när snabbmat är som bäst. Eller snabb förrätt ibland? På bilden ovan pyntad på två olika vis. Budgetvarianten till vänster med äppelcoleslaw och baconströssel, och så den lite lyxigare toppingen till höger, med frysens sista löjromsskatt i sällskap av smetana, finhackad rödlök, dill och citron. Rösti I love you.

Rösti med pynt
12 fasta potatisar
smör att steka i
salt och svartpeppar

Skala potatisen och riv grovt på rivjärn. Värm smör i stekpanna på medelhög värme. Platta ut en fjärdedel av den rivna potatisen i stekpannan och stek ca 2-3 min per sida. Salta och peppra lite innan vändning. Att vända röstin underlättas om man lägger en tallrik över stekpannan, vänder så att röstin landar på tallriken och skakar röstin av tallriken ner i stekpannan igen.

Budgettopping
Riv en morot och 1-2 små svenska äpplen grovt på rivjärn. Blanda tillsammans med 4 msk gräddfil och 4 msk majonnäs. Smaka av med salt, peppar och torkad timjan. Servera coleslawen på röstin och toppa med knaperstekt bacon och några lingon.

Lyxtopping
Pynta röstin med finhackad rödlök, citronklyftor, färsk dill, smetana och generöst med kalix löjrom.


4 Comments (Open | Close)

4 Comments To "Rösti på två fina vis"

#1 Comment By Erika On 31 mars 2015 @ 07:56

Så gott! Tack för påminnelsen!

#2 Comment By Sara på Vardag.nu On 31 mars 2015 @ 13:50

Jag funderar på om det är någon skillnad på rösti och rårakor egentligen… I mitt huvud är detta rårakor medan rösti innehåller ost också och steks lite tjockare. Men det finns säkert inget rätt eller fel. Hur som helst, gott är det!

#3 Comment By Hanna On 31 mars 2015 @ 17:42

Detta är min go-to-snabbmat, äter det flera ggr per månad, oftast med stenbitsrom men ibland med löjrom – så himla gott, sjuttiotalsförrätt eller ej! :)

#4 Comment By pierre On 12 april 2015 @ 12:16

Hej matfolket!
I mitt senaste inlägg berättar jag hur du kan gör perfekt glass och sorbet utan glassmaskin. Om det låter intressant är du varmt välkommen till [1] och take_your_thyme på instagram. Vi ses:)!


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2015/03/rosti-pa-tva-fina-vis/

URLs in this post:

[1] : http://www.takeyourthyme.se

Copyright © 2008-2009 pickipicki