- pickipicki - http://www.pickipicki.se -

Hirsbollar med dipp

Posted By tina On 5 november 2015 @ 07:36 In hirs | 7 Comments

Den som lyssnar på radio [1] alldeles strax får receptet på hirsbollar med saffrans- och apelsindipp samt tomat- och löksallad som frukostsällskap. Och ni andra? Ja ni gör som det står här nere så får ni också veta hur gott det här är. Och lite annorlunda. Och lite kul. Och lite och så vidare.

Hirsbollar med saffrans- och apelsindipp
samt tomat- och löksallad med mynta
2 dl okokt hirs
1 ägg
1-2 msk maizenamjöl
1 tsk harissa (alt sambal oelek)
1 pressad vitlöksklyfta
smaka av med salt och svartpeppar
olja att steka i

Koka hirs enligt anvisning på paketet. Låt svalna. Rör ihop samtliga ingredienser till en smet. Smaka av med salt och peppar och med harissa efter behag. Rullar bollar av modell större köttbulle och stek i stekpanna med några matskedar olja på medelhög till hög värme tills de blir gyllenbruna och har en krispig yta, ca 8-10 min.

Rör ihop 2 dl tjockyoghurt med 0,5 paket saffran, rivet skal från en halv apelsin. Smaka av med saft från apelsin, ungefär 2-3 msk, salt och peppar. Söta ev extra med lite honung.

Hacka tomater, gul lök och några mynta blad. Rör ner lite olivolja och ljus vinäger.


7 Comments (Open | Close)

7 Comments To "Hirsbollar med dipp"

#1 Comment By Ann-Louise On 5 november 2015 @ 20:16

Oooo… jag som älskar hirs. Och alla ätbara bollar. Låter förträffligt gott och perfekta att trä på spett, rita ett ansikte på med ketchup och servera kidsen. :)

#2 Comment By Annabilli On 9 november 2015 @ 16:35

De där vill jag göra, Picki! Är galen i allt som har med saffran att göra från … låt säga september och framåt.

#3 Comment By Kim On 24 november 2015 @ 15:28

Kul! Ska testa – kanske till jul?

#4 Comment By Isabelle On 12 februari 2016 @ 14:25

Blir absolut att prova på! :)

[2]

#5 Comment By Kalles blogg On 17 mars 2016 @ 09:40

nice

#6 Comment By Pablo – Soleado.se On 30 mars 2016 @ 18:27

Hej Tina!

En enkelt recept som ser gott ut är bra för middagen. Tack för det.

Ha en solig dag!

Pablo – Soleado.se

#7 Comment By Erika Ynghagen On 20 april 2016 @ 14:15

Hej! Vi har startat ett företag som säljer matprodukter via nätet – många av våra produkter är unika på den svenska marknaden. Bl.a. säljer vi molekylära pärlor som förhöjer både smak och utseende på varje måltid! Gå gärna in på vår sida, [3] , och titta runt.


Article printed from pickipicki: http://www.pickipicki.se

URL to article: http://www.pickipicki.se/2015/11/hirsbollar-med-dipp/

URLs in this post:

[1] radio: http://sverigesradio.se/uppland/

[2] : http://frifrakt.nu

[3] : http://www.gastronauts.se

Copyright © 2008-2009 pickipicki